На головну

 Але біси допомагають чаклунів? |  Мало хто вміє сповідатися? |  Колись ходила до бабці з фотографією сина, і вона визначила, що він хворий, чи можливо це? |  Дуже давно палю і ніяк не можу кинути. Що мені робити? |  Як входять біси в людини і як виходять з нього? |  Постійно гніваюся на дітей, чоловіка ... |  Зараз так багато говорять про демократію, свободу, але все без Бога. |  Що потрібно нам для зцілення від нашої страшної хвороби? |  Моя дочка постійно неосудності, зазіхає на своє життя і здоров'я близьких. У нас немає сил протистояти цьому. Ми маємо право здати її в психіатричну лікарню? |  спогад |

Про молитву

  1.  Взаємна молитовна пам'ять. Похибкою не можна відмовлятися від молитви
  2.  Взаємне вітання. У справі про благоустрій громади. Не повинно боятися заздрості. Про читання Симеона Н. Бог. і Ісусову молитву
  3.  Глава 26: Задоволення мовчання, і про те, як бридко подяка (молитовне) після багатослівній трапези
  4.  Добрі плоди хвороби. Про духовного отця. Похвала Афонцев. Через нещастя і Ісусову молитву. Магазин духовний. Перший наш лиходій
  5.  Погані нахлібниці. Добрі справи. Про молитву
  6.  Духовне улаштування при Ісусову молитву
  7.  До неї ж при посилці книг робиться повчання про скорботи і про молитовне правило

В ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа.

Поговоримо сьогодні про молитву, про те, як до неї підготуватися і як зробити її многомощной і рятівною.

Отже, як приготувати себе до молитви?

Коли йдеш в храм, то вже вдома треба почати готувати себе до молитви. Дорогий, щоб придбати молитовний дух, добре прочитати молитви "Достойно єсть", "Усі сподівання на Тебе покладаю", в решту часу читати "Ісусову молитву", при цьому слід намагатися не розмовляти і не розсіюватися. Пам'ятай, що йдеш в храм, а це - земне небо, місце райське, місце святе.

Приходити треба до початку служби, не запізнюватися. Якщо навіть в гості до когось йдемо, і то намагаємося не запізнитися, а в храм, як до Божого дому, тим більше. Інакше можна втратити ангельської записи. Адже у кожного є свій Ангел церковний, який записує, як ми відвідуємо служби церковні і як перебуваємо на молитві: з належним чи благоговінням? Хто перший прийде в храм, той сподобиться милості Божої.

Отже, підійшовши до храму, поклади три поклони. Стоячи в храмі, добре про себе повторювати короткі молитви. "Боже, очисти мене грішного", "Боже, будь милостивий до мене грішного".

Не варто показувати себе богомольної або сльозоточивої. Якщо є сльози, їх треба ховати. Інакше вони обезценіваются. Чи не вводь людей у ??спокусу. Все, що відкриваємо ми перед людьми, втрачає свою ціну в вічності.

Намагайся встати в храмі на таке місце, де краще чутно і ніхто не відволікає, але при цьому не можна нікого штовхнути або образити. Пам'ятай, що взагалі нанести образу ближнього - гріх, але тим більше, якщо це відбувається в церкві.

Старайся також прикластися до ікон до початку служби, які не переминається з ноги на ногу, і ні в якому разі не стій спиною до вівтаря.

Інші прийдуть в храм і так встануть, що хоч на них молися: особою до виходу і спиною до вівтаря. Нічого не знають рішуче, як в світі говорять, що "темні пляшки".

Жінкам не можна приходити в храм нафарбованими, в нецнотливою або в чоловічому вбранні, слід стояти з покритою головою. За словом апостольським: "Та не буде на жінці чоловічого одягу, а на чоловікові жіночої". Не треба розглядати, хто в чому одягнений, у кого який хустку. Залиште за порогом храму все мирське, земне. Будь-яке треба відкласти піклування. Чи не нарікай на тривалість служби, цим уподібнюєшся допотопним людям, які були покарані.

Без потреби не слід виходити з храму. Але якщо виникає така необхідність, наприклад, дитина залишений без нагляду або хворий, на роботу треба йти, то слід зробити це тихо, нікому не заважаючи і не відволікаючи інших від молитви. Гріх виходити під час проповіді і коли причащаються Христових Тайн.

Іноді в храмі можна і посидіти - це не є гріхом. Співати в храмі не треба, щоб не викликати роздратування навколишніх. Лише спільні молитви співають усі присутні: "Вірую", "Отче наш", "Воскресіння Христове бачивши".

Раніше чоловіків в церкви було багато, вони стояли на одній стороні (праворуч), а жінки - на інший (зліва). А з храму бігли бігом, щоб дорогою не вступити в пусті розмови і не нагрішити. Прийшовши додому, постарайся відразу не займатися мирськими справами, краще почитай що-небудь духовне. Постарайся поділитися з тими, хто не зміг бути на службі: розкажи, які корисні повчання і настанови запам'ятав. Принести користь, щоб отримати нагороду від Господа. Адже рятує не одне ходіння в храм, а благочестиве життя за заповідями Божими. Просто ходити в храм - це виконання обряду і сили в цьому мало. Якось біс реготав - "Бога шанують обрядами, а мене справами".

Що потрібно перш за все просити на молитві?

Просіть насамперед християнської кончини, Царства Небесного, смирення, виправлення життя, викорінення худих звичок і пристрастей, таких як злість, ненависть, марнославство, роздратування, злопам'ятність і т. П.

Добре молитися за недужих, скорботних і в немочі лежать. Обов'язково слід молитися за наших ворогів, всіх ображають і кривдять нас, що обмовляють на нас і женуть нас.

Молитися треба за духівників, батьків, благодійників і доброчинців, за всіх православних християн!

Сила молитви в тому, що крушить духу і смирення серця. Молитву гордого Господь не приймає!

Але будемо пам'ятати, що особливі плоди молитва приносить тоді, коли поєднується з добрими справами і працями на славу Божу.

Ось ряд уроків, щоб наша молитва дійшла до Бога.

Амінь.



 заповіт матері |  У день П'ятидесятниці
© um.co.ua - учбові матеріали та реферати