На головну

ТРИНАДЦЯТОЇ І ЧОТИРНАДЦЯТОЇ

Якщо ти, про мій брат в Ісламі, зрозумів викладений вище критерій великого ширка (а той, хто присвятив хоча б один з обрядів поклоніння НЕ Аллаху, є мушріком), то ти зрозумієш і зміст цих трьох глав книги. Обітниця є акт поклоніння, за вірність якому Аллах складає хвалу, і Пророк, нехай благословить його Аллах і вітає, наказав виконувати обітницю покори. А як відомо, будь-яку справу, за яке Законодавець віддає хвалу, винагороджує вчинила його, або наказує виконувати його, є поклонінням.

Таким чином, поклоніння є універсальне поняття, що охоплює все те, що люб'язно і завгодно Аллаху з Справ і слів, як явних, так і прихованих. Обітниця також відноситься до цього.

Аллах повелів також шукати захисту від будь-якого зла тільки у Нього Одного, просити тільки у Нього допомоги в будь-якому горі або біді. Це стане проявом відданості Аллаху, істинної віри і таухида, тоді як посвячення поклоніння НЕ Аллаху є Ширко і придання Йому рівних.

Різниця між благанням (ду'а) і воланням про допомогу (істігаса) полягає в тому, що благання звернена до Аллаха в будь-яких умовах, а волання про допомогу є благання до Аллаха в разі нещастя. Однак в будь-якому випадку необхідно звертатися тільки до Аллаха, бо тільки Він відповідає на звернену до нього благання, даючи полегшення засмученим. Той же, хто волає з благанням до пророка, царя, правителя або ще кому-небудь, або просить допомоги не у Аллаха в тій справі, в якому допомогти зможе тільки Аллах, є мушріком і невірним. Відійшовши від релігії, він одночасно стає втратили розум людиною. У всіх своїх справах кожна людина потребує Аллаха, і ніхто з людей не може ні принести крихту користі собі, ні відбити крихту зла від себе або зробити це для інших, якщо тільки цього не побажає Аллах.

Глава15

ПРО СЛОВО Всевишнього Аллаха

Розглядається питання:

1. Сенс аятов з сури «Перешкоди», 191-192 і сури «Ангели», 13- 14.

2. Історія, що трапилася в битві при Ухуді.

3. ду'а кунут (благання відчаю) під час Намазу пана всіх посланників, нехай благословить його Аллах і вітає, і його праведних послідовників, що стояли за ним і говорили «Амінь!»

4. Всі проклинають були невірними.

5. Вони створили такі дії, яких не робили більшість невірних, в тому числі - поранили свого Пророка, нехай благословить його Аллах і вітає, і прагнули вбити його. Вони також поглумилися над убитими, хоча ті були їхніми родичами.

6. Аллах послав йому з цього приводу наступне одкровення: «У цій справі немає нічого в твоїй владі ...» (Сімейство Імрана, 128).

7. Було послано наступне за цим слово Аллаха: «... чи прийме Він їх покаяння, або покарає їх ...» (Сімейство Імрана, 128). Він змилувався над ними, прийнявши їх покаяння, і вони увірували.

8. ду'а кунут при здійсненні Намазу в біді.

9. проклинати були названі в молитві за іменами і іменах їхніх батьків.

10. Прокляття певної людини при здійсненні ду'а кунут.

11. Оповідання про дії Пророка, нехай благословить його Аллах і вітає, коли йому було послано: «І попередь найближчих родичів своїх». (Поети, 214).

12. Старанність Пророка, нехай благословить його Аллах і вітає, у виконанні цього наказу дозволило людям приписати йому стан ненормальності. Те ж саме станеться, якщо це зробить будь-якої мусульманин в наші дні.

13. Його слова близьким і далеким родичам: Я нічим не конче врятую тебе від Аллаха! Він навіть сказав: Про Фатіма, дочка Мухаммада! .. Я нічим не конче врятую тебе від Аллаха! Якщо це заявив пан всіх посланників, нехай благословить його Аллах і вітає, стверджуючи, що він нічим не може допомогти своїй дочці, пані жінок всіх світів, і якщо людина вірить в те, що посланник Аллаха, нехай благословить його Аллах і вітає, каже тільки правду, а потім подивиться, що заповнює сьогодні серця знатних людей, то він чітко усвідомлює, що таке таухид і що таке відчуження від релігії.

Всевишній сказав також:

«Невже вони долучають до Нього тих, що не творять нічого, а самі створені? І не можуть ні їм допомогти, ні самим собі не допомагають? »(Перешкоди, 191-192).

Всевишній сказав також:

«Ті ж, до кого ви волаєте крім Нього, не володіють і плівою на фінікової кісточці. Якщо ви волаєте до них, вони не чують вашої благання, а якби й чули, щось не відповіли б вам, а в день Воскресіння вони відмовляться від вашого ширка. Подібно відав тебе ніхто не навчить »[24] (Ангели, 13-14).

