Головна

Аналіз гріховних станів. Дозвіл непорозумінь. У чому гідність людини

  1.  I. Аналіз завдання
  2.  I. Аналіз словосполучення.
  3.  I. ВСТУП В АНАЛІЗ ЛІКАРСЬКИХ ФОРМ
  4.  I. Органічна будова привертає людини до здатності розуму
  5.  I. Ситуаційний аналіз внутрішньої діяльності.
  6.  I. Порівняння органічної будови рослин і тварин у зв'язку з будовою людини
  7.  II. Аналіз чергування в групах

Милість Божа буди з вами!

Прощайте!

Благослови Господи ваш шлях-дороженьку! - Прошу передати від мене поклони всім вашим.

Питаєте, що ж є падіння? - Падіння є справою вчинення худого, богопротивного, при свідомості худості і Богопротивний того і при заборон совісті.

Падіння заподіює акт гріховний. Акт буває гріховний, коли є довільне дозволу на погане. Грішні думки, коли довільно дають їм місце в душі. Але коли думки лізуть самі, душа ж їх не хоче, і противиться їм, тут немає гріха, а боротьба добра.

Почуття грішно, коли соізволяете на нього, утримують і розпалюють його; а коли воно мимоволі вривається в душу, душа не хоче його і напружується витіснити його, тут немає гріха, а є боротьба добра. Буває, що разом з почуттям виникає і співчуття раптом; душа ж, як тільки помітить, озброюється проти нього, тут немає гріха. Гріх співчуття, коли попускається йому панувати в душі, знаючи, що воно погано.

Грішне справу так йде: думка, почуття і співчуття, зволення, рішення або обрання, - і справа, Хто прожене думку, чистий залишається. З почуття і співчуття починається грешность в міру дозволу. Де немає дозволу, там немає гріха.

В моїх словах: охолодження - зрозуміло що є? - Воно буває мимоволі, але буває і від довільних справ, від зовнішніх розваг, безладних розмов, ситості, зайвого сну, і багато чого іншого. Тут є винність.

Негативні руху в тілі, поки немає насолодження і дозволу, безгрішні. Насолодження і зволення роблять їх грішними. - Неустойка проти пристрастей зрозуміло, коли не відбивати їх, а дозволяють їм увійти в серце і буйство там робити.

За сім ознаками засуджуйте або обезвіняйте свої - гнів, злість, зарозумілість, різкі сердиті мови, засудження інших, звеличування, недбальство про Бога і байдужість до духовного - егоїзм - все це великі грішні акти, але грішними бувають від дозволу на них. - Стійте біля дверей серця, і як тільки помітите щось з худого прорвався всередину або підступають, - женіть безжально, і избудет від гріха. - Спосіб до цього - увага до себе, при увазі до Бога. Якщо будете так тримати себе, позбудетеся від гріхів думки і почуття.

- Який сенс надії в 1Кор.13: 13?

Непохитна впевненість - отримати небесні блага. Вона до труни, а після перестає, бо опиралися буде отримано.

- Слова мої: "а від гріхів стережіться. Та які це гріхи?" - Ця остання фраза відноситься до ваших слів, де говорили, що нагрішили багато і пребагато.

Ще, нехай благословить Господь шлях ваш! Не думайте, що можна позволять вільність думок, почуттів, словами і рухам. Треба тримати все на прив'язі і управляти собою. Самоврядування є гідність людини.

Благослови вас, Господи! Рятуйтеся!

Ваш щирий доброзичливець Е. Феофан. 10 Червня. 90 р



 Схожа картка. Про відступ благодаті |  Про боротьбу з властивими юності рухами

 Дозвіл непорозумінь при читанні Писання |  Вищі жіночі курси |  Задуми сердець і внутрішнє роздвоєння |  Як дізнаватися і виконувати волю Божу. Предуставленние і непредуставленние. Необхідність покірною віри в незбагненне |  Роз'яснення здивування про самозахист Ап. Павла. Про возвращаемом листі |  Зір Господа перед собою. Гамівні попущенія. Про ставлення до свого я. Дозвіл непорозумінь. духовна трапеза |  Сходження з рівня на рівень. Про короткі молитви. Дозвіл непорозумінь при читанні Писання |  Три основні пункти. Про дотриманні серця. необхідність правила |  Дозвіл непорозумінь при читанні Писання |  Про піклування в богадільні. Про впорядкування думок, вставанні вранці, почутті непридатність і вживанні коротких молитов. дозвіл непорозумінь |

© um.co.ua - учбові матеріали та реферати