Головна

застереження закохується

  1.  важливе застереження
  2.  Невелике попередження і застереження.
  3.  Невелике попередження і застереження.
  4.  Про прийняття сирітки на виховання. Застереження про сирітських грошей
  5.  Показники марнославства »: застереження
  6.  Застереження від ФБР

Милість Божа буди з вами!

Добре ви зробили, що відкрили, що буває у вас в ставленні до N.

Що ж сказати про це?

Ось що: ви закохуєтеся в N. і якщо не візьмете пересторог, то закохаєтесь і будете страждати багато і глибоко. Почуття, які непокоять вас, мимовільні - на початку, потім супроводжуються вільними думками; і в цій останній частині вина порожніх і недоречних думок і почуттів лежить на вас, як нечистота і гріх. Ви право чините, що боретеся. Але боретеся не зовсім рішуче з потураннями і поступками. Треба діяти рішуче, навідріз. Сядьте на свободі, всі огляньте, і порішили, як проти чого встояти.

Головне - до серця не допускати; думки приходять - проганяти їх молитвою до Господа зі страхом; знову прийдуть, знову прогнати, і серце залишиться спокійно. Буває, що серце воспріімет почуття перш думки. Тоді те ж саме робити з великим страхом і напругою. Сходіть в серце з молитвою до Господа, і все твердите і твердите молитву, поки не виштовхали почуття зовсім. Перш усякої боротьби пояснее уявіть всю безглуздість і неподобство, якщо попустити захопитися.

Дурне це почуття і зароджується і зріє предивними шляхами, і ворог тут - подстревает. І ось що добре зробити, відкрийте недоліки в ньому розумові, моральні, службові та життєві. І ними заслоняйте його обличчя. Але цей прийом навряд чи вдасться. По-перше, помітити важко; по-друге, лукавий буде все в ньому представляти в найкращому світлі. Тому думається, краще усуватися від нього. [...]

Якщо візьмете обережності, внутрішнє ваше скоро зміцніє.

Але запускати не треба. Допоможи вам Господи!

Ваш прочанин Е. Феофан.



 Про зніяковіло перед сповіддю і причастям |  За утішеніі небезпечної спокуси. Батьківське вболівання про керованої

 На новосілля. Про своє здоров'я |  Як святитель писав проповіді. Повчання про благоустрій на новому місці. Про навикання Ісусову молитву |  Проект внемонастирского чернецтва |  Виправлення почуттів у ставленні до Божої Матері. Про склали. Ігнатія Брянчанинова. Про постах. Молитися чи за самогубців. Акафіст Пресв. Трійці |  Листи до пані С. Т. |  невиконання молитва |  Повчання бажає вступити в монастир |  Їй же про виїздах і блуканні думок |  Про зустрічі з чоловіками |  Немочі смиряють душу. Про молитву прививаемой до серця |

© um.co.ua - учбові матеріали та реферати