 * У цьому аяті - ясне попередження тим, хто залучає рівних до Господа світів. Благання, звернена до ангелів, пророків або праведникам, не принесе нічого, крім шкоди. Всевишній звелів Своїм благо-рідному посланнику, нехай благословить його Аллах і вітає: «Скажи:" Я не можу принести самому собі ні користі, ні шкоди, якщо того не побажає Аллах. Якби я знав таємне, то я помножив би собі всякого добра , і мене не торкнулося б зло. Адже я тільки увещеватель і вісник для людей віруючих! "» (Перешкоди, 188). Кращий з людей не міг принести користі навіть собі! Чи є більший доказ того, що все належить Аллаху, у Якого немає товаришів і який не потребує помічників ?!

У «ас-Сахих» аль-Бухарі і Мусліма приводиться хадис Анаса:

«Коли в битві при Ухуді у Пророка була розсічена на лобі шкіра і зламаний зуб, він вигукнув: Як може досягти успіху народ, який поранив свого Пророка? І тут йому було послано одкровення: «У цій справі немає нічого в твоїй владі ...» * (Сімейство Імрана, 128). (Передали Аль- Бухарі 7/281, Муслім (1791), а також Ахмад, ат-Тірмізі і ан-Насаї).

Аль-Бухарі також призводить хадис Ібн Умара про те, що він чув, як посланник Аллаха, нехай благословить його Аллах і вітає, піднявши голову після скоєння поясного поклону в останньому ракатів ранкового Намазу і сказавши:

Аллах почув того, хто Його хвалив. Господь наш, хвала Тобі! », - Виголосив:« О Аллах! Прокляни такого-то і такого-то!

І Аллах послав одкровення: «У цій справі немає нічого в твоїй владі ...» (Сімейство Імрана, 128). (Передав аль-Бухарі, 7/281).

В іншій рівайе йдеться: «Він просив у Аллаха прокляття на Сафван ібн Умеййу, Сухейль ібн Амра і аль-Харіса ібн Хішама. І було послано: «У цій справі немає нічого в твоїй владі ...» [25] (Передав аль-Бухарі 7/281).

Абу Хурайра розповідав: «Коли посланнику Аллаха було послано одкровення:«І попередь найближчих родичів своїх ...» (Поети, 214), він встав перед нами і вимовив: «Про курайшити! Купуйте душі свої, бо я нічим не звільню вас від Аллаха! Про Аббас ібн Абд аль-Мутталиб, я нічим не конче врятую тебе від Аллаха! Про Сафіййа, тітка посланника Аллаха! Я нічим не конче врятую тебе від Аллаха! Про Фатіма, дочка Мухаммада! Проси з моїх коштів, скільки захочеш, але я нічим не конче врятую тебе від Аллаха! »* * * (Передав аль-Бухарі, 8/368).

влади ... », тобто доля того, що відбувається - в руках Аллаха, а ти - виконуй свою справу і продовжуй звертатися з благанням до свого Господа»

 * * Хафіз Ібн Хаджар аль-Аскалані в своїй праці «Фатх аль-Барі» сказав: «Троє, які згадав посланник Аллаха, прийняли Іслам в день підкорення Мекки. Можливо, в цьому таємниця послання аята «У цій справі немає нічого в твоїй владі ...»

 * * * Аллах повідомив Своїм рабам, що успіх в Майбутній життя люди мо-гут забезпечити лише своїми справами. Стає ясно, в якому глибокій омані перебувають християни, переконані в тому, що «кров Христа змила всі гріхи людства».

«І ось сказав Аллах:" Про Іса, син Марйам! Хіба ти сказав людям: Прийміть мене і мою матір двома божествами поряд з Аллахом? " Він сказав: "Хвала Тобі! Як мені говорити те, що мені не по праву? Якщо я і говорив, то Ти це знаєш. Ти знаєш те, що у мене в душі, а я не знаю того, що у Тебе в душі: адже Ти - Відаючий таємне. Я не кажу їм нічого, крім того, що Ти мені наказав: « 'Поклоняйтеся Аллаху, Господу моєму і Господу вашому!" »(Трапеза, 116-117).

Благання, обітниці та інші види поклоніння, звернені до Ісі, його матері або святим, як і до будь-якого іншого крім Аллаха, призведе до вічного покарання в Майбутній життя, якщо людина не покається і не піде по дорозі істини.



 ЧЯРАВОЕ СЛОВО ПРО ЧОЛІ одинадцяти |  Здорових словес Про Розділ п'ятнадцятий

 Здорових словес Про ЧОЛІ ПЕРШОЇ |  Здорових словес Про ЧОЛІ ДРУГИЙ |  Здорових словес Про ЧОЛІ ТРЕТЬОЇ |  Здорових словес Про ЧОЛІ ЧЕТВЕРТОЇ |  Здорових словес Про ЧОЛІ П'ЯТОЇ |  Здорових словес Про ЧОЛІ ШОСТИЙ |  П * АВОЕ СЛОВО ПРО ЧОЛІ СЬОМИЙ |  Здорових словес Про ЧОЛІ ВОСЬМИЙ |  Здорових словес Про Глава дев'ята |  Здорових словес Про ЧОЛІ ДЕСЯТІЙ |

© um.co.ua - учбові матеріали та реферати