Головна

Є Ширко

  1.  NB! Вся інформація, отримана в ході дослідження, є конфіденційною.
  2.  А 12. Що є обов'язковим витратою споживача
  3.  А чи є правою мета, якщо вона досягається таким насильством, нехай навіть і вимушеним?
  4.  Бог є Якову в Бет-Елі
  5.  Хвороба є товаром. На цьому засновано «поберушество». Іноді хворіти вигідно. Чи не вивчив дитина урок, захворів і не отримав двійку.
  6.  БІЛЬ В горлі (фарингіт) є одним з найбільш частих симптомів застуди.
  7.  У Вищому з'являється свідок

Розглядається питання:

1. Неприпустимість носіння кілець, шнурків та інших амулетів, так як це вважається Ширко.

2. Слова Пророка, нехай благословить його Аллах і вітає, про те, що сподвижник, про який йдеться в хадисі, не досяг би щастя, якби помер з кільцем на руці. Це підтверджує висловлювання сподвижників про те, що навіть малий ширк гірше смертних гріхів.

3. Невігластво не може служити цьому виправданням.

4. Амулет не тільки не приносить користі в цьому світі, але і шкодить, оскільки Пророк, нехай благословить його Аллах і вітає, сказав: ... Бо воно лише збільшує твою слабкість.

5. Осуд тих, хто вступає подібним чином.

6. Роз'яснення того, що кожен, хто носить щось подібне, сподівається на цей предмет.

7. Проголошення мушріком того, хто надів на себе амулет.

8. Підв'язування шнурка від лихоманки також є Ширко.

9. Читання Хузейфа аята свідчить про те, що сподвижники Пророка, нехай благословить його Аллах і вітає, використовували аяти Корану, які стосуються великому ширку, як доказ для виявлення і засудження малого ширка, як згадав про це Ібн Аббас щодо аята з сури «Корова».

10. Навішування на себе раковини від пристріту також є Ширко.

11. Проклінаніе того, хто повісив на себе амулет, з тим щоб Аллах не дав йому доброго кінця, і того, хто повісив на себе раковину, з тим щоб Аллах не дав йому притулку, означає, що Аллах відмовився від таких людей.

Всевишній Аллах сказав:

Скажи: "Чи думали ви про тих, до яких волаєте крім Аллаха? Якщо побажає Аллах заподіяти мені шкоди, позбавлять вони від Його шкоди? Або якщо Він побажає мені милість, чи втримають вони Його милість?" Скажи: "Досить мені Аллаха, до Нього вони! Надіються!" »(Натовпи, 38).

Імран ібн Хусайн розповідав:

Одного разу Пророк побачив одну людину з жовтим кільцем на руці і запитав його: "Що це таке?" Людина відповів: "Я ношу його, щоб мене не спіткала слабкість". Пророк сказав: Негайно зніми його, бо воно лише збільшує твою слабкість. Якщо ти помреш з цим кільцем на руці, то ніколи не досягнеш щастя. Цей хадис передав Ахмад з непоганим існадом. (Ахмад 4/445, Ібн Маджа (3531), Ібн Хіббан (1410), (1411), аль-Хакім; достовірний хадис).

Він же наводить хадис Укби ібн Аміра про те, що Пророк, нехай благословить його Аллах і вітає, сказав:

Тому, хто повісив на себе амулет *, Аллах не дасть доброго кінця, а тому, хто повісив на себе раковину, Аллах не дасть притулку.(Ахмад 4/154, Ібн Хіббан (1443), Аль-Хакім 4/417 назвав його достовірним, з чим погодився і аз-Захабі).

 * Абу ас-Саадат сказав, що амулети - це «намистини, які араби надягали на дітей, щоб, як вони припускали, уберегти їх від пристріту. Іслам розкрив хибність цього ».

Дана глава показує, що люди, серця яких прив'язуються до чого-небудь крім Аллаха в надії на набуття благополуччя і позбавлення від шкоди, роблять великий ширк. Всевишній сказав: «О люди! Наводиться притча - прислухайтеся ж до неї! Воістину, ті, до кого ви волаєте крім Аллаха, що не створять і однієї мухи, навіть якщо вони зберуться всі разом для цього. А якщо муха викраде у них що-небудь, вони не зможуть забрати це у неї. Слабкий і що просить, і просимо! »(Хадж, 73).

Що ж змушує людей сьогодні відвернутися від Аллаха і довіряти власних дітей бусинкам і мотузках ?! Адже Всевишній сказав: «Ті, які взяли собі покровителів крім Аллаха, подібні до павуку, який влаштував собі будинок. Але ж слабший з будинків, звичайно ж, як дім павуків, якби вони знали! »(Павук, 41).

В іншій рівайе йдеться:

Хто повісив на себе амулет, той зробив ширк. (Ахмад 4/156, Аль-Хакім 4/417; достовірний хадис).

Ібн Абу Хатім передав, що «Хузейфа, побачивши на руці одного | людини шнурок від лихоманки, зірвав його і прочитав наступний аят: «Не вірить велика частина з них в Аллаха без того, щоб не залучати до Нього співтоваришів!» (Йусуф, 106).

