Головна

Факт смерті Христа

  1.  E. Ксарн, розумна Рука Смерті з Наварро.
  2.  VII. Людина створена, щоб сподіватися безсмертя
  3.  А) якщо спосіб його застосування створює реальну загрозу настання смерті або розладу здоров'я будь-якої тяжкості;
  4.  Алгоритм надання допомоги при клінічній смерті
  5.  безсмертя
  6.  Безсмертя буде даровано тим, хто подолає невігластво молодості.
  7.  Безсмертя буде даровано тим, хто подолає невігластво молодості.

Про смерть Христа і що розгортаються навколо цього факту подій ми знаємо більше, ніж про смерть будь-якого іншого людини стародавнього світу. А первосвященики звинувачують Христа в богохульстві і передають на суд Пілата, наполягаючи на страті через розп'яття. Пілат не знаходить в Ньому провини і намагається відпустити. «А Пилат скликав первосвящеників, і старшин і народ, сказав їм: ви привели до мене цього чоловіка, як бунтує народ і ось я перед вами розвідав, і не знаходжу в Людині Оцій ні в чому тому, в чому ви звинувачуєте Його; Також Ірод, бо він відіслав Його нам І ось нічого в смерть заслуговувало б Отже я покараю Його й відпущу. А йому і потрібно було їм відпустити одного на свято. А народ став кричати: смерть Йому! а відпусти нам Варавву. Варавва був посаджений до в'язниці в місті, і за вбивство. Знову сказав їм Пилат, бажаючи відпустити Ісуса. Але вони кричали: Розіпни, розіпни Його »(Лк. 23, 13-21).

Ранній християнський теолог Тертуліан пише: «Євреї були так розгнівані Його вченням, котрий звинувачував їх вождів і правителів в ухиленні від істини і привернув безліч послідовників, що врешті-решт вони привели Його на суд Понтія Пілата, в той час римського намісника в Сирії, і звинуватили Його настільки люто, що змусили віддати Христа їм на розп'яття ».

Засудженого на розп'яття перед стратою піддавали бичуванню. (Людини роздягали і прив'язували до стовпа. Знаряддям служив бич з вплетеними гострими шматками кістки і металу. Від такого бичування лопалася шкіра жертви).

Пилат довіряє бичування Христа солдатам, з чого слід: дійство перевершувало звичайне. Якщо фахівці били з метою заподіяти страждання, не пошкоджуючи життєво важливих органів, солдати били просто сильно, не піклуючись про наслідки. Для них це була не людина, а мішок з м'ясом, який через кілька годин треба на смерть прокляття до хреста. Може, вони навіть думали: чим сильніше поб'ють, тим більше полегшать майбутні муки Христа.

«Воїни повели Його до середини двору, тобто у претор, і цілий відділ; І вони зодягли Його в багряницю і, сплівши з тернини вінка, поклали на Нього; І вітати Його зачали: Радій, Царю Юдейський! І били Його по голові тростиною, і плювали на Нього, і, стаючи на коліна, кланялись Йому. Коли ж насміялися над Ним, зняли з Нього плаща, одягли в одежу Його і повели, щоб розп'ясти Його »(Мрк. 15, 15-20).

Після такого випробування будь-яка людина буде ледве живий. Ісуса буквально тягнуть на місце страти. Сам Він не в силах нести свій хрест. Щоб дійти до Голгофи, солдати залучають випадкового перехожого нести хрест. «І коли повели Його, то схопили якогось Симона Киринеянина, що йшов з поля, поклали на нього хреста, щоб він ніс за Ісусом» (Лк. 23, 26).

Далі Христа кладуть на хрест, прибивають Його руки і ноги, і потім піднімають хрест. Все, розп'яття відбулося. Зап'ястя і ступні Ісуса прицвяховані до хреста. Він помирає. Щоб упевнитися в смерті, Його бік протикають списом. «І, прийшовши на місце, що зветься Голгофа, цебто сказати місце, дали Йому пити вина, змішаного з жовчю; і, покуштувавши, не хотів пити. Розп'яли Його, вони поділили одежу Його, кинувши жереба І, посідавши, стерегли Його там; і поставили над головою Його напис провини Його: Це Ісус, Цар Юдейський »(Мт. 27, 33-37).

