На головну

Важке почуття від присутності невіруючих і як поступати при їх розмовах. Про листуванні та ін.

  1.  А по-третє, ви повинні звертатися до неї з почуттям глибокої вдячності.
  2.  А також її друзів, родичів, знайомих та ін.
  3.  Болять - про домашнє поведінці під час служб церковних. Про старця вигнаного і ін.
  4.  У словах Ісландії не звучало ні докору, ні догани. Але кожен з нас гостро відчув, що Никито неточно виконав то послух, яке на нього поклав І.
  5.  У важкі моменти просто необхідно поставити себе на його місце для того, щоб відчути всю силу його болю і страждання.
  6.  У центрі наших світів: наше почуття Я
  7.  Раптом я відчув, що рука Владики сильніше стиснула моє плече, електричний струм, що йшов від нього до мене, посилився. Я підняв очі вгору ...

Милість Божа буди з вами!

Благослови Господи ваш приїзд. Вітаю.

Лист поштою отримав. Ви ніяковіли недаремно. Особи, які втратили Бога, самим присутністю своїм тяжкість залишають на душі. Але надихнути. До того часу ще далеко; а коли прийде час, може бути тому і не вдасться приїхати. Коли ж приїде, будьте з ним по житейському привітні; але як тільки він затягне своє пусторечіе, негайно навідріз обірвемо його, заборонивши говорити в такому тоні. Якщо не послухає, зробіть проти цього сильну маніфестацію, - саме, встаньте з Черничко і відійдіть в свою кімнату, або в іншу якусь, щоб не чути. До цього змовою з Черничко. І всякий раз так робіть, - не дозволяючи собі при цьому пусторечіі і хвилини залишатися. У пояснення говорите: "не хочу скверни слуху свого і своїх думок такими богопротивними промовами і вселяннями". Помоліться і Бог влаштує все на краще.

Ласкаво просимо. Погостювати: відпочиньте і помоліться!

Думаєте причаститися. Бог благословить.

Шкодую, що не довелося відповісти вам на ваші листи; але провини на цей раз на мені немає. - З черницею не відповідав, бо не знав, що вона знову на ваше село поїде. На поштовий лист не відповідав, тому що всього одна пошта була від нас, і тут зібралося стільки справи, що часу не вистачило відповісти вам.

Багато у вас сімейних турбот, і про смерть подумати не дають спокійно. Але озброюйтеся сподіванням на всеблагий Промисел Божий. Що б не трапилося, все буде на благо, якщо благоумно будемо зустрічати то.

Молитися про Ольгу - ніщо не заважає. Це справа любові і віри в Божественне милосердя.

Благослови вас Господи всяким благословенням - і дітей ваших. Рятуйтеся!

Ваш прочанин Е. Феофан.

Різні короткі відповіді про домашніх і сімейних справах

Милість Божа буди з вами!

Я отримав ваш лист, що поштою. Відповісти не встиг, - і, ніде правди діти, полінувався. Прошу вибачення.

Бажання ваше причаститися св. Таїн - добре бажання. Так влаштує Господь виконати його вам! Ще є час.

На господарські немочі нині весь світ скаржиться. Потерпіти треба. Змилується Господь, і піде все добре.

Про положення Белічка з чоловіком дуже шкодую, і особливо в тому відношенні, що і Черничко від них доводиться терпіти.

Однак ж що робити, буди воля Божа. Так будує Господь з нами, що святій волі Його завгодно. Це і буває завжди найкраще.

Даруй вам Господи зберігати спокій душевний, незважаючи на зовнішні негаразди.

Благослови вас, Господи!

Ваш прочанин Еп. Феофан.



 Про прийняття сирітки на виховання. Застереження про сирітських грошей |  Про запасі гомеопатичних засобів. Тлумачення випадку. Зауваження Черничко. Практичні поради. Радість про виправляти

 Про належне творінні Ісусової молитви і плодах її |  Про причастя з добрим сумлінням |  Кращий спосіб оберігати себе від потягу до земного |  Сущим в хвороби. Не треба насилувати течії подій |  Про почуття воскресіння. Повчання про напоумлення молоді |  Втіха про смерть чоловіка |  Наслідування монастирським порядків будинку |  Різні короткі відгуки на отримані звістки |  Привітання з причастям. Особливий вид мучеництва. Гордовите невіра і його майбуття. Про Льва Толстого |  Про поглядах і творах Льва Толстого |

© um.co.ua - учбові матеріали та реферати