На головну

Тема №9: Особливості ураження СДОР переважно цитотоксичної дії.

  1.  Amp; 29. Внутрішня політика Катерини 2. Особливості освіченого абсолютизму в Росії.
  2.  Amp; 49. Особливості розвитку, капіталізму в Росії в другій половині XIX століття.
  3.  Сільськогосподарські картографування, його особливості та завдання.
  4.  Структурні особливості факторів згортання крові.
  5.  DataSet важливі особливості. Зміна даних в DataRow. Перегляд даних в DataTable. паралелізм
  6.  ER-моделювання. Призначення і особливості в рівнянні з UML-діаграмами. Нотації ER-діаграм.
  7.  I. Причини і особливості об'єднання Русі

1. Яке СДОР відноситься до мутагенів?

а) оксид азоту

б) етиленоксид

в) сірководень

г) сірковуглець

д) миш'яковистий водень

Правильна відповідь б

2. Яка максимальна стійкість за часом у діоксину?

а) хвилини

б) годинник

в) тижні

г) місяці

д) роки

Правильна відповідь д

3. Для чого приймається діоксин на ДНК?

а) пошкоджує її структуру

б) не пошкоджує її структуру

в) робить її хімічно інертною

г) робить її недоступною впливу ін. білків

д) все перераховане вище

Правильна відповідь б

4. Який ефект характерний при впливі діоксину?

а) відкладений

б) політично

в) шокоподібного

г) променевої

д) все перераховане вище

Правильна відповідь а

5. Який із симптомів найбільш характерний при інтоксикації діоксином?

а) судоми

б) тризму

в) мідріаз

г) набряки всього тіла

д) паралічі

Правильна відповідь г

6. Який із симптомів найбільш характерний при інтоксикації діоксином?

а) судоми

б) тризму

в) мідріаз

г) вугрові висипи

д) паралічі

Правильна відповідь г

7. Який із симптомів найбільш характерний при інтоксикації діоксином?

а) судоми

б) тризму

в) мідріаз

г) випадання волосся і вій

д) паралічі

Правильна відповідь г

8. Яку функціональну групу біосоедіненій Алкілуючі йодметіл?

а) -OH

б) -CN

в) -HO2

г) -SH

д) -NH

Правильна відповідь г

9. Яку функціональну групу біосоедіненій Алкілуючі бромметил?

а) -OH

б) -CN

в) -HO2

г) -SH

д) -NH

Правильна відповідь г

10. Яку функціональну групу біосоедіненій Алкілуючі хлорметил?

а) -OH

б) -CN

в) -HO2

г) -SH

д) -NH

Правильна відповідь г

11. Чим проводять специфічну терапію при інтоксикації йодметілом?

а) уротропін

б) метіонін

в) цитозин

г) урегід

д) Армін

Правильна відповідь б

12. Чим проводять специфічну терапію при інтоксикації бромметилу?

а) уротропін

б) метіонін

в) цитозин

г) урегід

д) Армін

Правильна відповідь б

13. Чим проводять специфічну терапію при інтоксикації хлорметілом?

а) уротропін

б) метіонін

в) цитозин

г) урегід

д) Армін

Правильна відповідь б

14. Чим проводять специфічну терапію при інтоксикації йодметілом?

а) уротропін

б) цистеїн

в) цитозин

г) урегід

д) Армін

Правильна відповідь б

15. Чим проводять специфічну терапію при інтоксикації бромметилу?

а) уротропін

б) цистеїн

в) цитозин

г) урегід

д) Армін

Правильна відповідь б

16. Чим проводять специфічну терапію при інтоксикації хлорметілом?

а) уротропін

б) цистеїн

в) цитозин

г) урегід

д) Армін

Правильна відповідь б

17. Чим проводять специфічну терапію при інтоксикації етиленоксидом?

а) уротропін

б) цистеїн

в) цитозин

г) урегід

д) Армін

Правильна відповідь б

18. Чим проводять специфічну терапію при інтоксикації етиленоксидом?

а) уротропін

б) метіонін

в) цитозин

г) урегід

д) Армін

Правильна відповідь б

19. Яке СДОР відноситься до речовин з переважно цитотоксичною дією?

а) хлор

б) фосген

в) оксид вуглецю

г) діоксин

д) оксид азоту

Правильна відповідь г

20. Яке СДОР відноситься до речовин з переважно цитотоксичною дією?

а) хлор

б) фосген

в) оксид вуглецю

г) етиленоксид

д) оксид азоту

Правильна відповідь г

21. Яке СДОР відноситься до речовин з переважно цитотоксичною дією?

а) хлор

б) фосген

в) оксид вуглецю

г) бромметил (метилбромід)

д) оксид азоту

Правильна відповідь г

22. До якої групи з токсикологічної (клінічної) класифікації СДОР (АХОВ) відноситься етиленоксид?

