Головна

ПРО Прохання БЛАГОСЛОВЕННЯ У ДЕРЕВ, КАМІННЯ ТА ТОМУ ПОДІБНИХ РЕЧЕЙ

  1.  Аромат дерев, цвірінькання птахів, тріск цикад знову супроводжували нас.
  2.  Благословення і прокляття
  3.  Благословення, покарання і обітниці
  4.  Питання 65 Спадкування речей, обмежених в обороті, земельних ділянок і невиплачених спадкодавцеві грошових сум.
  5.  Другий цікавий фактор подібних трикутнику фігур - то, що фактично помилковий прорив у багатьох випадках ще краще для трейдера, ніж реальний.
  6.  Е. тіфоподобного захворювань
  7.  Загартування душевна. Повчання про терпіння наклеп. Благословення та ін.

Розглядається питання:

1. Сенс аятов 19-20 з сури «3везди».

2. Поверхневе знання новонаверненими мусульманами того, чого вони вимагали *.

3. Однак вони цього не зробили.

4. Їх мета полягала в тому, щоб тим самим наблизитися до Аллаха, оскільки вони припускали, що це завгодно Йому.

5. Якщо їм це не було відомо, то інші були ще більш неосвічені.

6. За ними є добрі справи і обіцянку прощення від Аллаха, чого немає в інших.

7. Пророк, нехай благословить його Аллах і вітає, що не вибачив їх, а відповів їм такими

словами: Аллах Великий! Це все звичаї минулого! .. Воістину, ви прямуєте звичаям тих, хто був перед вас! Таким чином, ситуація ускладнюється трьома обставинами, викладеними в наступних трьох пунктах.

8. Головне з них полягає в тому, що він, нехай благословить його Аллах і вітає, повідомив їм про подібність їх прохання з проханням синів Ізраїлевих, коли вони сказали Мусі, щоб він зробив їм божество.

9. Заперечення цього міститься в сенсі слів «немає божества, крім Аллаха».

10. Пророк, нехай благословить його Аллах і вітає, поклявся при винесенні фетви, а він клявся тільки для блага.

11. У проханні зробити божество проявляється великий і малий ширк, оскільки вони [сини Ізраїлеві. - Ред.] не відреклися від сказаного ними * *. ,,

12. Їх слова про те, що вони ще не так давно були невірними, свідчать, що іншим це було відомо.

13. Звеличення Аллаха при здивуванні, попри те, що деякі засуджують це.

14. Заборона уподібнюватися людям часів джахіліййі.

15. Загальне правило в силу сказаного «Це все звичаї ...»

16. Це є одним з пророчих сповіщенні, оскільки сталося саме так, як було сповіщено.

17. Все, за що Аллах засуджував іудеїв і християн в Корані, відноситься і до мусульман.

18. У них [іудеїв і християн. - Ред.] встановлено, що обряди поклоніння засновані на наказі. Слова ж Пророка, нехай благословить його Аллах і вітає, є попередженням в питаннях про могилу * * *. Що стосується питання «Хто Господь твій?», То відповідь ясна. Що стосується питання «Хто пророк твій?», То їм є той, хто сповіщає їм таємне. Що ж стосується питання «Яка твоя релігія?», То це з'ясовується з їх слів «Зроби і нам божество ...» і т.д.

19. Дорога володарів Письма засуджена, як дорога мушріков.

20. З слів [Абу Вакіда ал-Лейсі. - Ред.], переходить від брехні до істини - «... ми були ще новими мусульманами, нещодавно відмовилися від невіри ...» - стає ясно, що не можна вірити в те, що в серцях таких людей не залишилися залишки колишніх звичаїв.

 * Вони не просили Пророка, нехай благословить його Аллах і вітає, зробити для них божество, якому б вони поклонялися крім Аллаха, оскільки вони вже відмовилися від цього. Але вони просили вказати їм на дерево, у якого вони просили б благословення, не бажаючи молитися і давати милостиню заради нього. Їм було пояснено, що подібне вимагання благословення є великим Ширко, навіть якщо заради нього не відбувається Намаз, і розкрита хибність припущень доисламских мушріков щодо цього.

 * * Те, що зажадали від святого Пророка, нехай благословить його Аллах і вітає, ці новонавернені мусульмани, не була малим Ширко, інакше Пророк, нехай благословить його Аллах і вітає, вказав би на їх схожість з народом Муси і не поклявся б при цьому. Подібна прохання синів Ізраїлевих була великим Ширко, проте ці сподвижники не стали невірними, оскільки вони недавно прийняли Іслам. Крім того, вони не вчинили цього, а звернулися до посланнику Аллаха, нехай благословить його Аллах і вітає, який показав їм істину.


