Головна

Як переходити на жорстоке житіє. Про ставлення до ігумені та сестрам. Про заміну правила поклонами з Ісусовою молитвою

  1.  CSS - Урок 3. Правила і селектори CSS
  2.  II. У чому відмінність дидактичного правила від дидактичного принципу? Знайдіть правильну відповідь.
  3.  II. Основні правила оформлення посилань і списку використаної літератури
  4.  III. ЗАСТОСУВАННЯ правило Лопіталя
  5.  Quot; ОСНОВНІ САНІТАРНІ ПРАВИЛА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РАДІАЦІЙНОЇ
  6.  UML. Концептуальний рівень. Діаграма класів і правила її побудови. Приклад.
  7.  VI. ЗАКОНОДАВСТВО І ВІДПРАВЛЕННЯ ПРАВОСУДДЯ ВІДНОСНО НЕПОВНОЛІТНІХ

Ви боїтеся мого поблажливості. Здається, я не дуже поблажлів. Моє правило - міру в усьому мати. Особливо в тілесних подвигах міра необхідна, щоб плоть витерпіла. Св. Отці тримали великі строгості щодо тіла, або, як вони говорили, проходили жорстоке житіє. Але до цього доходили вони поступово. Починали не дуже строго, а потім все суворіше і суворіше надходили з собою. Пригадайте, як святий авва Дорофей надійшов з св. Досифєєм. За цим правилом треба і нам Жити. І ще була у св. отців мудрість - НЕ лукавство строгостей, а брати їх на себе за будь-якою нагоди, більше за потребами внутрішнього життя. Так і вам треба б. Але вже як розпочато тепер все, благослови Господи праці ваші. Тримайтеся.

Матінку ігуменю любите і почитайте, і скарбника, і будь-яку владу монастирську. Вони від Бога поставлені, хоч через посередництво людей. Всіх треба слухати і всіх за все дякувати. І не їх одних, а й усіх сестер треба шанувати, і ставити куди як вище себе. Ви так на них дивіться, що вони ніби ходять по горі або покрівлі, а ви внизу, - низько, низько. І якщо душа стане яку сестру бачити нижче себе, міцно тоді треба докоряти собі, і поспішити у Господа випросити прощення. Снейп всіх речей - приношення, марнославство, осуд. Це пекельна дим і сморід! Привчайте себе всіляко до того, щоб більше радіти, коли з вами презирливо обходяться, докоряють, або навіть ображають, ніж коли пестять і вітають. У цьому найнадійніший шлях до смирення!

У вас є позив Ісусовою молитвою замінити читание молитов. Можна так робити, як ви припустили. Скоротіть читание молитов, і стійте більше на поклонах. Заморити поклони класти, так стійте, і творите молитву Ісусову. Чим більше будете ви заглиблюватися в цю молитву, тим більше будете не хотіти читати молитов. Можна вам і більше того скоротити читание, як чинить припустили. Можна і зовсім залишити читание; тільки не на лінощі і лежання, а на те, щоб не чужою, а своєю промовою розмовляти з Господом, і розумно перебувати з Ним, подібний до Марії, у ніг Спасителя просидів.

Що запаси маєте, що тут? Заготовте все потрібне, і турботам кінець. Як плоть носять, плоті працюємо. Що робити? - Треба їсти і пити: нехай будуть готові і матеріали на те. Дасть Господь терпіння, - можна утриматися від деяких страв; а не стерпите, їжте, дякуючи Господу. Надлишки добре віддавати нужденним і тим, хто просить, тільки потихеньку, щоб не хвалитися щедрістю.

Якщо трапиться коли при інших порушити належне у вас правило помірності, не дивуйтеся, коли не на догоду собі так роблячи, а боргу любові підкоряючись. Що пили чай у NN, і обідали, коли сестра була у вас, так і повинно бути. Якщо б зробили інакше, було б гірше: і тих образили б, і самі не мали б спокою. Варення добре мати про всяк випадок. Вживайте іноді з водою, як ліки, а не солодощі заради. І свято треба хоч чимось відрізнити від буднів. Нехай і плоть святкує, а не один дух.



 Холод і теплота сердечна. Про ставлення з сестрами. Гробик і картинки для пам'яті смертної |  Про заміну правила поклонами. важкий подвиг

 Відповідь на питання про далеку поїздку за постригом |  Листи до схимонахиню Єлецького Знам'янського монастиря Магдалині (в миру Софії Михайлівні Івановій) |  Батьківська дбайливість про мандрівної по Богомолов. Не треба сердитися за відмови в нічлігу |  втомили Путніца |  Поступка ревною подвижниці і урок їй про смирення. Холодна келія. багата бібліотека |  Про Ісусову молитву |  Міра поступу - усвідомлення своєї непридатності, спокусливі помисли. Про прініманіе сестер |  Хитрий прийом вражий. Урок про пізнання себе. Сон перед сповіддю. Як випробувати своє смирення. Чи можна послабити позбавлення |  Праця без кінця. Це пам'ять смерті. Ситість небезпечна. Про частому причастя |  Викриття за несознанное осуд і різні руководітельное нагадування |

© um.co.ua - учбові матеріали та реферати