Головна

Занур свій розум в Мене; стань моїм шанувальником; поступися всі речі Мені; вклоняйся Мені. Ти дорогий Мені, тому істинно кажу тобі: ти знайдеш Мене!

  1.  D - дільник ab, тому існує загальний дільник d 'або у чисел a, d, або у чисел b, d \ нехай для визначеності d' - дільник а і d, тоді а 4 b
  2.  D) персональні продажу - дуже дорогий засіб просування товару з точки зору витрат на один контакт
  3.  II. дорога
  4.  II. Каменєв прочищає дорогу для Троцького
  5.  Mой любий друже Лютер Бербанк і я в саду Санта-Роза
  6.  Mой любий друже Лютер Бербанк і я в саду Санта-Роза
  7.  Quot; Ти бачиш, що багато хто з них дружать з невіруючими. Погано те, що підготували їм їхні душі, адже тому Аллах розгнівався на них. Вони будуть мучитися вічно ".

Критичний розум може задатися питанням, чому Бог, обіцяючи Себе в дар, просить вже відданого Йому Арджуну зануритися в Нього, любити Його і виконувати ритуальні жертвопринесення, щоб знати Його *, а також поклонятися Йому.

Далі, т. К. Цей рада предворяется попереднім віршем: «Знову послухай Моє чудове слово, найбільшу таємницю", - виникає резонне питання, що це, настільки глибоко таємниче. "Таємниче" означає приховане, досвід реалізації трансцендірующего дії і звичайні спостереження розуму і почуттів. Так, цей вірш слід читати як більш, ніж просту формулу для думаючого про одне бгакті. Вона стверджує "знову" остаточну реалізацію, яка потрібна для звільнення.

Більш глибоке метафізичне значення цієї станзи переплітається з духовної інтерпретацією станзи 62, де Господь Крішна просить Арджуну пам'ятати Бога, кажучи: "Тат верба сарань ГАКХ"," Знайди притулок в Ньому ".

У станзи 62 Арджуну спонукали концентруватися на Бога, як Космічному Дусі; тепер його закликають зосереджуватися на Бога, як "Мені".

Знати Бога, як той Дух, початок і кінець усіх істот, є воістину найвище знання. Але знання Бога, як Все-по-Всім, можливо тільки, коли учень розуміє спочатку велике "Я" - той Дух, *

присутній всередині нього, і також всюдисущий Остаточна реалізація:

у Всесвіті. Зазвичай, коли шанувальник говорить про Дух всередині і пронизливий

"Собі", він має на увазі своє его; але, коли посред- всесвіт

ством медитації він досягає успіху в з'єднанні

свого его-свідомості з інтуїтивним усвідомленням своєї душі, він знає, що есь сьогодення "Я". Ось чому Господь, як Крішна, тепер спонукає Арджуну ___

* Мадьяджі: букв., «принось Мені жертви», переведено тут як "поступися всі речі Мені". Т. е., Виконуй внутрішній "ритуал вогню" глибокої медитації, в якому весь шлак егоїстичної ілюзії приноситься в жертву, передається і поглащается у вогні мудрості Самореалізації.

підняти свій розум з плану почуттів і просочитися внутрішнім "Я" або Богом, чиє отрадения присутність в шанувальника є його справжнє Я.

Відображення місяця з'являється спотвореним в схвильованому вітром озері; аналогічно, відбитий образ душі в тілі не бачиться ясно в неспокійному чуттєво-ототожнення розумі. Відповідно, Бог радить Арджуне заспокоїти води свего розуму, щоб, замість сприйняття там спотвореного его-образу Я, він би побачив ясно відбите справжнє Я. Одного разу здатний побачити спокійну душу, необеспокоенную збудженістю его, Арджуна б потім поступово прийшов до розуміння, що душа, маленьке "я", є ніщо інше як чисте відображення Духа, великого "я", що тягнеться в небесах всюдисущий.

Саме ця істина була виражена Ісусом, коли він сказав: «Ніхто не приходить до Отця, як тільки через Мене ... Повірте Мені, що Я в Отці, а Отець у Мені" *. Він, як і Крішна в гіті, говорив про свою єдність з Божественною Присутністю всередині нього, як повністю пробудженої душі, і з всюдисущим Свідомістю Христа (Кутастха Чайтаньєю), Душею всесвіту. Ніхто не може досягти Абсолюту, як тільки через реалізацію маленького "я" і його ототожнення з всюдисущим "Я".

Безумовно і за своєю суттю людині потрібен Бог; Богу не потрібна людина. Бог вільний, досконалий, всемогутній і всюдисущий; Він знає, що він є Творець і Владика всіх світів. Тому, коли Бог просить Свого шанувальника почитати Його і поклонятися Йому, це не подібно егоїстичному господареві, який вимагає від слуги бути поглинання Їм, віддано любити Його, жертвуючи всі свої особисті задоволення в слухняності Йому. Бог не є примхливий тиран, що вимагає нашої лестощів і вихвалянь, щоб обсипати нас дарами. Він перебуває в кожному серці, знаючи мотив кожної людської молитви. Неважливо, якщо хтось лає Його весь день безперервно. Бог не сходить зі Свого високого стану, щоб карати ту особу. Але, по карми закону причини і слідства, хто б не мав блюзнірських думок, сам карає себе своїм власним нерозумінням і спричиняється до скоєння аналогічних помилок проти своїх ближніх.

