загрузка...
загрузка...
На головну

 Від кожної хвороби є ліки |  молитви Пророка |  Благання і приречення |  Благання - одна з найсильніших причин |  Самозакоханість знанням причин |  Омана неправильним розумінням Корану і сунни |  Омана надією на милість Аллаха |  Різниця між надією й глумом |  Про тих, хто сподівається на прощення, нехтуючи добрими справами |  Хадіс про перші події після смерті |

Благання віддаляє те, що неприємно

  1.  А тепер ще питання. Поки життя виглядає ще більш-менш терпимо; коли ж почнуться справжні неприємності?
  2.  Глава 14 Неприємності
  3.  Саме тоді, коли ти робиш свої вчинки під впливом інших людей, ти сам потрапляєш в неприємне становище.
  4.  джерела неприємностей
  5.  Кінець всіх неприємностей 1 сторінка
  6.  Кінець всіх неприємностей 2 сторінка
  7.  Кінець всіх неприємностей 3 сторінка


 Благання теж є одним з найдієвіших засобів, що віддаляють те, що неприємно, і дозволяють добитися бажаного. Однак благання не завжди виявляється однаково ефективною або через слабкість самої благання (наприклад, якщо вона невгодна Аллаху через міститься в ній ворожості), або через слабкість в серці молиться, його слабкою спрямованості до Аллаху і незібраність під час звернення до Нього. Така благання подібна дуже м'якому цибулі, з якого стріла вилітає слабо. Можливо, існує причина, що перешкоджає прийняттю благання, наприклад, якщо молиться їсть заборонене, якщо його серце обволочено гріхами, якщо він проявляє безпечність, потурає ницим пристрастям, віддається розвагам.
 У «Мустадраке» аль-Хакіма наводиться хадис Абу Хурейра про те, що Пророк сказав: «Кличте до Аллаха, будучи впевненими в тому, що Він відповість вам».
 Слід знати, що Аллах не приймає благання того, чиє серце безтурботно і недбало. Благання - це дієвий засіб, яка рятує від хвороб, але воно втрачає свою ефективність, якщо серце людини байдуже до Аллаха. Вживання в їжу забороненого теж послаблює її вплив або ж зовсім зводить його нанівець.
 У «Сахих» Мусліма переданий хадис Абу Хурейра про те, що Посланник Аллаха сказав: «О люди, воістину, Аллах благ і приймає тільки добро. І, справді, Аллах наказав віруючим той же, що наказав посланцям ». Він сказав:
 «Про посланці! Смакуйте блага і чиніть праведно. Воістину, Мені відомо про те, що ви робите »
 (Аль-Мумінун, 51).
 Він також сказав:
«О ті, які увірували! Смакуйте дозволені блага, якими Ми наділили вас » (Аль-Бакара, 172).
 Потім він згадав про «чоловікові, який відправився в довгу подорож. З скуйовдженим волоссям, покритий пилом, він здіймає руки до неба: "Господи, Господи!" Але він їсть заборонене, носить заборонене, він вигодуваний забороненим. Хіба ж йому дадуть? »
 'Абдуллах, син імама Ахмада, в книзі свого батька «Кітаб аз-зухд» писав: «Одного разу синів Ізраїля вразила біда, і вони вийшли, [щоб помолитися]. Тоді Могутній і Великий Аллах велів їх пророку передати їм: "Ви прийшли з нечистими тілами і здіймає до мене долоні, якими ви проливали кров і заповнювали свої будинки забороненим майном. Невже [ви чините так тільки] тепер, коли Я сильно розгнівався на вас? ви не отримаєте від Мене нічого, крім прокляття! "»
 Абу Зарр сказав: «Благочестивому людині досить помолитися стільки, скільки солі необхідно, щоб посолити їжу».
 Благання - це один з найефективніших ліків. Вона протистоїть нещасть, позбавляє і зцілює від них. Вона запобігає біди, допомагає позбутися від них або ж полегшує стан, якщо лихо вже сталося. Благання - це зброя віруючого.
 Аль-Хакім передав зі слів 'Алі бін Абу Таліба, що Посланник Аллаха сказав:«Благання - це зброя віруючого, опора релігії, світло небес і землі» .
 При співвіднесенні сили благання з величиною нещастя можливі три випадки. У першому випадку благання виявляється сильнішим нещастя і запобігає його. У другому випадку вона поступається перед нещастя, яке осягає раба, але благання, проте, зменшує його. У третьому випадку сили виявляються рівними, і благання вступає в протиборство з нещастям.
 Аль-Хакім передав зі слів 'Аїші, що Посланник Аллаха сказав: «Обережність не рятує від долі, а благання допомагає проти того, що вже вразило [людини], і того, що ще не вразило його. Воістину, коли нещастя сходить, його зустрічає благання, і вони борються один з одним до дня воскресіння » .
 Там же переданий розповідь Ібн 'Умара про те, що Пророк сказав: «Благання допомагає проти того, що вже вразило [людини], і того, що ще не вразило його. Кличте ж з благанням, раби Аллаха! »
 Там же наводиться розповідь Саубана про те, що Пророк сказав: «Ніщо не відштовхує приречення, крім благання, і ніщо не примножує вчинків, крім благочестя. Воістину, людина позбавляється свого спадку через скоїв гріха ».



 Коран теж є зціленням |  Наполегливість в поводженні з благанням
загрузка...
© um.co.ua - учбові матеріали та реферати