Головна

Що таке простір.

Тепер належить принципово новими очима поглянути на простір. Виявляється, воно має вкрай несподіваними і не менш дивовижними і захоплюючими властивостями, ніж час. Обидва поняття - час і простір - знайдені з текстів Біблії. Тому цілком природно, що вони є і головними могильниками атеїзму, вульгарного матеріалізму, еволюціонізму і інших

подібних "ізмів".

Зі свого повсякденного досвіду кожен з нас впевнено і твердо знає, що простір - це якесь порожнє місце, яке можна заповнювати всякими тілами і предметами. Насправді ж все виглядає зовсім інакше: простір - це речовина, або твердь, по Біблії. Якщо кому сказати, то перша реакція людини буде - "Про це будемо слухати тебе іншим разом", як в ареопазі з апостолом Павлом (Діян 17:32). Проте, ця твердь реально існує і входить до складу простого явища, іменованого метричних (Від грецького метрон - Міра, розмір). Метрична активність тіла визначається його швидкістю, точніше, квадратом швидкості, а мірою кількості метричного речовини (тверді) служить маса (і розміри). Метричний явище підпорядковується єдиним термодинамічним законам, і їм, включаючи простір, можна керувати, як і всіма іншими простими явищами.

Метричний речовина саме має і надає тілам, до складу яких входить, властивість протяжності (Ньютон). Завдяки цій властивості такі тіла стають видимими і відчутними. Всі інші прості речовини - хрональное, теплове, електричне, магнітне і т.д. - невидимі, і невідчутні, Бо не мають розмірів і маси, вони як би "розмазані" всередині обсягу метричного речовини, існують паралельно з простором. Цікавий приклад - вакуум: він абсолютно рідинних

і всепроникающ і одночасно володіє властивостями абсолютно твердого тіла (твердь), бо абсолютно не стискаємо, але при цьому не бачимо й невідчутний, оскільки його активність (швидкість) дорівнює нулю.

Зі сказаного відразу ж випливає вбивчий висновок про можливість існування паралельного нашому невидимого духовного світу. Ми живемо в хронально-метричному видимому, тілесному світі, де є тривалість (час) і протяжність (розміри і маса). Але якщо в складі тел немає хронального і метричного речовин, то вони будуть перебувати поза часом (вічно) і простору ("розмазати" за обсягом простору, всюдисущість) - це і є внехронально-внеметріческій невидимий

духовний світ. Про все це докладно, з необхідними обґрунтуваннями і експериментами йдеться в моїй книзі "Термодинаміка реальних процесів", де викладається загальна теорія (ОТ) природи.

З метричних явищем пов'язано наступне найдивовижніше властивість. Всім добре знайоме поняття ізоляції. Ізолювати тіло можна від проникнення в нього будь-якої речовини - хронального, теплового, електричного і т.д., в тому числі і від метрики. Наприклад, теплоізольований праска зберігає всередині ізоляції всі свої теплові властивості, але в зовнішньому середовищі їх не проявляє. Чи не виявляє зовні своїх електричних властивостей і електроізольований тіло. Аналогічно, якщо наше хронально-метричний тіло ізолювати внеметріческой оболонкою, то всередині оболонки воно буде зберігати всі свої метричні властивості - розміри і масу, а для зовнішнього спостерігача його розміри і маса звернуться в нуль. Цим властивістю внеметріческой ізоляції широко користується духовний світ. Відповідні приклади є в Біблії. Духи зла часто демонструють подібні ефекти в явищах НЛО, полтергейст і т.д.

Повернемося тепер до всесвітнього потопу. Досить накласти внеметріческую ізоляцію на внутрішні приміщення ковчега, щоб в нього могло поміститися необмежену безліч "пар чистих і нечистих", бо в зовнішньому прояві, по відношенню до ковчегу, вони виявляться як завгодно малими. До речі, і пророка Йону з такою ізоляцією зміг би проковтнути не лише кит, але і будь-який піскар, - все залежить від ступеня досконалості накладеної ізоляції і від промислу Божого ...

6. Творіння "з нічого".

Як бачимо, хрональное і метричний явища прояснюють багато важливих загадки створення (і пристрої) світу. Зупинимося ще на кількох таких незрозумілих загадках. Почнемо з першої біблійної фрази, що має вельми глибокий і не розкритий до кінця сенс: "На початку створив Бог небо і землю" (Бут 1: 1). Вжите тут єврейське слово Береш означає "на початку", "спершу", "на початку часу". Щоб встановити, яке з цих значень відповідає змісту всієї фрази, треба згадати, що небо - це твердь, метричний речовина ("І назвав Бог твердь небом" - Побут 1: 8), а земля містить і час, і твердь. Отже, в обговорюваній фразі йдеться про створення часу і простору, і слово Береш має сенс "на початку часу". До цього не було ні часу, ні простору, але нам, представникам хронально-метричного світу, важко уявити собі таку внехрональность і внеметрічность.