У Біблії, умовляння Єгови "вихваляти Господа" ** анлогічние за значенням цієї станзи Гіти. Бога не чіпає покликала, вона задовольняє Його. І все ж, вихваляння Бога чинить позитивну духовну вібрацію, що допомагає прихильнику, щиро хвалющему Його. Бог, який є Любов, створив нас на Свій образ Любові. Культивуючи любов в собі, ми згадуємо колись забуту Божественну Любов в нашому щирому Я ***.

Манмана бхава, "Занур свій розум в Мене", означає занурення в щире "Я" в тому стані людської активності, в якому дії прихильників не ісполлняются під впливом фізичного его. Мадьяджі бхава, "Поступися всі речі

___

* Від Іоанна 14: 6,11.

** Наприклад: "Я Єгова, це Моє є ім'я, і ??не віддам слави Моєї іншому, і похвали Своєї божкам ... Співайте Господеві нову пісню, хвалу Йому на кінці землі ... Народ сей Я влаштував Собі; він буде проповідувати славу Мою ". (Ісайя 42: 8,10; 43:21).

*** "Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе. І не вимагаючи служіння рук людських, як би в чомусь Він потребу, бо Сам дає всім і життя, і дихання і все ... Щоб вони шукали Бога, чи Його не відчують, і не знайдуть, хоч Він недалеко від кожного з нас, бо ми живемо, рухаємося й існуємо "

(Дії 17: 24-25; 27-28).

Мені ", позначає розчинення розуму і життєвої сили і бажань у вогні істинного сприйняття внутрішнього" Я ". мам намашкуру, "Вклоняйся Мені", має дуже глибоке значення. Акт поклоніння полягає в складанні рук разом, долоні натискають один на одного, над серцем, потім торкаючись кінчиками пальців чола, щоб висловити повагу якийсь особистості або Богу. Руки символізують активність, серце - любов, а голова - мудрість. Отже особистість, що поклоняється людині або Богу, висловлює цим актом їхнього послуху: "Мої дії, моя любов і мій розум до Твоїх послуг".

У цій станзи Господь просить Арджуну розчинити любов його серця, його спонукання до фізичної активності і думки його розуму у внутрішньому "Я", за допомогою повторної концентрації там свего уваги, незважаючи на те що розум хоче втекти геть, щоб зануритися в фізичну або емоційну активність на рівні почуттів.

Господь далі перевіряє Арджуне: "Ти став дорогий Мені. Я воістину обіцяю тобі, що якщо ти поринеш в своє внутрішнє" Я ", ти дізнаєшся, що воно не відмінно від великого Я, проникаючого усюди".

Санскритське слово, З-хам, Означає "Я єсмь Він". У початковій стадії фізичне его учня ще не знищено. Але, коли за допомогою йоговской практики, аспірант прогресує досить, щоб сприймати в екстазі мале "Я" всередині, він може вийти з того стану і сказати: "З-хам: Я знайшов великий Космічний Дух, відбитий в мені, як Душа, мале Я, одним і тим, що і велике Я ".

 



 І знову вислухай Моє чудове слово, найбільш таємне. Через те що ти віддано любив Мене, Я розповім те, що принесе тобі користь. |  Відмовившись від усіх інших (обов'язків), пам'ятай тільки Мене; * Я звільню тебе від усіх гріхів (походять від невиконання тих менших обов'язків). Не журись!

 вірш 49 |  Умиротворений, що відмовляється від егоїзму, влади, марнославства, похоті, гніву, володіння речами і від свідомості "я і моє" - він гідний стати одним з Брахманом. |  Занурюючись в Брахмана - спокійний душею, що не скаржиться і не хоче; бачить рівність у свех істот - він знаходить вищу віддану любов до Мене. |  Понад виконання з вірою всіх своїх обов'язків, знаходячи притулок в Мені, по Моїй милості, шанувальник знаходить вічне, незмінне стан. |  Розумово присвячуючи всі дії Мені, вважаючи Мене Вищою Метою, займаючись буддхи-йогою (єднанням, за допомогою інтелектуальної мудрості), постійно просочує своє серце Мною. |  вірш 58 |  Якщо, припадаючи до его, ти кажеш: "Я не буду боротися", - безплідна твоя рішучість! Пракріті, твоя вроджена природа, примусить тебе битися. |  Про син Кунті (Арджуна), скутий своєю власною кармою, властивої твоїй природі, то, що ти не став би робити під впливом ілюзії, ти будеш безпорадно примушений зробити. |  Про Арджуна, Господь прибуває в серцях всіх тварюк, і Своєю космічної ілюзією примушує їх обертатися, як частини машини. |  Ось і дав Я тобі мудрість, найбільш потаємну з усіх таїнств. Після інтенсивного роздуми про це дій, як тобі завгодно. |

© um.co.ua - учбові матеріали та реферати