На головну

Тенма №2: Отруйні і сильнодіючі отруйні речовини нервово-паралітичної дії. Клініка, діагностика і лікування

  1.  Cаулелі діагностика тасілдері
  2.  II. Загальне лікування.
  3.  II. Хірургічне лікування.
  4.  III клас антиаритмічних засобів (блокатори калієвих каналів). Механізм дії.
  5.  L Глава 2. Світлолікування (фототерапія)
  6.  VII. Профілактика і лікування ФПН
  7.  Абстрагування - це відволікання від несуттєвого, виділення найбільш важливих фактів і взаємозв'язків в економіці. Абстрагування відбувається і в процесі аналізу.

1. До якої групи антидотів відноситься дипироксим?

а) холинолитик центру

льного дії

б) холинолитик периферичної дії

в) реактиватор холінестерази

г) холинолитик центральної дії і реактиватор холінестерази

д) акцептор водню

Правильна відповідь в

2. До якої групи антидотів відноситься будаксім?

а) холинолитик центральної дії

б) холинолитик периферичної дії

в) реактиватор холінестерази

г) холинолитик центральної дії і реактиватор холінестерази

д) акцептор водню

Правильна відповідь г

3. До якої групи антидотів відноситься ізонітрозину?

а) холинолитик центральної дії

б) холинолитик периферичної дії

в) реактиватор холінестерази

г) центральної дії і реактиватор холінестерази

д) акцептор водню

Правильна відповідь в

4. Вкажіть кількість смертельних доз, від яких захищає один щпріц-тюбик з будаксімом?

а) 0,5 дози

б) 0,9 дози

в) 1,5 дози

г) 2 дози

д) 3 дози

Правильна відповідь в

5. Який із симптомів відноситься до мускаріноподобних дії ФОР?

а) ністагм

б) периферичні паралічі

в) галюцинації

г) діарея

д) параліч діафрагми

Правильна відповідь г

6. Який із симптомів відноситься до курареподібних дією ФОР?

а) ністагм

б) периферичні паралічі

в) галюцинації

г) діарея

д) миоз

Правильна відповідь б

7. Який із симптомів відноситься до нікотиноподібні дії ФОР?

а) ністагм

б) неукратімая блювота

в) галюцинації

г) діарея

д) миоз

Правильна відповідь а

8. Який із симптомів відноситься до центрального дії ФОР?

а) ністагм

б) периферичні паралічі

в) галюцинації

г) діарея

д) миоз

Правильна відповідь в

9. Які клінічні особливості дії ФОР через шкіру?

а) діарея

б) миоз може бути відсутнім

в) відсутність прихованого періоду

г) нестримне блювання

д) особливостей немає

Правильна відповідь б

10. Які клінічні особливості ураження ФОР через шлунково-кишкового тракту?

а) сильна діарея

б) відсутність прихованого періоду

в) підвищене потовиділення

г) міофібріляціі в місці проникнення

д) особливостей немає

Правильна відповідь а

11. Яке ускладнення може бути при введенні атропіну в умовах гіпоксії при ураженні ФОР?

а) набряк головного мозку

б) набряк легенів

в) тріпотіння шлуночків

г) тахікардія

д) припинення саливации

Правильна відповідь в

12. У чому полягає непряме дію ФОР?

а) антіхоліностеразное дію

б) дія на холінреактівниє структури

в) змішане

г) пригнічення холінацетілази

д) дія на SH групи білків і ферментів

Правильна відповідь а

13. У чому полягає пряму дію ФОР?

а) антіхоліностеразное дію

б) дія на холінреактівниє структури

в) змішане

г) пригнічення холінацетілази

д) дія на SH групи білків і ферментів

Правильна відповідь б

14. До якого дії ФОР відноситься тахікардія?

а) мускаріноподобних

б) нікотиноподібні

в) курареподібних

г) центральному

д) змішаного

Правильна відповідь б

15. До якого дії ФОР відноситься брадикардія?

