Головна

ГЛАВА ПЕРША

  1.  III. ПЕРША ЗУСТРІЧ
  2.  У Вашому житті тут Ви будете постійно наражатися на труднощі, якщо духовна сила свідомості не буде вами враховуватися як перша сила людини.
  3.  У структурі міжнародної торгівлі виділяють зазвичай такі групи товарів: готові вироби і напівфабрикати, сировину, паливо, продовольст віє. Переважає перша група товарів.
  4.  зустріч перша
  5.  Гінекологічними захворюваннями. Перша допомога при невідкладних станах в
  6.  Глава 1. Перша світова війна: Вільсон проти Леніна
  7.  ГЛАВА 1. перша.

ЧОГО ВЧИТЬ ЗАКОН БОЖИЙ ЩОДО ДІТЕЙ

Якщо вірити попам, перші чотири книги біблії включають закони, дані самим богом через Мойсея. Ми вже познайомилися з цими законами. Святі праотці виганяли своїх служниць на всі чотири сторони з прижитися від них дітьми (Авраам виганяє Агар з Ізмаїлом). Святі отці благословляють тих дітей, які готують їм найкращі страви.

По любому капризу розсердився бог винищує не тільки дорослих, а й дітей. Бог видає прямі накази про знищення дітей. Ми приводили з біблії численні приклади таких випадків.

Нагадаємо XXXI главу книги Числ, де розповідається про війну мідіянітів. «Свята книга» передає, що євреї в цій війні чоловіків вбили, але жінок і дітей взяли в полон. Це викликало сказ господа бога і його пророка Мойсея: як вони сміли брати полонених, коли за біблійною моралі треба вбивати всіх. «І сказав їм Мойсей: для чого ви залишили в живих всіх жінок?», Адже за це і «була поразка в Господньому», за цей же бог карає!

«Отже убийте всіх дітей чоловічої статі» (книга Числ, XXXI, 17). Ось вона, моральність, яку підносять нам религиозники! [307]

Так надходили білогвардійці.

Барон Унгерн, який воював проти Радянської влади на Далекому Сході (в Забайкаллі), вбивав усіх дітей в селищах, які співчували Радянської влади, кидав їх під млинові жорна, спалював живцем. Він вважав себе християнином, був дуже богомольний, до кінця життя заявляв, що вірить в бога. Ви бачите, що віра в бога анітрохи не заважає превеликий злодійства: можна вірити в бога, виконувати «закон божий», посилатися прямо на наказ бога, сказане їм нібито через Мойсея: «Убийте всіх дітей чоловічої статі».

Погромники, які вбивали під час погромів дітей - єврейських, російських, вірменських, татарських, - могли б послатися з повним правом на біблію.

Німецькі та італійські фашисти в Іспанії, громлячи з аеропланів села і міста і вбиваючи дітей і жінок, теж виправдовують свої звірства божим іменем, а князі церкви у всіх країнах благословляють фашистів, іспанських, італійських, німецьких і всяких інших катів і ворогів трудящих.

Вся біблія пройнята рабовласницькими, експлуататорськими поняттями.

Біблія наскрізь консервативна, тобто вона будь-що там не було хоче зберегти отгнівшие, мертві порядки, що сковують по руках і ногах людини, що роблять його рабом перед панами, поміщиками, капіталістами, попами, богом. Тому і в сімейних відносинах біблія зберігає незаперечну владу над дітьми.

У розділі XXI Второзаконня (вірші 18-21) біблія дає пряму пораду, як поступати з непокірними дітьми.

«Якщо хто матиме неслухняного й непокірного сина, що не слухається голосу батька свого та голосу своєї матері, і вони карали його, але він не слухає їх, - то батько його та мати його схоплять його, і приведуть його до старших його міста та до брами свого місцеперебування і скажуть вони до старших міста його: «Сей наш син неслухняний та непокірний, він не слухає голосу нашого, ласун та п'яниця».

І всі люди його закидають його камінням, і він помре і вигубиш зло з-посеред себе, і все ізраїльтяни слухатися й буде боятися ».

Такий закон божий про «непокірних» дітей, які не слухаються батьків. Ну, а якщо самі батьки - п'яниці і марнотрати? Якщо батьки нікчемні? Хіба так [308] не буває? Як же тоді бути дітям? Теж їх слухатися? Біблія говорить: так. А якщо батьки - павуки-глитаї, грабіжники? Хіба так не буває? А якщо батьки - розбійники?

Ви бачите, які несправедливі, рабовласницькі, відсталі, віджилі поняття прищеплює і проповідує біблія.

Ось чому треба всіма заходами боротися проти вчення Біблії, проти релігії взагалі. Нехай молодь особливо вдумається в це вчення Біблії, особливо наша селянська молодь. Тоді вона зрозуміє, яке це зручне вчення для владних батюшок, для самодурів, які в будинку, в господарстві вимагають собі покори, беззаперечного підпорядкування, а трохи що - пускають в хід кулаки, віжки, батіг, палку. Закон божий по відношенню до дітей - це закон рабовласника, поміщика до свого раба. Цей закон вимагає, щоб дитина була рабом, безсловесним, безправним.

Відійшло час для такого закону! [309]



 Розділ четвертий |  Розділ другий

 Розділ третій |  ЯК БОГ ЗАЙМАВСЯ МЕДИЦИНОЮ |  Розділ п'ятий |  Розділ шостий |  Розділ сьомий |  Розділ восьмий |  Розділ дев'ятий |  ГЛАВА ПЕРША |  Розділ другий |  Розділ третій |

© um.co.ua - учбові матеріали та реферати