 * * * Ібн Теймійі сказав: «Вчені одностайні в тому, що той, хто відвідує могилу посланника Аллаха, нехай благословить його Аллах і вітає, або могилу іншого пророка або праведника, будь то сподвижник або член сім'ї Пророка, нехай благословить його Аллах і вітає , не повинен обтирати їх руками або цілувати їх. У світі немає предметів, цілувати які дозволено за Шаріатом, крім Чорного каменю. В обох "ас-Сахих" наводиться хадис про те, що Умар сказав: "Клянуся Аллахом, я знаю, що ти - просто камінь, який не приносить ні шкоди, ні користі, і якби я не бачив, що посланник Аллаха, нехай благословить Аллах його і його сім'ю і пошле їм світ, цілував тебе, то я не поцілував би тебе »(Муслім, [1270]).

Всевишній Аллах сказав: «Чи бачили ви ал-Лат, аль-Уззу, і Манат - третю, іншу?». * (Зірка, 19-20).

 * Ал-Лат, аль-Узза і Манат - основні ідоли арабських язичників. Ал-Лат поклонялось плем'я

Сукайф, аль-Уззе - курайш і бану Кінана, а Манат - бану Хілаль, аль-Аус і аль-Хазрадж. Ібн Хішам сказав, що Манат була також ідолом племен Хазіль і Хазан.

Араби давали імена своїм ідолам, виробляючи їх від імен Всевишнього Аллаха. Аль-Амаш сказав, що ім'я ал-Лат походить від імені Аллаха «аль-Ілаh» (Божество), а аль-Узза - від Його імені «аль-Азіз» (Могутній). Ім'я Манат походить від імені Аллаха «аль-Манани» (Всемилостивий). Кажуть також, що воно походить від дієслова «мана» (проливати [кров]), так як в цьому місці ідолу приносили жертви ».

Ібн Касир передав, що аль-Лат представляла собою білу скелю в Таїф, на якій був побудований храм з покривалом, оточений парканом. При ідола були служителі. Плем'я Сукайф і їх послідовники пишалися своїм ідолом перед усіма арабами, крім курайшітов. Ібн Хішам пере- дав, що його зруйнували і спалили аль-мугир ібн Шуба і Абу Суфйан ібн Харб за наказом Пророка, нехай благословить його Аллах і вітає. Пізніше на цьому місці побудували мечеть.

Аль-Узза, як передав Ібн Джарір, представляла собою дерево в Нахля (між Меккою і Таїф), над яким було споруджено будівлю з покривалом. У день битви при Ухуді Абу Суфйан сказав: «Аль-Узза для нас, і немає Уззиних для вас». Посланник Аллаха, нехай благословить його Аллах і при- ветствует, сказав: П «Говорите:" Аллах - наш Покровитель, і немає у вас покровителя "» (аль-Бухарі 7 / 269-272, 6/113, 114, Ахмад 4 / 293 від аль-Бара'а ібн Азіба, Ахмад 1/463 від Ібн Масуда). Ібн Хішам передав, що аль-Уззу зруйнував Халід ібн аль-Валід після підкорення Мекки.

Манат знаходилася біля Кудайда (між Меккою і Медіною), як передав про це аль-Бухарі 8/472 від Аїші. Звідси відправлялися в Хадж племена аль-Аус і аль-Хазрадж. Посланник Аллаха, нехай благословить його Аллах і вітає, послав Алі зруйнувати її в рік підкорення Мекки.

Всевишній Аллах сказав: «Скажи:" Прийшла істина, і брехня зникла: воістину, брехня зникає! "» (Переніс вночі, 81).Ідоли не принесли користі і не відвернули шкоди від тих, хто залучав їх до Господа світів. Аллах сказав: «Вони - тільки одні імена, якими назвали їх ви і батьки ваші. Аллах не послав ніякого підтвердження цьому. Вони слідують тільки припущеннями і тому, до чого схильні душі, навіть тоді, коли прийшло до них від Господа їх керівництво »(Зірка, 23).

Абу Вакід ал-Лейсі розповідав: «Разом з посланником ми вирушили в Хунайн. У той час ми були ще новими мусульманами, нещодавно відмовилися від невіри, а у мушріков було дерево, у якого вони збиралися для своїх обрядів, розвішуючи на ньому свою зброю, і яке називали Зат Анват ( "має підвіски"). Так ось, коли ми проїжджали повз це дерева, то сказали: "О посланник Аллаха, зроби і нам Зат Анват - такий же, як і у них". Посланник Аллаха відповів нам: Аллах Великий! Це все звичаї минулого! Клянуся Тим, Кому належить моя душа, ви попро сили той же, що попросили у Муси сини Ізраїлеві: "Зроби і нам божество-таке ж, як і у них". Він сказав: «Істинно, ви - народ неосвічений!» (Перешкоди, 138) Воістину, ви прямуєте звичаям тих, хто був перед вами !. Цей хадис передав ат-Тірмізі і назвав його достовірним.(Ат-Тірмізі (№2181) сказав, що це хороший достовірний хадис, і це дійсно так; Ахмад 5/218).