а) мускаріноподобних

б) нікотиноподібні

в) курареподібних

г) центральному

д) змішаного

Правильна відповідь а

16. До якого дії ФОР відноситься периферичні паралічі?

а) мускаріноподобних

б) нікотиноподібні

в) курареподібних

г) центральному

д) змішаного

Правильна відповідь в

17. До якого дії ФОР відноситься галюцинації?

а) мускаріноподобних

б) нікотиноподібні

в) курареподібних

г) центральному

д) змішаного

Правильна відповідь г

18. При якій частоті серцевих скорочень необхідно тимчасово припинити введення атропіну в ході терапії ураження ФОР?

а) понад 100 уд. в хвилину

б) понад 120 уд. в хвилину

в) понад 140 уд. в хвилину

г) понад 160 уд. в хвилину

д) понад 180 уд. в хвилину

Правильна відповідь б

19. Який синдром ураження ФОР, знімає атропін при центральному дії?

а) мускаріноподобних

б) нікотиноподібні

в) курареподібну

г) часткове мускаріноподобних

д) частково нікотиноподібні

Правильна відповідь а

20. Який синдром при ураженні ФОР знімає атропін?

а) нікотиноподібні

б) частково мускаріноподобних

в) курареподібну

г) частково центральне

д) повністю центральне

Правильна відповідь г

21. Яке ФОР добре розчиняється в воді?

а) зарин

б) зоман

в) Ві-ЕКС

г) табун

д) все перераховане вище

Правильна відповідь а

22. Який клінічний ознака є показанням для введення одного шприц-тюбика з Афін при ураженні ФОР?

а) втрата зору

б) утруднене дихання

в) відсутність свідомості

г) наявність свідомості

д) судоми

Правильна відповідь г

23. Який основний клінічний ознака є показанням для введення двох шприц-тюбика з Афін при ураженні ФОР?

а) втрата зору

б) утруднене дихання

в) відсутність свідомості

г) наявність свідомості

д) судоми

Правильна відповідь в

24. До якої групи антидотів відноситься атропін?

а) холинолитик центральної дії

б) холинолитик периферичної дії

в) реактиватор холінестерази

г) змішаної дії

д) акцептор водню

Правильна відповідь б

25. До якої групи антидотів відноситься афин?

а) холинолитик центральної дії

б) холинолитик периферичної дії

в) реактиватор холінестерази

г) змішаної дії

д) акцептор водню

Правильна відповідь а

26. Який клінічний ознака є основним критерієм временног припинення введення атропіну при ураженні ФОР?

а) розширення зіниць

б) звуження зіниць

в) тахікардія

г) сухість шкірних покривів і слизових

д) блідість шкірних покривів

Правильна відповідь в

27. Вкажіть кількість смертельних доз від яких захищає один шприц-тюбик з Афін?

а) 0,5 доз

б) 0,9 доз

в) 1,5 доз

г) 2 доз

д) 4 доз

Правильна відповідь б

28. На чому заснована дія ФОР при ураженні менше 100 смертельних доз?

а) на надмірному дії АХ

б) на незначній дії АХ

в) на вираженому дії ХЕ

г) на вираженому дії ХА

д) все перераховане вище

Правильна відповідь а

29. На чому заснована дія ФОР при ураженні понад 100 смертельних доз?

а) на надмірному дії АХ

б) на незначній дії АХ

в) на активізує дії ХЕ

г) на активізує дії ХА

д) на безпосередній дії ФОР на постсинаптическую мембрану

Правильна відповідь д

30. Застосування якої групи препаратів показано при введенні великих доз атропіну, в ході антидотной терапії ураження ФОР?

а) дратують

б) стимулюючих

в) протисудомних

г) антибактеріальних

д) все перераховане вище

Правильна відповідь в

31. Яка середня смертельна інгаляційна токсична доза Vх?