Друга загадка, точніше, камінь спотикання, полягає в тому, що єврейське слово бару має значення "створив" в сенсі "зробив з нічого". Як можна зробити щось "з нічого"? Щоб в цьому розібратися, наведемо з Біблії інші аналогічні фрази: "Він ... повісив землю ні на чому" (Іов 26: 7); "З невидимого сталось видиме" (Євр 11: 3); цих фраз цілком достатньо. Тепер нам відомо, що слова "ні на чому" в першій цитаті відносяться до невидимого і невідчутного, вельми тонкому вещественному гравітаційному нанополе. Стало бути, вся справа не у відсутності будівельного речовини, а в його невидимості, І слово бару спеціально підкреслює походження видимого з невидимого. Друга цитата не залишає в цьому ніяких сумнівів.

Отже, видимі речові небо і земля створені Богом з невидимих ??речовин, але саме з речовин, тобто фактично все на світі матеріально, Матеріально. Це ще один нищівний удар по наївному матеріалізму, бо втрачає сенс навіть сама ця назва, що використовується атеїстами для протиставлення матеріального духовному. Природно, що пояснити в Біблії всі ці тонкощі первісній людині було неможливо, як неможливо зрозуміти їх і деяким нинішнім горе-атеїстів.

При творенні світу слово бару вжито тільки в трьох випадках: у вже розглянутому творчому акті першого дня, коли створено "душі живої" - перших тварин в день п'ятий, і, нарешті, при створенні людини в шостий день. У всіх інших випадках використовується слово аса, Що означає "створити, утворити, зробити з готівкового матеріалу", що має, як ми переконалися, видиму хронально-метричну природу. Все це теж вимагає деяких коментарів з позицій ВІД.

Рослини не мають душею - об'єктом невидимого світу, в третій день їх справила сама хронально-метрична земля, з видимого видиме, тому вжито слово аса. Тварини мають видиме тіло і невидиму "душу живу", отже, в п'ятий день будівельним матеріалом послужили як видима порох земний, так і невидиме "ніщо", тому використано слово бару. У шостий день створена людина, який має не тільки тіло і душу, як тварини, але ще і Дух, теж невидимий, тому вжито слово бару. Відмінність же людини від тварин виразилося в тому, що Господь "вдихнув у ніздрі її дихання життя" (Бут 2: 7). Отже, заради духу в акті творіння шостого дня додатково брало участь ще душа Господа. "Скінчені небо й земля, і все їхнє" (Бут 2: 1).

Прийнято вважати, що вказане воїнство (службові духи, або ангели) створено в перший день. Але в Біблії про це ніде не говориться. Тому, щоб хоч якось обґрунтувати таку точку зору, деякі в першому вірші (Бут 1: 1) під словом "небо" розуміють саме воїнство. Однак для подібного ототожнення неба-тверді з духами - насельниками цієї тверді немає ніяких підстав, бо твердь - це просте метричний речовина, а духи - невидимі істоти духовного світу. Біблія теж дуже чітко розрізняє небо і воїнство його: "Словом Господнім учинене небо, а подихом уст його - все їхнє військо" (Пс 32: 6). У першому вірші дух уст Божих не згадується.

Господь вжив дух вуст Своїх лише в шостий день, коли потрібно було створити духу для людини. Тому можна припустити, що всі інші духи (воїнство) були створені теж в шостий день. Адже ніде не сказано про те, щоб воїнство брало будь-яку участь в актах творіння, допомагало Господу Богу, допомагали тільки Дух Божий і Бог Слово. Промислітельно потреба в воїнство могла виникнути лише в шостий день, коли була створена людина (і звірі і гади). Легкий натяк на це містять слова: "Але змій був хитріший над усю польову звірину, яку створив Господь Бог» (Бут 3: 1), в них головний дух зла - диявол - ототожнюється зі змієм, гадом, а гади були створені саме в шостий день.

У світлі всього сказаного повинно бути ясно, що при "дослідженні Писання" треба враховувати не тільки багатозначність вживаних в оригіналі слів, але і обов'язково брати до уваги одночасно Усе що відносяться до даного предмету тексти. У них, як правило, можна виявити слова або фрази, дивовижним чином містять і розкривають всю повноту сенсу. Тільки так і можна уникнути непорозумінь.

 Всесвітня повінь. |  Крах лукавого атеїзму.


 Глава V. Про таємниці здоров'я. |  Глава VI. Таємниці мислення. |  Помилка І. М. Сеченова і І. П. Павлова. |  Драма великого вченого. |  Мозок - не орган мислення. |  Творить думку тільки Всевишній. |  Головні таємниці мислення. |  На чому варто атеїзм. |  Що таке час. |  Шість днів творіння. |

© 2016-2022  um.co.ua - учбові матеріали та реферати