На головну

Святі - ті, хто харчуються залишками від належних приношень вогню (яджну) - звільняються від усіх гріхів; але грішники - ті, хто готують їжу лише для самих себе - харчуються гріхом.

  1.  Quot; Насправді ж, вони не обманюють нікого крім самих себе, але не усвідомлюють цього ".
  2.  Quot; Вони намагаються обдурити Аллаха і тих, які увірували. Насправді ж, вони не обманюють нікого крім самих себе, але не усвідомлюють цього ...
  3.  Quot; Приклад цьому (єству) є те, що тварина, народжуючи дитинча народжує його без будь-яких недоліків в органах. Чи бачили ви коли-небудь тварина, народжене з недоліками ".
  4.  VII. Підсумки п'ятирічки в чотири роки в області боротьби із залишками ворожих класів
  5.  Будьте світлом дня самих себе!
  6.  В. М. Межуєв. Хоч як би поховати самих себе!
  7.  Питання №19. Святі отці церкви і патристика.

________________________________________________________________________

* "Не більше чи величі в світлі, ніж у вогні? Це той же елемент в стані чистоти". - Томас Карлайл.

** Перший чернетку коментаря Парамаханси Йогананди на цей вірш Гіти був написаний в той же період, коли він працював над автобіографією йога . Порції цього коментаря були адаптовані і включені їм у відповідні параграфи на тему крійя Йоги в його Автобіографії. (Зауваження видавця)

Харчуватися після пропозиції їжі Подателю є дія, вільний від зв'язують наслідків кармічних законів. Ті, хто живуть, їдять і поводяться, як смертні, які забули джерело нескінченного всередині, залишаються під примусами закону карми, що є причиною страждання і переродження.

Під час церемонії вогню, як пропонується індуїстських писаннями, розпалюється вогонь, в який поклоняється підливає ДХІ (очищене топлене масло) та інші символічні продукти вигодовування, одночасно вимовляючи певні будять вібраторні піснеспіви, пропонуючи все це Богу і різним божествам, керуючим людським тілом і космосом. Хоча ні Бог ні ці ангели не їдять смертної їжі, Вони отримують дар відданого шанобливого уваги і зосередження їх шанувальників.

Коли приношення складаються з квітів, або пахощів, або полум'я від лампад або свічок на вівтарі, вони символізують шанування людиною Бога. Квіти символізують запашну любов шанувальника; кадіння - повага; полум'я - світло спокою, в якому проявляється Божество, яке проживає на вівтарі серця.

Гіта таким чином відзначає, що істинний поклоняється куштує їжу тільки після здійснення зовнішньої церемонії вогню, або внутрішньо запропонувавши їжу прямо Творцеві. Мирські люди, хто їдять без подяки, чинять гріх невігластва: забуття по відношенню до Дарувальнику.

Проте, справжня або внутрішня церемонія вогню, до якої відноситься цей вірш, полягає в об'єднанні життя з великої Життям, за допомогою практики пранаями або крійя Йоги, Техніки контролю життя. А "їжа" відноситься до божественної космічної енергії, що поглинається *

через це внутрішнього ритуалу. Уві сні тілесна Крійя Йога: астральний життя віддаляється в вогні хребетних центрів. це спосіб харчування клітин тіла

є несвідоме виконання церемонії вогню,

в якій сплячий принуждается з'єднувати свої життєві струми з вищими струмами в хребті; так, невідомо для себе, він просувається в напрямку космічної енергії, що підтримує все життя.

За допомогою техніки контролю життя, йог свідомо видаляє свій життєвий струм від тілесних м'язів і від серця в хребет. З пробудженням хребетних центрів, він просочує і насичує всі свої тілесні клітини нетлінним світлом, і тримає їх в намагнітізірованном стані. Ця практика оздоровлює тіло, наповнює божественним життям, крім того йог розуміє, що тіло також є тінню Нескінченної Енергії, яка може бути перетворення в нього. Це є астральний спосіб харчування тілесних клітин, що перевершує нижчий метод використання фізичної їжі і кисню. За допомогою цього астрального методу, тіло може залишатися намагнітізірованним або в стані неактивності, без ознак розкладання.

 Прана, Божественна життєва енергія в тілі, є суб'єктивним свідомим працівником у всіх тілесних клітинах. Це є "душа" тих клітин. Вихідна життя (яка, як чиста прана, духовна і суб'єктивна) стає залежною від їжі і дихання, коли ототожнюється з матерією. Але з тих пір, як ця свідома енергія була спроецірованна, як вібраторні сила, від душі в тіло, вона намагалася одухотворяти тілесні клітини, тоді як груба їжа і дихання, як вторинні джерела життя, утримують клітини, прив'язаними до матерії, в сфері зміни і сметрі. Прана суб'єктивно проповідує звістку душі тілесним клітинам і працює, щоб пробудити в них божественне свідомість безсмертя.