а) 0,1 мг хв \ л

б) 0,035 мг хв \ л

в) 0,001 мг хв \ л

г) 1 мг хв \ л

д) 10 мг хв \ л

Правильна відповідь б

32. Яка середня смертельна інгаляційна токсична доза зарину?

а) 0,1 мг хв \ л

б) 0,01 мг хв \ л

в) 0,001 мг хв \ л

г) 1 мг хв \ л

д) 10 мг хв \ л

Правильна відповідь а

33. Яка середня смертельна аплікаційна токсична доза Vх?

а) 0,01 мг \ кг

б) 0,1 мг \ кг

в) 1 мг \ кг

г) 10 мг \ кг

д) 25 мг \ кг

Правильна відповідь б

34. Яка середня смертельна аплікаційна токсична доза зарину?

а) 0,01 мг \ кг

б) 0,1 мг \ кг

в) 1 мг \ кг

г) 10 мг \ кг

д) 25 мг \ кг

Правильна відповідь д

35. Яка тривалість прихованого періоду при інгаляційному ураженні ФОР?

а) 60-90 хв.

б) до 30 хв.

в) 3-5 хв.

г) 1 тиждень

д) 1 місяць

Правильна відповідь в

36. Який патогенез гіпоксичної гіпоксії при ураженні ФОР?

а) утворення метгемоглобіну

б) бронхорея, бронхоспазм

в) гемоліз

г) підвищена салівація

д) все перераховане вище

Правильна відповідь б

37. Який препарат використовується для профілактики уражень ФОР?

а) афин

б) будаксім

в) ізонітразін

г) дипироксим

д) П-6

Правильна відповідь д

38. Вкажіть шляхи ураження ФОР?

а) через легені

б) через шкіру

в) через шлунково-кишкового тракту

г) через ранові та опікові поверхні

д) поліапплікаціонний

Правильна відповідь д

39. До якого типу дії ФОР відноситься гіпергідроз?

а) центрального

б) курареподібних

в) мускаріноподобних

г) нікотиноподібні

д) змішаного

Правильна відповідь в

40. До якого типу дії ФОР відноситься миоз?

а) центрального

б) курареподібних

в) мускаріноподобних

г) нікотиноподібні

д) змішаного

Правильна відповідь в

41. До якого типу дії ФОР відноситься спазм акомодації?

а) центрального

б) курареподібних

в) мускаріноподобних

г) нікотиноподібні

д) змішаного

Правильна відповідь в

42. До якого типу дії ФОР відноситься сльозотеча?

а) центрального

б) курареподібних

в) мускаріноподобних

г) нікотиноподібні

д) змішаного

Правильна відповідь в

43. До якого типу дії ФОР відноситься біль в очах?

а) центрального

б) курареподібних

в) мускаріноподобних

г) нікотиноподібні

д) змішаного

Правильна відповідь в

44. До якого типу дії ФОР відноситься "куряча сліпота" (геміралопія)?

а) центрального

б) курареподібних

в) мускаріноподобних

г) нікотиноподібні

д) змішаного

Правильна відповідь в

45. До якого типу дії ФОР відноситься бронхоспазм?

а) центрального

б) курареподібних

в) мускаріноподобних

г) нікотиноподібні

д) змішаного

Правильна відповідь в

46. ??До якого типу дії ФОР відноситься бронхорея?

а) центрального

б) курареподібних

в) мускаріноподобних

г) нікотиноподібні

д) змішаного

Правильна відповідь в

47. До якого типу дії ФОР відноситься атріовентрикулярнаблокада?

а) центрального

б) курареподібних

в) мускаріноподобних

г) нікотиноподібні

д) змішаного

Правильна відповідь в

48. До якого типу дії ФОР відноситься зниження артеріального тиску?

а) центрального

б) курареподібних

в) мускаріноподобних

г) нікотиноподібні

д) змішаного

Правильна відповідь в

49. До якого типу дії ФОР відноситься слинотеча?

а) центрального

б) курареподібних

в) мускаріноподобних

г) нікотиноподібні

д) змішаного

Правильна відповідь в

50. До якого типу дії ФОР відносяться спастичний біль в животі?