а) метаболічні отрути з алкилирующим впливом

б) викривляють обмін речовин

в) діють на генерацію і проведення нервового імпульсу

г) задушливого і нейротропного дії

д) задушливого і загальноотруйної дії

Правильна відповідь а

23. До якої групи з токсикологічної (клінічної) класифікації СДОР (АХОВ) відноситься діоксин?

а) метаболічні отрути з алкилирующим впливом

б) викривляють обмін речовин

в) діють на генерацію і проведення нервового імпульсу

г) задушливого і нейротропного дії

д) задушливого і загальноотруйної дії

Правильна відповідь б

24. До якої групи з токсикологічної (клінічної) класифікації СДОР (АХОВ) відноситься бромметил?

а) метаболічні отрути з алкилирующим впливом

б) викривляють обмін речовин

в) діють на генерацію і проведення нервового імпульсу

г) задушливого і нейротропного дії

д) задушливого і загальноотруйної дії

Правильна відповідь а

25. Яке СДОР відноситься до речовин з переважно цитотоксичною дією?

а) хлор

б) фосген

в) оксид вуглецю

г) хлорметил (метилхлорид)

д) оксид азоту

Правильна відповідь г

26. Яке СДОР відноситься до речовин з переважно цитотоксичною дією?

а) хлор

б) фосген

в) оксид вуглецю

г) йодметіл (метилйодид)

д) оксид азоту

Правильна відповідь г

27. Яка група СДОР (АХОВ) має переважно цитотоксичною дією?

а) метаболічні отрути з алкилирующим впливом

б) з переважно загальноотруйної дії

в) діють на генерацію і проведення нервового імпульсу

г) задушливого і нейротропного дії

д) задушливого і загальноотруйної дії

Правильна відповідь а

28. Яка група СДОР (АХОВ) має переважно цитотоксичною дією?

а) з переважно загальноотруйної дії

б) викривляють обмін речовин

в) діють на генерацію і проведення нервового імпульсу

г) задушливого і нейротропного дії

д) задушливого і загальноотруйної дії

Правильна відповідь б

29. Для чого застосовується діоксин в народному господарстві?

а) інсектицид

б) гербіцид

в) ліки

г) фумігант

д) фунгіцид

Правильна відповідь б

30. Який запах має бромметил?

а) запах спирту

б) запах ефіру

в) запах формаліну

г) запах квітковий

д) запах фруктовий

Правильна відповідь б

31. Який запах має йодметіл?

а) запах спирту

б) запах ефіру

в) запах формаліну

г) запах квітковий

д) запах фруктовий

Правильна відповідь б

32. Який запах має хлорметил?

а) запах спирту

б) запах ефіру

в) запах формаліну

г) запах квітковий

д) запах фруктовий

Правильна відповідь б

33. Яке агрегатний стан в звичайних умовах у бромметилу?

а) газ

б) пар

в) рідина

г) тверда кристалічна речовина

д) аморфне речовина

Правильна відповідь в

34. Яке агрегатний стан в звичайних умовах у йодметіла?

а) газ

б) пар

в) рідина

г) тверда кристалічна речовина

д) аморфне речовина

Правильна відповідь в

35. Яке агрегатний стан в звичайних умовах у хлорметил?

а) газ

б) пар

в) рідина

г) тверда кристалічна речовина

д) аморфне речовина

Правильна відповідь в

36. Як чого застосовують бромметил?

а) як реагенти

б) як гербіцид

в) як ліки

г) як фумігант

д) як фунгіцид

Правильна відповідь а

37. Як чого застосовують бромметил?

а) як холодоагенти

б) як гербіцид

в) як ліки

г) як фумігант

д) як фунгіцид

Правильна відповідь а

38. Де застосовують бромметил?

а) в вогнегасниках

б) в акумулятор

в) в лікарських препаратах

г) в фумігторах

д) в засобах зв'язку

Правильна відповідь а

39. Який шлях проникнення бромметилу, є найбільш частою причиною отруєння?

а) через шкіру

б) через легені

в) через шлунково-кишкового тракту

г) через слизову оболонку очей

д) через ранові поверхні

Правильна відповідь б

40. Яке агрегатний стан бромметилу при t +4 градуси С?

а) газ

б) пар

в) рідина

г) тверда кристалічна речовина

д) аморфне речовина

Правильна відповідь а

41. Яке агрегатний стан хлорметил при t +4 градуси С?

а) газ

б) пар

в) рідина

г) тверда кристалічна речовина

д) аморфне речовина

Правильна відповідь а

42. Яке агрегатний стан йодметіла при t +4 градуси С?