Коли в астральної церемонії вогню пранічному ток відтягується в тонкі центри хребта і мозку, тоді замість витрачання своєї енергії в переформує, пов'язаних матеріально клітинах, звільнена, посилена прана пробуджує ті клітини божественним життям, хрещенням їх вогнем Духа.

Для рішучого йога, може прийти час, коли через дисциплінування тіла практикою пранаями він буде в змозі жити незалежно від їжі або дихання - коли його душа буде висловлювати життя в тілі в досконалої свободи від обмежених законів природи. Чи ж не буде більше повинна підкорятися або задовольняти умовам тіла, як слуга останнього, приймаючи будь-які умови, які воно вибере накласти на неї.

Тіло людини, навіть якщо здорове і дотримується природні закони, має померти і розкластися - якщо воно не стане натхненним, що робить * тіло безсмертним, якщо душа бажає цього.

Крійя звільняє людину Певні йоги можуть таким чином

від тілесних законів, правлячих підтримувати свої тіла нескінченно. Мій висо-

смертними істотами чайшего майстер, Махаватар Бабаджі, має юне тіло, яке зберігається багато століть, за допомогою застосування цієї системи астрального харчування. Використання їжі, щоб замінити розклався матеріал в тілі, виробляє постійні зміни в фізичних клітинах, які в кінцевому підсумку здають свої обмежені можливості вбирання їжі, розкладаються і вмирають. Астральним способом, йог виробляє астральну церемонію вогню, насичуючи свої клітини безсмертним вогнем. Такий йог звільняється від гріхів тілесних законів дії (карма), керуючих кожним смертним. Такий йог може досягти навіть безсмертя в своєму тілі, перетворенням його клітин в енергію. Окремі йоги, як Ілля та Кабір, перетворили свої тіла в астральні струми і злили ті з Космічним Світлом, не турбуючись звичайний феномен смерті *.

Мирські люди переварюють їжу смертним способом і таким чином зустрічають смерть - результат грішних звичок життя в невігластві про Бога і Його космічних законах і творчих силах. Божественний йог з'єднує свою душу з Богом, за допомогою екстатичної медитації. Він просочує свої тілесні клітини цією радістю Бога. Медитують новачки відчувають велику радість, але завершивши свою медитацію, вони знову ототожнюються зі своїми смертними тілесними звичками. Люди, які об'єднують свої уми з чуттєвими задоволеннями (поглинаючи їжу різних відчуттів, щоб задовольняти его), легко стають незадоволеними і страждають від розчарування - неминучий наслідок всіх минущих приємних времяпровождений. Такі дії кармічно пов'язують. Але просунуті ______________________________________________________________________

* "Дивись, з'явилася вогняна колісниця, і вогненні коні ... і Ілля вихором піднявся в небеса .... Шукали три дні, але не знайшли його" (II Царі 2:11, 17).

святі, з'єднані з Богом, відчувають радість в усіх діях повсякденності. Такі йоги живуть вже не як звичайні люди, але як Божі-люди.

Замінюючи людське щастя божественної радістю, вони повністю звільняються від людського закону карми і переродження, назавжди вигодовуються Божественним блаженством.

 



 вірш 12 |  вірші 14-15

 вірш 72 |  Аум, Тат, Сат. |  Про Джанардана (Крішна)! Якщо ти вважаєш розуміння ліпший дії, чому тоді, Про Кешаво (Крішна), ти наказував мені цю жахливу активність? |  Цими, мабуть, суперечливими твердженнями Ти хвилюєшся мій інтелект. Будь ласка дай мені знати точно то одне, ніж я досягну найвищого блага. |  Бездіяльність не вирішується простим відмовою від дій. Відмовою від роботи ніхто не досягає досконалості. |  Індівілуум, насильно контролюючий органи дії, але чий розум обертається навколо думок про чуттєвих об'єктах, називається ханжею, яка обманює себе. |  Але той прогресує найвищим чином, Про Арджуна, хто, дисциплінуючи почуття розумом, неприв'язаним, тримає свої органи активності твердо на шляху дій Богоєднання. |  Виконуй обов'язкові дії, тому що дії краще бездіяльності; навіть просте підтримання твого тіла було б неможливо через бездіяльність. |  вірш 10 |  вірш 11 |

© um.co.ua - учбові матеріали та реферати