На головну

Глава 45: Про чудовому милосердя Боже і про те, кому саме радіють ангели

  1.  А тепер відгадайте, хто їй сподобався і хто за нею інтенсивно доглядав? Правильно! Саме він - єдиний алкоголік в клініці. І таких прикладів можна навести безліч.
  2.  Алфавітно-іменний покажчик
  3.  Ангели не відносяться до зростаючим від Землі. Вони додані до Землі з інших місць.
  4.  Ангели Хранителі
  5.  Ангели.
  6.  Бізнес-ангели і венчурні інвестиційні фонди.
  7.  Зрештою, ми самі створили свої проблеми. Пляшка була всього лише їх символом. До того ж, ми припинили боротися з будь-ким або з чим-небудь. Ми повинні вести себе саме так!

Ох, недоумию я про таке велике милосердя Боже! Як це Він вам настільки милосердствує і настільки довго терпить, коли Мойсеєві і малого нарікання не стерпів? Це ж бо, що тоді був Бог помсти, як то кажуть: «Бог помсти Господь, Бог помсти НЕ обінулся є». Тоді був Бог помсти, а нині - благословенний Христос Бог. Тоді був Бог помсти, а нині - Бог милосердний (Бог милостей і щедрот), Який милосердя про нас і милує, а ви Його преогорчеваете вашими злими нахилами. Тоді був Бог помсти нині ж - Бог Слово втілене. Тоді був Бог помсти нині ж - перед Ним Заступниця, Матір Бога Вишнього, плоттю народила Бога Слово, Творця всієї тварі видимою і невидимою, село велике, Бога вместившее. Тому йдеться: «Радуйся, Боже розлоге селище! Радуйся, Ківоте Нового Завіту! Радуйся, позолочені стамна, в ній же манна, яже з небес, всім дадеся ».

Тоді був Бог помсти нині ж - Бог, рукою вивів Адама з пекла і свобод. Нині є милує, милосердний, многомилостивий, щедрий і довготерпеливий Бог, Бог долготерпящій, милосердя і помилував: блудного, блудницю, Манасію, розбійника, митаря; гордим же той, хто противиться.

Питаю я вас, преподобні отці, як смілосердовался Бог про таких, помилував їх і милує? Таку блудницю нечистоти, блудного, в блуді іждівшего? .. Манасію, погибавшего згубу душевної; митаря, розкрадання неправди робив; розбійника, кровопролиття вчинив їх усіх? Дивлюся, чому радіють про них ангели на небесах і славословлять люди? У піснях співають їх? Не за ті злі діяння, які вони чинили, славословлять їх ангели і ПІСНЕСПІВОМ люди, але все славослів'я і ПІСНЕСПІВОМ цілком вихваляє справжнє покаяння їх, стійкість покаяння, рішучість в покаянні. Радіють ангели про те, що робили гріх звернулися до істинного покаяння, содіяли відступ від злого і рішучість утримуватися, утвердилися в істинному покаянні до кінця життя свого, а по смерті зрадили душу свою, як дар, в приношення Богу. І прийняв їх Бог на славу Божества Свого і преставився туди, ідеже праведні спочивають в радість ангельському, де радіють і свеселятся вони в Бозі з праведниками (досл .: в Божество Божому).

Бачать ангели, що покаяння грішника досягло Бога з таким зручністю, таким відвагою, такою швидкістю, бачать напруженість їх покаяння, безбоязно відрази від гріха - бачать святі ангели таке скоропослушество Боже, таке покаяння грішника і починають хвалити, дав як то кажуть: «Радість буває (Лк . 15, 7) на небесах про єдиний грішника, що кається ». Славословлять ангели, але кого славословлять? Славословлять то недосліджене море благосердя, ту милість покаяння. Славословлять, але кого славословлять? Славословлять ту Доброта, Той Світло зійшла, Той Дієслово, Той Шлях покаяння на землі, який говорить: «Покайтеся, бо наблизилось Царство Небесне» (Мф. 3, 2).

Славословлять, але кого славословлять? Славословлять то невимовне довготерпіння, яким довготерпеливий Він нам і довготерпить вам з безмірною милістю, довготерпить з недосліджені морем покаяння, яким довготерпить злий нахили людини *. Довготерпить, але кому? Тому, хто кається з покаянням істинним; довготерпить того, хто кається від щирого серця, від усієї душі і всією думкою; тому, хто відвертається від гріха, віддаляється від беззаконня, пустослів'я, засудження, нечистоти; тому, хто по зверненні до покаяння діється протилежне злу. Такому Бог не тільки довготерпить, але з коренем вириває древо злий нахили з людини; через таке покаяння відбувається забуття гріха Богом, Бог забуває все зло, скоєне людиною, так само, як забув Манасії його зле розташування, блудниці - її зле діяння, розбійникові -кровопролітіе, бо справжнє покаяння посекает гілки гріха, а твердження в покаянні вириває гріховний корінь . За справжнє покаяння забуває Бог гріх людині, але яким чином забуває?

__________

 * Думка та, що Бог довготерпить великим гріхів людей, чекаючи покаяння, пор .: «Господь довготерпить нам, не бажаючи, щоб хто загинув, але щоб усі навернулися до каяття» (2 Петр. 3, 9).

 



 Глава 44: Пятіобразіе непокорства порятунку і семістрастіе |  Глава 46: Про викидання гріха з серця. Порівняння душі з садом, а гріха - з терням в саду

 Глава 31: Антихрист народиться тоді, коли зубожіє мир духовно і коли настане всесвітня анархія. Всесвітнє воцаріння антихриста |  Глава 32: Дух Христа і дух антихристів |  Глава 33: Яка печать антихриста, запечатлевающая нині злих, і якою є та, якою запам'ятовувати буде антихрист по воцаріння? |  Глава 34: Лиха, які спіткають світ по воцаріння антихриста: зсохне море; помруть тварини; прискориться час |  Глава 35: Проповідь Еноха і Іллі людям, щоб не приймали друку антихриста і знаменувалися завжди хрестом. Умертвіння цих проповідників |  Глава 38: Про нерозкаяності людської і довготерпіння Божого |  Глава 40: Як уникнути полум'я вогняного |  Глава 41: Як зароджуються ворожнеча і осуд справ ближнього |  Глава 42: Про самовиправданні свого осуду |  Глава 43: Про стрілах відступника і про покажчику шляху порятунку |

© um.co.ua - учбові матеріали та реферати