На головну

глава 48

Про несерйозне ставлення ДО ТОГО, В ЧОМУ

Згадується ім'я АЛЛАГА, до Корану АБО ДО

Посланник Аллаха, нехай благословить його

Аллах І ВІТАЄ

Розглядається питання:

1. Дуже важливе питання про те, що будь-який, що дозволяє собі подібні жарти, є невірним.

2. Таке тлумачення аята щодо вчинила це, ким би він не був.

3. Різниця між доносом і доброзичливістю по відношенню до Аллаха і Його посланнику, нехай благословить його Аллах і вітає.

4. Різниця між милосердям, яке завгодно Аллаху, і нещадністю по відношенню до ворогів Аллаха.

5. Питання про те, що не кожне вибачення повинно прийматися.

Всевишній Аллах сказав:

А якщо ти їх запитаєш, вони, звичайно, скажуть: "Ми просто розмовляли і жартували!" Скажи: "Не над Аллахом чи, Його знаменнями і Його посланником ви знущалися?" Не вибачайтесь! Ви стали невірними після того, як увірували ... »(Покаяння, 65- 66).

Ібн Умар, Мухаммад ібн Ка'б, Зейд ібн Аслам і Катада розповідали: «Під час походу в Табук одна людина сказала:" Не бачили ми великих ненажер, брехунів і більш боягузливих в бою, ніж ці читці Корану ", - маючи на увазі посланника Аллаха і його сподвижників, які читають Коран. Ауф ібн Малик заперечив йому: "Ти не тільки брехун, а й Лицеміре, хіба ж Я обов'язково повідомлю про це посланнику Аллаха". Після цього Ауф відправився до Пророка, щоб про все йому розповісти. Однак, прийшовши, він виявив, що одкровення з цього приводу випередило його. Коли той чоловік прибув до посланнику Аллаха, щоб вибачитися, Пророк вже зібрався в дорогу і сидів на своїй верблюдиця. Він сказав: "О посланник Аллаха, ми просто розмовляли в дорозі, щоб скрасити його тяготи ..." Ібн Умар розповідав: "Він виглядав прив'язаним до Попруга верблюдиці Пророка, а його ноги вдарялися об каміння, і він повторював:" Ми просто розмовляли і жартували! .. "Посланник Аллаха сказав йому тільки: «Не над Аллахом чи, Його знаменнями і Його посланником ви знущалися?»Він не звертав на нього уваги і нічого не додав до сказаного »*. (Передав Ар-Ріфаї 2/350 від Ібн Исхака; достовірний хадис).

 * Шейх-уль-Іслам Ібн Теймійі сказав: «Всевишній Аллах наказав йому [Пророка, нехай благословить його Аллах і вітає. - Ред.] сказати їм: 1 «Ви стали невірними після того, як увірували ...» (Покаяння, 66). Однак той, хто говорить: "Після того, як вони увірували, вони проявили невіру на словах, до цього ставши невірними в серцях", - неправий, тому що віра мовою і невіра в серці рівносильні невірству. Невірно також стверджувати, що слова «Ви стали невірними після того, як увірували ...» означають, що вони і не переставали бути невірними [лише зовні прийнявши Іслам. - Ред.], а якщо вони і виявили невіра після того, як виявили свою віру, то вони проявляли його не всім людям, а тільки близьким, які також лицемірили. Однак така мова Аллаха не вказує на те, що вони були і залишилися лицемірами ... Повідомлено, що вони стали невірними після того, як увірували, сказавши: "Ми вимовляли слова невіри без переконаності в них, ми просто розмовляли і жартували". Однак ясно, що висміювання знамень Аллаха - це невіра, і вимовляти подібні слова може тільки той, чиє "серце приймає їх, адже якби в його серці була віра, вона обов'язково завадила б йому вимовити ці слова. Таким чином, Коран роз'яснює, що віра в серці обов'язково вимагає відповідної поведінки.

Всевишній також сказав: «Вони говорять:" Ми увірували в Аллаха і в Посланника і покоряємося! " Однак частина з них після цього відвертається, і вони не є віруючими. Коли ж їх закликають до Аллаха і Його посланнику, щоб вони розсудили між ними, частина з них відвертається. Якби у них була істина, то вони прийшли б до нього з покорою. Хіба в серцях їх хвороба або вони впали в сумнів? Або вони будуть несправедливі до них? Ні! Вони самі несправедливі! Адже віруючі, коли їх закликають до Аллаха і Його посланнику, щоб він розсудив їх, кажуть лише: "Ми чули і покоряємося!" Вони - досягли успіху! »(Світло, 47-51). У цьому аяті Аллах відкинув віру тих, хто ухиляється від підпорядкування Його пророку, нехай благословить його Аллах і вітає, і повідомив, що віруючі, коли їх закликають до Аллаха і Його посланнику, нехай благословить його Аллах і вітає, щоб той розсудив їх, слухаються і підкоряються. Таким чином, Всевишній Аллах роз'яснив, що віра обов'язково вимагає цього ».

Людина може впасти у зневіру, вимовивши всього одне слово, або зробивши всього один вчинок. А найнебезпечнішим з них є потяг сердець до забороненого Аллахом, яке подібно до безмежним океаном. Тому раб Аллаха витягне для себе велику користь, якщо буде відчувати страх перед проявом лицемірства. Ібн Абу Мулайка сказав: «Я бачив за своє життя тридцять сподвижників посланника Аллаха, кожен з яких боявся можливості прояву в собі лицемірства». Так зробить Аллах наші справи щирими перед Ним і дарує нам мир і благополуччя як в цьому світі, так і в іншому!

Здорових словес Про ЧОЛІ СОРОК ВОСЬМИЙ

Подібне ставлення абсолютно суперечить вірі і виводить допустив його з релігії, оскільки основою релігії вважається віра в Аллаха, Його книги і Його посланників. Повага ж до цих святих поняттям є частиною віри. Також відомо, що глузування і жарти щодо зазначених понять набагато гірше, ніж чисте невіра, оскільки це є невіра плюс неповагу і знущання.

Слід зазначити, що невірні бувають двох видів: ті, хто противиться і протидіють. І протидіють - це ті, хто бореться проти Аллаха і Його посланника, нехай благословить його Аллах і вітає, порочить Аллаха, Його релігію і Його посланника, нехай благословить його Аллах і вітає, що представляє собою саме грубе невіра і найвеличніше нечестя. До цього ж виду належить і насміхається над усім цим.

 



 АЛЛАГА І ЗМІНИ ІМЕНІ ЗАРАДИ ЦЬОГО |  глава 49

 РОБЛЯТЬ З НИХ ПАНІВ |  глава 39 |  Невже суду часів джахіліййі вони хочуть? Хто ж краще Аллаха посуд для людей, що володіють упевненістю ?! »(Трапеза, 50). |  глава 40 |  Вони дізнаються благо Аллаха, а потім заперечують його, адже велика частина їх - невіруючі ... »(Бджоли, 83). |  Не надавайте ж Аллаху рівних, в той час як ви знаєте! »(Корова, 22). |  КЛЯТВА Аллаха |  глава 44 |  глава 45 |  І ТОМУ подібний титул |

© um.co.ua - учбові матеріали та реферати