Здорових словес Про Глава дев'ята

Зазначене в цьому розділі відноситься до ширку і є діяння-ми мушріков. Всі вчені-богослови одностайні в тому, що вимагання благословення у дерев, каменів, святих місць, могил і тому подібного не відповідає Шаріату. Подібне вимагання благословення є надмірністю, яка згодом веде до звернення до них з молитвою і поклоніння їм. А це вже буде, як було сказано вище, великому Ширко, за що передбачено велике покарання.


Дане положення поширюється на всі, в тому числі і на місце молитви Ібрахіма, місце поховання пророка, нехай благословить його Аллах і вітає, єрусалимський скелю і інші святі місця.

Що ж стосується дотику до Чорного каменю [Чорний камінь Кааби по-арабськи називається

«Аль-Хаджар аль-Асвад». - Ред.], цілування, а також дотику до східного «єменський» кутку Кааби, то це є поклонінням Аллаху, звеличенням Його, смиренність перед Його Величністю, в чому і полягає дух справжньої побожності.

Таким чином, це є звеличенням Творця і сповіданням Його релігії, в той час як будь-яка інша є звеличенням створеного і його обожнюванням. Різниця між цими Двома поняттями така ж, як різниця між благанням, зверненою до Аллаха, що представляє собою відданість і таухид, і воланням до створеного Аллахом, яке є Ширко та ідолопоклонством.

Розглядається питання:

1. Сенс аята «Скажи:" Воістину, мій Намаз і моє жертвоприношення ... "» (Худоба, 162- 163).

2. Сенс аята «Тому молися Господу своєму і заколи [агнця] (Рясний, 2).

3. Першим проклинається той, хто приносить жертву не Аллаху.

4. Проклинається той, хто прокляв своїх батьків. До цього відноситься і те, коли ти проклинаєш батьків когось, то він, в свою чергу, проклинає твоїх батьків.

5. Проклинається той, хто надає дах людині, яка вчинила єресь * і тим самим порушив право Аллаха. Така людина ховається у того, хто надає йому сприяння.

6. Аллах прокляв того, хто змінив кордону розділу землі, порушуючи тим самим право сусіда на землю.

7. Різниця між прокляттям певної людини і прокляттям грішників взагалі.

8. Величезне значення хадісу про жертвоприношення мухи ідолу.

9. Людина потрапила в Вогонь через яку приніс в жертву мухи, чого він зовсім не хотів, але зробив це для того, щоб позбутися від зла тих людей.

10. Знання ширка і величини його гріха в серцях віруючих. Друга людина стійко зустрів смерть, чи не поступившись вимогам ідолопоклонників, хоча вони хотіли від нього чисто зовнішньої дії.

11. Той, хто потрапив в Вогонь, був мусульманином, так як якщо б він був невірним, то про нього не було б сказано, що він потрапив в Вогонь через одну мухи.

12. У цьому є свідоцтво достовірного хадиса: «Рай ближче до вас, ніж шнурок ваших сандалій, і Вогонь на такій же відстані від вас». (Аль-Бухарі 11/275, Ахмад 1/387, 413 і 442 від Ібн Масуда).

13. Знання того, що дія, вчинена велінням серця, є найбільшою метою навіть у ідолопоклонників.

 * Тут мова йде про людину, який привніс в релігію Аллаха те, чого Сам Аллах в ній не встановлював. Єресь (араб. «Бід'а») є найтяжчим гріхом після ширка. Посланник Аллаха, нехай благословить його Аллах і вітає, читаючи проповідь, говорив: ... Воістину, найкраща з промов - Книга Аллаха, а найкраще керівництво - керівництво Мухаммада. Найгіршими ж діяннями є нововведення [В релігії. - Ред.], оскільки кожне нововведення - єресь, а


всяка єресь - оману, а всяке оману - у Вогні ... (Муслім (867), ан-Насаї і 3 / 188- 189, Ібн Маджа 1/45).

Всевишній Аллах сказав:

«Скажи:" Воістину, мій Намаз і моє жертвоприношення, моє життя і моя смерть - заради Аллаха, Господа світів, у Якого немає товариша. Це мені наказано, і я - перший з підкорилися! "» (Худоба, 162-163).

Він сказав також:

«Тому молися Господу своєму і заколи [агнця]. (Рясний, 2).

Алі розповідав:

«Посланник Аллаха повідав мені чотири речі: Прокляв Аллах того, хто приніс жертву не Йому! Прокляв Аллах того, хто прокляв своїх батьків! * Прокляв Аллах того, хто надав укриття єретику! Прокляв Аллах того, хто змінив кордону розділу землі! » Цей хадис передав Муслім. (Муслім (1978), ан-Насаї 7/232).