а) центрального

б) курареподібних

в) мускаріноподобних

г) нікотиноподібні

д) змішаного

Правильна відповідь в

51. До якого типу дії ФОР відноситься діарея?

а) центрального

б) курареподібних

в) мускаріноподобних

г) нікотиноподібні

д) змішаного

Правильна відповідь в

52. До якого типу дії ФОР відноситься затримка жовчі і сечовипускання?

а) центрального

б) курареподібних

в) мускаріноподобних

г) нікотиноподібні

д) змішаного

Правильна відповідь в

53. До якого типу дії ФОР відноситься міофібріляція?

а) центрального

б) курареподібних

в) мускаріноподобних

г) нікотиноподібні

д) змішаного

Правильна відповідь г

54. До якого типу дії ФОР відноситься ністагм?

а) центрального

б) курареподібних

в) мускаріноподобних

г) нікотиноподібні

д) змішаного

Правильна відповідь г

55. До якого типу дії ФОР відносяться клонико-тонічні судоми?

а) центрального

б) курареподібних

в) мускаріноподобних

г) нікотиноподібні

д) змішаного

Правильна відповідь г

56. До якого типу дії ФОР відноситься м'язова слабкість?

а) центрального

б) периферичного

в) мускаріноподобних

г) нікотиноподібні

д) змішаного

Правильна відповідь г

57. До якого типу дії ФОР відноситься підвищення артеріального тиску?

а) центрального

б) курареподібних

в) мускаріноподобних

г) нікотиноподібні

д) змішаного

Правильна відповідь г

58. До якого типу дії ФОР відноситься брадикардія?

а) центрального

б) курареподібних

в) мускаріноподобних

г) нікотиноподібні

д) змішаного

Правильна відповідь в

59. До якого типу дії ФОР відноситься посмикування м'язів обличчя (фасцикуляція)?

а) центрального

б) курареподібних

в) мускаріноподобних

г) нікотиноподібні

д) змішаного

Правильна відповідь г

60. До якого типу дії ФОР відносяться страх, занепокоєння, почуття тривоги?

а) центрального

б) курареподібних

в) мускаріноподобних

г) нікотиноподібні

д) змішаного

Правильна відповідь а

61. До якого типу дії ФОР відноситься психомоторне збудження?

а) центрального

б) курареподібних

в) мускаріноподобних

г) нікотиноподібні

д) змішаного

Правильна відповідь а

62. До якого типу дії ФОР відносяться дезорієнтація в просторі, розлад сну?

а) центрального

б) курареподібних

в) мускаріноподобних

г) нікотиноподібні

д) змішаного

Правильна відповідь а

63. До якого типу дії ФОР відноситься порушення мови?

а) центрального

б) курареподібних

в) мускаріноподобних

г) нікотиноподібні

д) змішаного

Правильна відповідь а

64. До якого типу дії ФОР відноситься периферичні паралічі?

а) центрального

б) курареподібних

в) мускаріноподобних

г) нікотиноподібні

д) змішаного

Правильна відповідь б

65. До якого типу дії ФОР відноситься параліч діафрагми?

а) центрального

б) курареподібних

в) мускаріноподобних

г) нікотиноподібні

д) змішаного

Правильна відповідь б

66. Вкажіть час латентного періоду при ураженні ФОР через шкіру?

а) до 30 хвилин

б) до 30-60 хвилин

в) до 60-90 хвилин

г) 2-3 години

д) 5-6 години

Правильна відповідь в

67. Вкажіть час латентного періоду при ураженні ФОР через шлунково-кишкового тракту?

а) до 30 хвилин

б) до 30-60 хвилин

в) до 60-90 хвилин

г) 2-3 години

д) 5-6 години

Правильна відповідь а

68. Які клінічні особливості при ураженні ФОР через шкіру?

