Вузький шлях. Відгук про походження і сучасних проповідників песимізму |  Про бездушності, богомисленном спогляданні, молитві, читанні, їжі та ін. |  Про своє керівництво, про ставлення до Молоканов, благодаті і Ісусову молитву |  Про говінні, нечутливість і різні короткі настанови |  Про духовне охолодженні і позбавленні від нього |  Домашнє правило з коротких молитов |  Про маленьких молитвах, ранковому богороздумах і приватних предметах |  Підбадьорення поточному шляхом порятунку |  При посилці книги, різні поради і настанови |  Опікуна правди, що скаржиться про своє впадінні в неправду |

загрузка...
загрузка...
На головну

Відповідь на різні тривожні думки шукає порятунку

  1.  Exercise 6. Завершіть пропозиції, вставивши необхідні за змістом слова у відповідній формі (одне слово використовується двічі). Переведіть пропозиції на російську мову.
  2.  II. Обов'язки і відповідальність судових приставів
  3.  II. Вимоги до знань, умінь (відповідно до ГОС).
  4.  III. Відповідь на критику (1961)
  5.  NN. Відповідь ті, що впали в тяжкий гріх
  6.  Quot; Французька таблетка ", Мифепристон, Міфегін, RU-486 (різні ринкові назви одного й того ж препарату по перериванню вагітності).
  7.  V. ВИБЕРІТЬ В тісто ОДИН ПРАВИЛЬНИЙ ВІДПОВІДЬ

Милість Божа буди з вами!

Ваш лист доставило мені велику втіху, засвідчивши, що у вас у справі Божу все тече добро. Даруй вам Господи більш і більш затверджуватися в добром і відганяти недобре.

Ваш гарний стан в молитві дає знати, що охолодження і нестями, які відчувають вами, що не становлять корінного вашого настрою, а суть випадковості, бувають з усіма. Їх терпіти треба, жаліти і молитися про позбавлення, але ніяких рішучих висновків на підставі їх робити не слід. Теж і про добрих станах - дякувати, молитися про продовження або не позбавлений і в інші рази, а висновків: ось здається установляется добрий настрій і подібних не робити. Бо стану ці слабкі: приходять і відходять. - Що постійно має бути, це рішучість догоджати, і ревнощі про те жива і діяльна.

- Скаржитеся, що почали говіти, але від суєтності звільнитися не в силах. У приклад же приводите те, що багато хто приходить у справах, які вимагаються вашою службою. - Справи служби не суєтність; це Божі справи. Тільки робіть їх завжди для Бога, а не для чого іншого. Так само і по сімейному житті на вас лежить обов'язок. Виконувати його не їсти суєтність. Тільки робіть такі справи по свідомості, що волю Божу виконуєте. - Суєтність - справи щодо задоволення пристрастей, - так само непотрібні, і непотрібні. - Расчислить, і відокремте в життя своєї суєтність від несуєтності, - і побачите, що і серед їх можна щохвилини волю Божу творити. Додайте: творити їх на славу Божу. Ось і будете святий, або святості шукає.

- Обтяжує думка, що не всі зроблено у справі молитви. - Це буває від свідомості, що воно було виконане не як слід: думки відбігали, почуття набігали неналежне, і турботи про що-небудь. У цьому негайно каятися треба, лаяти себе і думати намір бути справним. - Треба постаратися приобресть навик - не брати до уваги закінчення молитви кінцем молитви, а й після того вважати боргом бути в молитві. Це виповнюється пам'яттю про Бога невідступно, з благоговінням, і відданням себе Божій волі. Тоді у вас буде на душі, що відходячи від молитви, ви не вийдете молитви, - а тільки переміняли один вид її на інший. Позив на самота і мовчання, і навіть пориви, вами відчувають, не має доброї якості. Тому краще їх проганяти, а на місце їх виставляти, або виробляти в душі - бажання праці - преутружденія себе. - Ви часом маєте усамітнення, - і досить. Повсякчас інший час намагайтеся усамітнюватися в серці і там встановити свою свідомість перед Богом: що є ходіння перед Богом.

- Ваша дратівливість, іноді примхлива, пройде, як тільки навикнет ходити в Божій присутності, під всевидячим оком Божим. Вона від гордості. Смирення прожене її, - а також усвідомлення того, що навколо себе має поширювати благостиня.

- Щодо - В. можна задовольнятися тим, що в душі щиро помирилися з ним і бажаєте світу і в зверненні. Шукати примирення словом і справою краще припинити: інакше лють його все буде поглиблюватися і погубить його. Шукайте нагоди зробити йому якесь добро, без відома його. Дізнавшись про нього після здійснення, він швидше за одумається. Втім же робіть як робите, тобто зустрічаючись намагайтеся світ зберігати на душі, і проходите не зачіпаючи його, і тільки молячись про нього [...]

Елисавету буду згадувати. Михайлу даруй Господи здоров'я. Нехай упокоїть Господь душі і родичів ваших. Благослови вас Господь!

Рятуйтеся! Е. Феофан. 13 грудня 1892 р



 духовні збудники |  Підбадьорення чувствующему гріховне безсилля. Рада влаштувати Вечерова назідательник читання
загрузка...
© um.co.ua - учбові матеріали та реферати