Христа розіп'яли в п'ятницю. Наставала субота, святий день іудеїв. До того ж напередодні єврейської Пасхи. Два великих для євреїв свята збігалися. Іудеї звернулися до Пилата з проханням не залишати розіпнутих на час свята. Прокуратор задовольняє їх вимогу і наказує солдатам покінчити з висячим на хресті Христом і двома розбійниками.

Пилата доповідають - Христос помер. Прокуратор особисто розпитує про це римського сотника, який знав ознаки смерті. Розп'яття було поширеною формою страти в Палестині. Офіцер не міг помилитися в показаннях, роблячи доповідь вищому начальнику.

Коли Йосип просить віддати йому тіло для поховання, прокуратор вимагає ще раз упевнитися в смерті Христа. «Прийшов Йосип з Ариматеї, знаменитий член ради, який і сам очікував Царства Божого, і сміливо ввійшов до Пилата, і просив тіла Ісусового. Пилат здивувався, що Він уже помер, і, покликавши сотника, спитав його, чи давно помер? І, дізнавшись від сотника, він подарував тіло Йосипові »(Мрк. 15, 43-45).

Чотири ката прийшли оглянути тіло Христа перед тим, як віддати його Йосипу з Ариматеї для поховання. Ці люди точно знали, що таке мертве тіло. Їх начальник ще раз особисто переконався в смерті, перш ніж доповісти Понтія Пілата.

У п'ятницю ввечері ніхто не сумнівався в смерті Христа. Люди з Синедріону, Преторії і на Голгофі знали достеменно - Христос помер. Для повної впевненості сотник пронизав Його списом. З рани витекли кров і вода. Будь Ісус живий, працює серце продовжувало б гнати кров, і з рани кров заюшила б потоком. Замість цього з рани витікає рідина, схожа на воду. На підставі цього факту будь-патологоанатом констатує смерть. Це медичне доказ смерті. Все, включаючи первосвящеників, були впевнені в Його смерть.

Римські солдати і офіцер констатували смерть і не сумнівалися - Христос помер. Друзі Христа, що знімають Його тіло з хреста, не сумнівалися - Христос помер. Обвивають тіло плащаницею із пахощами теж не сумнівалися, що бальзамують мертве тіло Ісуса. Ні у кого в Юдеї не було сумніву: Христа стратили, і Він помер.

Єпископ Антіохійський Ігнатій (бл. 50-115), якого везли на смерть за Христа в Рим (на розтерзання диким звірам), писав: «Він був розп'ятий і помер за Понтія Пилата. Він був розп'ятий насправді, а не про людське око, і помер на очах тварюк небесних, земних і підземних. Він отримав Свій вирок від Пилата, бо Отець Його дозволив це. О шостій годині Він був розп'ятий. О дев'ятій годині Він випустив дух. До заходу був похований. Всю суботу Він пролежав в гробниці, куди поклав Його Йосип Аримафейский. Мати носила Його, як будь-якого з нас, в утробі, скільки належить часу; Він був народжений, подібно до нас; Його годували звичайним материнським молоком, і звичайним м'ясом, і напоями, як будь-якого з нас. І коли Він тридцять років прожив серед людей, Іоанн Предтеча хрестив Його по-справжньому, а не про людське око; коли Він три роки проповідував Своє вчення і здійснював чудеса і знамення. Він, Який Сам був Суддею, був судимий євреями, не вартими цього імені, і намісником Пилатом; Його били батогами, били по щоках, плювали на Нього. На Нього наділи терновий вінець і багряницю. Його засудили до смерті і розіп'яли по-справжньому, не про людське око, чи не обман, не грою уяви ».

 Рішення стратити Христа |  поховання Христа


 Електроніка 1 сторінка |  Електроніка 2 сторінка |  Електроніка 3 сторінка |  Електроніка 4 сторінка |  Електроніка 5 сторінка |  реальність Христа |  розумність Христа |  Охорона гробниці Христа |  явище Христа |  Наріжний камінь |

© 2016-2022  um.co.ua - учбові матеріали та реферати