а) газ

б) пар

в) рідина

г) тверда кристалічна речовина

д) аморфне речовина

Правильна відповідь а

43. Яке агрегатний стан у етиленоксиду?

а) газ

б) пар

в) рідина

г) тверда кристалічна речовина

д) аморфне речовина

Правильна відповідь в

44. Який запах у етиленоксиду?

а) запах спирту

б) запах ефіру

в) солодкуватий запах

г) квітковий запах

д) фруктовий запах

Правильна відповідь в

45. Яку суміш утворює етиленоксид з повітрям?

а) дихальна суміш

б) вибухова суміш

в) протидимний суміш

г) сльозоточива суміш

д) молочна суміш

Правильна відповідь б

46. ??Яке агрегатний стан у діоксину?

а) газ

б) пар

в) рідина

г) тверда кристалічна речовина

д) аморфне речовина

Правильна відповідь г

47. Які хімічні властивості характерні для діоксину?

а) взаємодія з кислотами

б) взаємодія з лугами

в) взаємодія зі спиртами

г) взаємодія з солями

д) хімічно інертний

Правильна відповідь д

48. Яка смертельна доза діоксину через шлунково-кишкового тракту?

а) 30 мг \ кг

б) 40 мг \ кг

в) 50 мг \ кг

г) 60 мг \ кг

д) 70 мг \ кг

Правильна відповідь д

49. З боку якої системи порушення є провідними, при отруєнні СДОР з переважно цитотоксичною дією?

а) серцево-судинної

б) ЦНС

в) дихальної

г) травної

д) сечостатевої

Правильна відповідь б

50. З боку яких органів порушення є провідними при отруєнні СДОР з переважно цитотоксичною дією?

а) печінка

б) легкі

в) нирки

г) залози

д) все перераховане вище

Правильна відповідь д

51. Яке СДОР в процесі метаболізму утворюють метанол, формальдегід і мурашину кислоту?

а) етиленоксид

б) бромметил

в) діоксин

г) сірководень

д) оксид азоту

Правильна відповідь б

52. З чим пов'язана загибель клітин при отруєнні речовинами з переважно цитотоксичною дією?

а) з утворенням вільних радикалів в результаті мікросомального окислення отрут

б) з утворенням перекисних з'єднань

в) з руйнуванням ліпідів біологічних мембран

г) з пошкодженням клітинних органел

д) все перераховане вище

Правильна відповідь д

53. Синтез яких речовин в організмі порушує бромметил?

а) брадикинина, ацетилхоліну

б) метіоніну, холіну, серотоніну

в) гістаміну, уротропіну

г) адреналіну, вазопресину

д) норадреналіну, холестерину

Правильна відповідь б

54. Для чого приймається діоксин на ДНК?

а) пошкоджує її структуру

б) робить її хімічно податливою

в) робить її хімічно інертною

г) робить її недоступною впливу ін. білків

д) все перераховане вище

Правильна відповідь б

55. Для чого приймається діоксин на ДНК?

а) пошкоджує її структуру

б) робить її більш доступною для впливу ін. білків

в) робить її хімічно інертною

г) робить її недоступною впливу ін. білків

д) все перераховане вище

Правильна відповідь б

56. Для чого приймається діоксин на ДНК?

а) пошкоджує її структуру

б) кілька викривляє структуру ДНК

в) робить її хімічно інертною

г) робить її недоступною впливу ін. білків

д) все перераховане вище

Правильна відповідь б

57. Який вплив є встановленим фактом при отруєнні діоксином?

а) тератогенное

б) канцерогенна

в) мутагенну

г) все вище перераховане

д) променеве

Правильна відповідь г

58. Який синдром характерний при отруєнні діоксином?

а) променевої синдром

б) "шокоподібного" синдром

в) синдром виснаження

г) синдром ожиріння

д) деліріозний синдром

Правильна відповідь в

59. Який шлях проникнення може бути у сильнодіючих отруйних речовин з переважно цитотоксичною дією?

а) через шкіру

б) через легені

в) поліапплікаціонний

г) через шлунково-кишкового тракту

д) через слизову оболонку очей

Правильна відповідь в

60. З якого (або яких) компонентів складається общерезорбтивного дію бромметилу?

а) наркотичного

б) гепатотоксического

в) нефротоксического

г) нейротоксического

д) всіх перерахованих вище

Правильна відповідь д

61. Яке клінічне стан може розвинутися при отруєнні бром-, хлор, йодметілом?

а) токсичний набряк легенів

б) набряк мозку

в) асцит

г) внутрішній крововилив

д) інфаркт

Правильна відповідь а

62. Яке клінічне стан може розвинутися при отруєнні бром-, хлор, йодметілом?

а) розлад зору

б) набряк мозку

в) асцит

г) внутрішній крововилив

д) інфаркт

Правильна відповідь а

63. Яке клінічне стан може розвинутися при отруєнні бром-, хлор, йодметілом?