а) діарея

б) в місці контакту з ОВ - гіпергідроз

в) відсутність прихованого періоду

г) нестримне блювання

д) особливостей немає

Правильна відповідь б

69. Які клінічні особливості при ураженні ФОР через шкіру?

а) діарея

б) в місці контакту перші міофібріляціі

в) відсутність прихованого періоду

г) нестримне блювання

д) особливостей немає

Правильна відповідь б

70. Які клінічні особливості при ураженні ФОР через шкіру?

а) діарея

б) наявність прихованого періоду більше 1 години

в) відсутність прихованого періоду

г) нестримне блювання

д) особливостей немає

Правильна відповідь б

71. Які клінічні особливості при ураженні ФОР через шлунково-кишкового тракту?

а) нестримне блювання

б) наявність прихованого періоду більше 1 години

в) гіпергідроз

г) міофібріляціі

д) особливостей немає

Правильна відповідь а

72. Які клінічні особливості при ураженні ФОР через шлунково-кишкового тракту?

а) сильні спастичні болі в животі

б) наявність прихованого періоду більше 1 години

в) гіпергідроз

г) міофібріляціі

д) особливостей немає

Правильна відповідь а

73. Що включає в себе профілактика уражень ФОР?

а) використання ОЗК

б) використання протигаза

в) застосування препарату П-6

г) використання ІПП-10

д) все перераховане вище

Правильна відповідь д

74. Що включає в себе профілактика уражень ФОР?

а) використання індивідуальних засобів захисту шкіри та органів дихання

б) застосування шприц-тюбика з будаксімом

в) застосування розчину атропіну

г) застосування шприц-тюбика з Афін

д) застосування розчину діпіроксіма

Правильна відповідь а

75. Що включає в себе профілактика уражень ФОР?

а) використання ІПП-10

б) застосування шприц-тюбика з будаксімом

в) застосування розчину атропіну

г) застосування шприц-тюбика з Афін

д) застосування розчину діпіроксіма

Правильна відповідь а

76. Перша медична допомога в осередку ураження ФОР це:

а) промивання очей водою

б) Беззондовий промивання шлунка

в) одягання протигазу

г) введення серцево-судинних засобів

д) ШВЛ або інгаляція кисню

Правильна відповідь в

77. Перша медична допомога в осередку ураження ФОР це:

а) промивання очей водою

б) Беззондовий промивання шлунка

в) часткова сан.обработка ІПП

г) введення серцево-судинних засобів

д) ШВЛ або інгаляція кисню

Правильна відповідь в

78. Перша медична допомога в осередку ураження ФОР це:

а) промивання очей водою

б) Беззондовий промивання шлунка

в) введення Афіна або будаксіма з шприц-тюбика

г) введення серцево-судинних засобів

д) ШВЛ або інгаляція кисню

Правильна відповідь в

79. Долікарська допомога при ураженні ФОР це:

а) одягання протигазу

б) зондове промивання шлунка

в) проведення ШВЛ або інгаляція кисню

г) застосування розчину атропіну

д) застосування розчину ізонітрозину

Правильна відповідь в

80. Перша лікарська допомога при ураженні ФОР це:

а) введення Афіна

б) введення розчину діпіроксіма або ізонітрозину

в) Беззондовий промивання шлунка

г) повна сан.обработка

д) все перераховане вище

Правильна відповідь б

81. Яка клінічна форма ураження ФОР відноситься до легкого ступеня?

а) бронхоспастічеськая

б) діспноетіческіе

в) психоневротическими

г) генералізована

д) судорожно-паралітична

Правильна відповідь б

82. Яка клінічна форма ураження ФОР відноситься до легкого ступеня?

а) бронхоспастічеськая

б) абдомінальна

в) психоневротическими

г) генералізована

д) судорожно-паралітична

Правильна відповідь б

83. Яка клінічна форма ураження ФОР відноситься до легкого ступеня?