3 / П * АВОЕ СЛОВО ПРО ЧОЛІ СЬОМИЙ

Розуміння цієї глави залежить від знання характеру причин. Говорячи конкретно, раб Аллаха при оцінці характеру причин повинен враховувати три обставини:

- По-перше, вважати щось причиною тільки в тому випадку, якщо ця причина є причиною по Шаріату або по визначенню Аллаха;

- По-друге, раб Аллаха зобов'язаний покладатися не на самі причини, як такі, а на Першопричину і зумовлює, діючи в рамках Шаріату і прагнучи до корисного;

- По-третє, необхідно знати, що якими б великими і сильні не були причини, вони невідворотно пов'язані з певною Аллаха. У цьому Всевишній Аллах надходить, як Він хоче. Якщо ж хоче, то Він залишає їх причинність діючої, як вони є відповідно до Його мудрістю, щоб раби Аллаха діяли згідно з ними, пізнаючи тим самим досконалість мудрості Його, пов'язавши обставини і наслідки зі своїми причинами. У ряді ж випадків Аллах змінює причини, як Він хоче, щоб його раби не покладалися на них і пізнавали досконалість Його могутності. Абсолютна ж дію і абсолютна воля належить тільки Аллаху. Саме таким повинен бути теоретичний і практичний підхід кожного раба Аллаха до всіх причин.

Виходячи з вищевикладеного, носіння кільця, шнурка або тому подібного з метою позбавлення від трапилася біди або її запобігання є Ширко, так як якщо носить їх переконаний в тому, що це позбавляє від біди чи запобігає її, то він впадає в великий ширк.

Це є Ширко щодо панування Аллаха, Єдиного Творця і Управителя, оскільки Йому приписується товариш в створенні та управлінні всіма справами.

Одночасно це є і ширку в поклонінні, оскільки має місце обожнювання НЕ Аллаха, надія на цей об'єкт обожнювання всім серцем і надія на те, що він принесе поль3У, що є Ширко, навіть якщо людина і вважає, що Аллах є Єдиним рятівником і огидний. Бути ж переконаним, що це є причиною позбавлення від біди, означає встановлення не відповідає Шаріату і не визначеною причини. А такий підхід є забороненим і таким, що суперечить Шаріату і приречення.

Шаріат найсуворіше забороняє це, а те, що заборонено Шаріатом, не може бути корисною причиною.

З точки зору ж Приречення, це не є ні відомим, ні невідомим засобом здобуття бажаного і не відноситься до розряду дозволених і корисних засобів. Подібні дії (носіння кільця, шнурка і т.п.) обов'язково ведуть до ширку, оскільки вони неминуче тягнуть за собою надія на ці предмети від чистого серця, що є різновидом ширка і обставиною, що веде до нього.

Якщо все вказане вище не є законним засобом для дослідження прихильності Аллаха і Його нагороди, яке Він встановив устами Свого пророка, нехай благословить його Аллах і вітає, а також не є визначеним відомим або перевіреним засобом, типу дозволених ліків, проте в той же час в серце людини проникла переконаність в їх користь і надія на них, то віруючий зобов'язаний відкинути їх в ім'я вдосконалення власної віри і набуття таухида. Коли ж людина знаходить таухид, то в його серці вже немає місця для того, що є несумісним з цим переконанням.

Щире ж надія на те, від чого ніщо не залежить і що не приносить ніякої користі, а тільки чистий шкоду, можна вважати не-достатнім розумовим розвитком.

Шаріат передбачає вдосконалення релігії людей шляхом викорінення поклоніння ідолам і живим творінням, досягнення досконалості розуму шляхом відмови від будь-яких міфів і небилиць, серйозність в корисних і розвиваючих свідомість справах, що очищають душу, що поліпшують духовні і матеріальні сторони життя. Хоча Аллаху це відомо краще.

 



 Недоторканні майно і життя того, хто сказав «ні божества, крім Аллаха» і відрікся від поклоніння всьому, крім Аллаха. Він буде відповідати перед Аллахом ... |  Про заклинання і амулети

 КНИГА таухид |  Я створив джинів і людей тільки для того, щоб вони поклонялися * Мені »(Розсіюючі, 56). |  ЯКІ З ГРІХІВ ОН скупатися |  Ті, які увірували і не зодягли своєї віри в несправедливість, для них - безпека, і вони - на вірному шляху »* (Худоба, 82). |  У таухид УВІЙДЕ В РАЙ БЕЗ ЗВІТУ |  Воістину, Ібрагім був імамом, старанним перед Аллахом, Ханіфа, і не був він з числа многобожників ». * (Бджоли, 129). |  ПРО НЕОБХІДНІСТЬ БОЯТИСЯ Ширко |  ЗАКЛИК ДО свідчить |  Скажи: "Це є шлях мій: я закликаю до Аллаха, володіючи баченням * - я і ті, хто за мною пішли. Хвала Аллаху, я не з числа многобожників!" »* * (Йусуф, 108). |  Є серед людей і такі, які надають Аллаху рівних; вони люблять їх так, як люблять Аллаха. Але ті, які увірували, сильніше люблять Аллаха »* *. (Корова, 165). |

© um.co.ua - учбові матеріали та реферати