а) ураження нирок з уремічний розладами

б) набряк мозку

в) асцит

г) внутрішній крововилив

д) інфаркт

Правильна відповідь а

64. До якої групи СДОР відноситься йодметіл?

а) метаболічні отрути з алкилирующим впливом

б) викривляють обмін речовин

в) діють на генерацію і проведення нервового імпульсу

г) задушливого і нейротропного дії

д) задушливого і загальноотруйної дії

Правильна відповідь а

65. До якої групи СДОР відноситься хлорметил?

а) метаболічні отрути з алкилирующим впливом

б) викривляють обмін речовин

в) діють на генерацію і проведення нервового імпульсу

г) задушливого і нейротропного дії

д) задушливого і загальноотруйної дії

Правильна відповідь а

66. Як чого застосовують хлорметил?

а) як хладоагент

б) як гербіцид

в) як ліки

г) як фумігант

д) як фунгіцид

Правильна відповідь а

67. Як чого застосовують йодметіл?

а) як хладоагент

б) як гербіцид

в) як ліки

г) як фумігант

д) як фунгіцид

Правильна відповідь а

68. Як чого застосовують хлорметил?

а) як реагент

б) як гербіцид

в) як ліки

г) як фумігант

д) як фунгіцид

Правильна відповідь а

69. Як чого застосовують йодметіл?

а) як реагент

б) як гербіцид

в) як ліки

г) як фумігант

д) як фунгіцид

Правильна відповідь а

70. Де застосовують хлорметил?

а) в вогнегасниках

б) в акумулятор

в) в лікарських препаратах

г) в фумігатори

д) в засобах зв'язку

Правильна відповідь а

71. Де застосовують йодметіл?

а) в вогнегасниках

б) У аккомулятори

в) в лікарських препаратах

г) в фумігатори

д) в засобах зв'язку

Правильна відповідь а

72. Який шлях проникнення хлорметил, є найбільш частою причиною отруєння?

а) через шкіру

б) через легені

в) через шлунково-кишкового тракту

г) через слизову оболонку очей

д) через ранові поверхні

Правильна відповідь б

73. Який шлях проникнення йодметіла є найчастішою причиною отруєння?

а) через шкіру

б) через легені

в) через шлунково-кишкового тракту

г) через слизову оболонку очей

д) через ранові поверхні

Правильна відповідь б

74. Яке СДОР в процесі метаболізму утворює метанол, формальдегід і мурашину кислоту?

а) етіленосід

б) йодметіл

в) діоксин

г) сірководень

д) оксид азоту

Правильна відповідь б

75. Яке СДОР в процесі метаболізму утворюють метанол, формальдегід і мурашину кислоту?

а) етіленосід

б) хлорметил

в) діоксин

г) сірководень

д) оксид азоту

Правильна відповідь б

76. Синтез яких речовин в організмі порушують при інтоксикації хлорметил?

а) брадикинина, ацетилхоліну

б) метіоніну, холіну, серотоніну

в) гістаміну, уротропіну

г) адреналіну, вазопресину

д) норадреналіну, холестерину

Правильна відповідь б

77. Синтез яких речовин в організмі порушують при інтоксикації йодметіл?

а) брадикинина, ацетилхоліну

б) метіоніну, холіну, серотоніну

в) гістаміну, уротропіну

г) адреналіну, вазопресину

д) норадреналіну, холестерину

Правильна відповідь б

78. Чим пояснюється надзвичайно висока стійкість на місцевості діоксину?

а) взаємодією з кислотами

б) взаємодією з лугами

в) взаємодією зі спиртами

г) взаємодією з солями

д) хімічної інертністю

Правильна відповідь д

79. З якого (або яких) компонентів складається общерезорбтивного дію хлорметил?

а) наркотичного

б) гепатотоксического

в) нефротоксического

г) нейротоксического

д) всіх перерахованих вище

Правильна відповідь д

80. З якого (або яких) компонентів складається общерезорбтивного дію йодметіла?

а) наркотичного

б) гепатотоксического

в) нефротоксического

г) нейротоксического

д) всіх перерахованих вище

Правильна відповідь д

 



 А) етиловий спирт |  Тема №10: табельний киснева апаратура і прилади штучного дихання, їх використання в надзвичайних ситуаціях

 Б) Антисеротонінові |  А) фосфакол |  А) порушення орієнтування в особистості |  А) мова різко утруднена, нескладна |  А) порушення терморегуляції |  Д) через легені і через шлунково-кишкового тракту |  Д) все перелічене вище |  Д) наркотичної коми |  Б) симптоми токсичної нефропатії |  В) набряку легенів |

© um.co.ua - учбові матеріали та реферати