Тарік ібн Шихаб розповідав, що посланник Аллаха, нехай благословить його Аллах і вітає, сказав: «Через одного мухи одна людина увійшов в Рай, а інший - в Вогонь». Люди запитали: «Як це, про посланник Аллаха ?!» Він відповів: «Якось двоє людей проїздом потрапили в плем'я язичників, повз ідола якого нікому не дозволяли пройти, поки він не принесе йому що-небудь в жертву. Ідолопоклонники сказали одному з подорожніх: "Принеси що-небудь в жертву!" Він відповів: "Але у мене немає нічого, що я міг би пожертвувати". Вони сказали: "Ну тоді принеси в жертву хоча б муху!" Коли він пожертвував ідолу муху, йому було дозволено продовжити шлях, а потім він потрапив в Вогонь. Потім ідолопоклонники сказали іншому подорожньому: "Принеси що-небудь в жертву!" На це він відповів: "Крім Аллаха, Всемогутній Він і Великий, я нікому і нічому не роблю жертвоприношень!" Йому відрубали голову, і він потрапив в Рай ». Цей хадис передав Ахмад. (Ахмад в книзі «аз-3ухд», стор. 15, від Таріка ібн Шихаба від Салмана аль-Фарісі; достовірний хадис).

 * Пророк, нехай благословить його Аллах і вітає, сказав: Хула своїх Батьків відноситься до найбільших гріхів. Його запитали: «О посланник Аллаха! Хіба може людина лаяти своїх батьків? »Він сказав:« Так - він лає батька іншої людини, і той лає його батька, він лає мати, і той лає його мати »- (аль-Бухарі 10/338, Муслім (90), Ахмад 2/164 від Абдулли ібн Амр ібн аль-Аса).

Здорових словес Про ЧОЛІ ДЕСЯТІЙ

Жертвопринесення НЕ Аллаху, без сумніву, є Ширко. Тексти Книги Аллаха і Сунни зовсім виразно беруть верх робити жертвопринесення тільки Аллаху, і здійснювати це з усією відданістю, так само, як і Намаз. У ряді місць у Своїй Книзі Аллах з усією визначеністю прирівнює жертвоприношення за своєю значимістю до намазу.

Таким чином, якщо доведено, що жертвопринесення Аллаху є одним з найбільших актів поклоніння Аллаху і покори Йому, то, відповідно, жертвопринесення НЕ Аллаху буде великим Ширко, що виводить людину за рамки Ісламу.

Існує встановлена ??Аллахом межа великого ширка, а також докладне роз'яснення його видів і форм. Раб Аллаха здійснює великий ширк, якщо він присвячує якійсь із обрядів поклоніння НЕ Аллаху. Будь-яке переконання, висловлювання або дія, запропоноване Господом, має бути присвячене Йому Одному, що є втіленням таухида, віри і відданості. Якщо ж що-небудь з цього буде присвячено не Аллаху, то це буде ширки і невір'ям. Таким чином, ти, про мій брат в Ісламі, повинен неухильно керуватися цим критерієм щодо великого ширка, бо в цьому питанні неприпустимі ніякі виключення.

Кордон же малого ширка визначається намірами, словами і справами, які не досягають рівня поклоніння, але є за своєю суттю засобом або шляхом, які можуть привести до великого ширку.

Таким чином, ти зобов'язаний керуватися цими двома критеріями щодо великого і малого ширка, так як це якраз те, що допоможе тобі зрозуміти попередні і наступні глави даної книги і розпізнати істину в сумнівних питаннях. І хай допоможе нам Аллах!


 



 глава 8 |  НЕ МОЖНА РОБИТИ ЖЕРТВОПРИНЕСЕННЯ Аллах В ТОМ МІСЦІ, ДЕ будете приносити жертов НЕ Аллаха

 НАКЛЕП, звернення на адресу шейха, ТА ЇЇ Спростування |  ДОБРОДЕТЕЛЬ таухид І ЯКІ З ГРІХІВ ОН скупатися |  глава 4 |  Хто став перед Аллахом, що не залучаючи до Нього нічого, потрапить в Рай; а хто постав перед Ним, залучаючи до Нього що-небудь, потрапить в Вогонь. (Муслім, 93). |  Розкажи їм те, що вони зобов'язані робити ... |  глава 6 |  глава 7 |  ПОСВЯЩЕНИЕ своєї обітниці НЕ Аллах є Ширко |  ШУКАТИ ПОКРОВИТЕЛЯ НЕ У АЛЛАГА Є Ширко |  ПРОСИТИ ПРО ДОПОМОГУ НЕ У АЛЛАГА АБО волає НЕ ДО Аллах є Ширко |

© um.co.ua - учбові матеріали та реферати