На головну

Праця без кінця. Це пам'ять смерті. Ситість небезпечна. Про частому причастя

  1.  Чи брати дівчинку на виховання. Про причастя в двунадесяті свята. розумна свобода
  2.  Другою річчю, яку ми повинні знати про Пророка, салаллаху алейхи уассалям, є термін його життя до пророцтва і взагалі до самої смерті.
  3.  Вихлопні гази містять отруйну речовину - окис вуглецю, яке може спричинити за собою втрату свідомості або привести до смерті.
  4.  Глава 1: Про зберіганні ієреями серця свого неоскверненим по святому Причасті
  5.  Досяжність і проходження до кінця.
  6.  Євразійська Імперія Кінця. Жан Парвулеско
  7.  ЗАХВОРЮВАНІСТЬ ЗА ДАНИМИ ПРО ПРИЧИНИ СМЕРТІ.

Благодать Пресвятої Тройці хай буде на вас, зміцнюючи і втішаючи вас!

Нехай Господь благословить праці ваші! Працюйте, не лінуйтеся; але і не задивлявся на праці. Найгірше це останнє.

Все з розумом робіть; але більше діла майте з помислами і почуттями. До зовнішніх працям можна звикнути, так що вони нарешті стануть легкі і виконуватися будуть без боротьби, а внутрішньому праці кінця немає, і ніхто не може сказати, що ось нарешті така сторона залагоджено і не вимагає боротьби. У той самий час, як хто подумає, що здолав якусь слабкість або пристрасть, ворог поставить найсильнішу бурю. Пильнуйте убо і моліться! Так себе майте, як має себе той, хто по вузькій плутано стежці йде в дрімучому лісі, повному звірів і змій. Того й гляди, що звір вискочить і з'їсть, або змія підповзе і вжалить. Треба пильнувати і в міцному сподіванні болісно волати до Бога, не перестаючи. І буде покрив над вами. Так осіняє він вас вийму!

Говоріть, що заздрите вмираючим, і що самим вам хотілося б скоріше відійти до Господа. Доброго помисли! Страх смерті і думка про неї є велика підпору пильності над собою. Виконуйте їх на цю справу. Добре дістати картинки, - смерть грішника, і смерть праведника, і прибити їх на самому видному місці, щоб частіше траплялися на очі.

Бігайте ситості, - такий стан, в якому лукаве серце каже в собі: досить, нічого більше не вимагаю; потрудилися, поустановілісь порядком, можна і пільгу собі дати. А про Ізраїля йдеться: Ути, утолсте, расшире (Втор.32: 15). На що більше достатку? - Але плід який? І забу Бога. Це відносилося до тілесної ситості і до достатку своїм зовнішнім станом. Але цілком застосовно це і до ситості духовної і до достатку своїм внутрішнім станом. І наслідок теж - богозабвеніе. Коли всього вдосталь, навіщо і Богу молитися, і думати про Нього? Хоч до цього і не раптом доходять самовдоволені, але в зародку саме це у них є. Безпосереднє дію ситості є ослаблення уваги і допущення пільг. Хто це допустить, піде котитися вниз, як котяться по схилу слизькою гори. Ось і біда. Пильнуйте убо!

Що ваше в церкві місце спокійно, дякуйте Господа. Добрі сестри не стануть заздрити: чи не чуже місце, стало їм все одно, хто ні займи його. Мені здається, що можливі у вас неприємності все - дрібниця. Ви це зробите з ними і самі, не порушуючи любові і смиренності. Бійтеся крутих неприємностей, які не знати як і звідки знаходять. Бійтеся і готуйтеся їх зустріти, і Бога моліть наперед, щоб тоді подав вам мудрість і силу.

Бажаєте причащатися св. Таїн в усі дванадесятих свята. - Як же це заховати щось? Ось і видамо із загального рівня. А добре, міцно добре - часто причащатися. Тут Господь, Якого шукаємо. Як же бути? Спробувати спочатку можна. Якщо піде добре, можна і назавжди покласти так. Отже Бог благословить. Богу помоліться спочатку гарненько, і благословив у матінки; і якщо дозволить, робіть так.

У церкві стояти, опустивши очі, - добре. Краще так; думки легше утримувати від розсіювання. Що вдома сон долає, і не дає правило закінчити, як слід, - що робити. Боріться. Спали б трохи по обіді, як я говорив. Якщо не хочете цього, терпите нападки і боріться. Не велика біда, якщо і заснете тут же на правилі. Буде за що дорікнути себе. На свіжому повітрі спробували б походити в такому випадку. Але все виробляє благодать Божа, діюча в серце. Її і просите собі на кожну справу. Читати рятівні книги треба. Як не читати! Але, читаючи, і міркувати має, і міркуванням все прочитане до себе докладати, прикладена ж потім і справою виконувати. А читати потім тільки, щоб голову набивати, - марна справа. Тільки Кічен і засудження збуджує. Допоможи вам Господи, і подай вас!

 



 Хитрий прийом вражий. Урок про пізнання себе. Сон перед сповіддю. Як випробувати своє смирення. Чи можна послабити позбавлення |  Викриття за несознанное осуд і різні руководітельное нагадування

 Нападки ворога перед говінням |  Листи до М. М. (продовження) |  Добрі плоди хвороби. Про духовного отця. Похвала Афонцев. Через нещастя і Ісусову молитву. Магазин духовний. Перший наш лиходій |  Відповідь на питання про далеку поїздку за постригом |  Листи до схимонахиню Єлецького Знам'янського монастиря Магдалині (в миру Софії Михайлівні Івановій) |  Батьківська дбайливість про мандрівної по Богомолов. Не треба сердитися за відмови в нічлігу |  втомили Путніца |  Поступка ревною подвижниці і урок їй про смирення. Холодна келія. багата бібліотека |  Про Ісусову молитву |  Міра поступу - усвідомлення своєї непридатності, спокусливі помисли. Про прініманіе сестер |

© um.co.ua - учбові матеріали та реферати