На головну

Щодо обов'язковості сутри [111] перед моляться

  1.  Dolom 2. Asnokot pjer Aspikstipi (Частина 2. Ніч перед нападами).
  2.  I. Які первинні фактори контролюють нервову активність, тобто кількість імпульсів, що передаються еферентних волокнами?
  3.  I. Перед качаном роботи
  4.  II. Вимоги охорони праці перед початком роботи
  5.  Ii. Еквалайзер для передачі відстані
  6.  III. Взаємозв'язок сил і форм - НЕ відступ і не застій, а поступальний рух вперед
  7.  А ти не думав про те, що шипи можна зрізати ножем або ножицями, перед тим, як дарувати квіти.

«Він (хай благословить його Аллах і вітає!) Стояв так близько перед сутра, що між ним і стіною було (відстань) в три лікті» [112], а «між місцем його земного поклону і стіною залишалася відстань достатня для того, щоб там могла пройти вівця ». [113]

Він (хай благословить його Аллах і вітає!) Також говорив: «Моліться тільки повернувшись обличчям до сутри і не дозволяйте нікому проходити перед вами, а якщо він відмовиться (підкоритися), то бийтеся з ним, бо поруч з ним знаходиться його супутник (т . е. шайтан - прим. перекладача) ». [114]

Він (хай благословить його Аллах і вітає!) Також говорив: «Якщо хто-небудь з вас робить намаз повернувшись обличчям до сутри, то нехай наблизиться до неї, щоб шайтан не перервав його намаз». [115]

«Іноді він здійснював намаз у стовпа, який знаходився в його мечеті». [116]

«Коли він молився [на відкритому місці, де не було чим скористатися як сутри], то встромляв перед собою (в землю) короткий спис, після чого здійснював намаз, звернувшись в сторону цього списа, а люди молилися за ним» [117], а іноді «він опускав на землю перед собою своє верхове тварина і молився, звернувшись до нього обличчям» [118], проте це відрізняється від здійснення намазу в стійлі для верблюдів, бо «він забороняв це» [119], а іноді «він брав сідло, встановлював його і молився, звертаючись обличчям до його задньої частини ». [120]

Він (хай благословить його Аллах і вітає!) Говорив: «Якщо хто-небудь з вас встановить перед собою що-небудь на зразок задньої частини сідла, то нехай молиться і не звертає увагу на того, хто пройде за нею». [121] « Одного разу він зробив намаз, повернувшись обличчям до дерева »[122], а іноді« він здійснював намаз, повернувшись обличчям до ліжка, на якій (лежала) Айша (нехай буде задоволений нею Аллах!) [під своїм ковдрою] ». [123]

Він (хай благословить його Аллах і вітає!) Не допускав, щоб між ним і його сутра пройшов хтось. Так, одного разу «коли він молився, підійшла вівця і хотіла пройти перед ним, а він випередив її, притулившись животом до стіни [, і вівця пройшла за ним]». [124]

Також одного разу «під час здійснення обов'язкового намазу він стиснув в кулак свою руку, а коли закінчив молитися, люди запитали його: '' О, Посланник Аллаха! Під час намазу щось трапилося? '' Він відповів: '' Ні, тільки ось шайтан хотів пройти переді мною, а я став душити його, поки не відчув холод його мови на своїй руці. Клянуся Аллахом, якби мене не випередив у тому [125] мій брат Сулейман, то я (обов'язково) прив'язав би його (шайтана) до одного з стовпів цієї мечеті, щоб діти (жителів) Медіни могли обійти його (з усіх боків). [Тому, будь-який, хто зможе не допустити нікого між собою і Кібл, нехай так і зробить!] »[126]

Він (хай благословить його Аллах і вітає!) Також говорив: «Якщо хто-небудь з вас стане молитися, відгородившись від людей сутра, а хтось захоче пройти перед ним (в цей час), нехай (здійснює намаз) відштовхне його в груди [і перешкодить йому наскільки зможе] (в іншій версії цього хадиса повідомляється, що молиться повинен двічі спробувати зупинити його), і якщо той відмовиться (підкоритися), нехай він битися з ним (т. е. відштовхне сильніше - прим. перекладача) , бо це - шайтан! ». [127]

Він також говорив: «Якби той, хто проходить перед моляться знав який (гріх) він бере на себе, то (зрозумів) б, що простояти на місці сорок було б краще для нього, ніж пройти перед ним!» Передавач цього хадиса Абу ан-Надр сказав: '' І я не пам'ятаю точно, сказав він сорок днів, місяців або років '' ». [128]

 



 Про вчинення намазу у взутті і про надання так надходити |  Прояв належного смирення під час намазу

 Імам аш-Шафі'і |  Імам Ахмад ібн Ханбал |  Відмова від проходження деяких висловлювань своїх імамів заради проходження Сунні |  Число місяця джумада аль-ахира 1370 р хиджре |  сумнів перший |  сумнів другого |  сумнів третій |  сумнів четверте |  Звернення в сторону Кааби |  Про намаз хворої людини в положенні сидячи |

© um.co.ua - учбові матеріали та реферати