а) бронхоспастічеськая

б) кардиальная

в) психоневротическими

г) генералізована

д) судорожно-паралітична

Правильна відповідь б

84. Яка клінічна форма ураження ФОР відноситься до легкого ступеня?

а) бронхоспастічеськая

б) Міотічеськая

в) психоневротическими

г) генералізована

д) судорожно-паралітична

Правильна відповідь б

85. Яка клінічна форма ураження ФОР відноситься до легкого ступеня?

а) бронхоспастічеськая

б) невротична

в) психоневротическими

г) генералізована

д) судорожно-паралітична

Правильна відповідь б

86. Яка клінічна форма ураження ФОР відноситься до середнього ступеня?

а) бронхоспастічеськая (астматичні)

б) діспноетіческіе

в) невротична

г) генералізована

д) судорожно-паралітична

Правильна відповідь а

87. Яка клінічна форма ураження ФОР відноситься до середнього ступеня?

а) психоневротическими

б) діспноетіческіе

в) невротична

г) генералізована

д) судорожно-паралітична

Правильна відповідь а

88. Яка клінічна форма ураження ФОР відноситься до тяжкого ступеня?

а) бронхоспастічеськая

б) діспноетіческіе

в) невротична

г) кардиальная

д) судорожно-паралітична

Правильна відповідь д

89. Від чого залежить розвиток тієї чи іншої клінічної форми при ураженні ФОР?

а) тільки від дози

б) тільки від шляхів проникнення

в) від дози і шляхів проникнення

г) від виду бойового застосування

д) від засобів доставки

Правильна відповідь в

90. Який антидот використовують при ураженні ФОР?

а) тіосульфат натрію

б) ізонітрозину

в) амилнитрит

г) уротропін

д) Армін

Правильна відповідь б

91. Яка стійкість Vх на відкритій місцевості взимку?

а) до 10 хвилин

б) до 10 годин

в) до 20 діб

г) до 1-2 тижнів

д) до 3-4 місяців

Правильна відповідь д

92. Яка стійкість Vх на відкритій місцевості влітку?

а) до 10 хвилин

б) до 10 годин

в) до 20 діб

г) до 1-2 тижнів

д) до 3-4 місяців

Правильна відповідь в

93. Який запах має зоман?

а) тухлих яєць

б) аміаку

в) слабкий фруктовий

г) камфори

д) не має

Правильна відповідь г

94. Який запах має зарин?

а) тухлих яєць

б) аміаку

в) слабкий фруктовий

г) камфори

д) не має

Правильна відповідь в

95. Який запах має Vx?

а) тухлих яєць

б) аміаку

в) слабкий фруктовий

г) камфори

д) не має

Правильна відповідь а

96. Яке бойова отруйна речовина має запах тухлих яєць?

а) зарин

б) СN

в) зоман

г) іприт

д) Vx

Правильна відповідь д

97. Яке бойова отруйна речовина має слабкий фруктовий запах?

а) зарин

б) CN

в) зоман

г) іприт

д) Vx

Правильна відповідь а

98. Яке бойова отруйна речовина має камфорний запах?

а) зарин

б) CN

в) зоман

г) іприт

д) Vx

Правильна відповідь в

 



 А) вивчення токсичних властивостей ОР і СДОР |  Тема №3: ??Отруйні і сильнодіючі отруйні речовини шкірнонаривної дії. Клініка, діагностика і лікування

 Тема №4: Отруйні і сильнодіючі отруйні речовини загальноотруйної дії. Клініка, діагностика і лікування |  Тема №5: Отруйні і сильнодіючі отруйні речовини задушливої ??дії. Клініка, діагностика і лікування |  Тема №6: Отруйні речовини подразнюючої дії. Клініка, діагностика і лікування |  Тема №7: Отруйні речовини психотоміметичної. Клініка, діагностика і лікування |  Б) синестезія |  Б) діетіламід лізергінової кислоти |  Б) через легені |  Г) атропін |  Б) Антисеротонінові |  А) фосфакол |

© um.co.ua - учбові матеріали та реферати