Головна

Глава 3 Дар позиції

  1.  Don: (амер.) Глава сім'ї. Див. Boss.
  2.  I. Випади опозиції проти секцій Комінтерну
  3.  I. ГЛАВА Про самадхи
  4.  I. ГЛАВА хлопця строфи
  5.  I. Перехід "нової опозиції" до троцькізму в основному питанні про характер і перспективи нашої революції
  6.  II. ГЛАВА Про ДУХОВНОЇ ПРАКТИЦІ
  7.  II. ГЛАВА Про СЕРЙОЗНОСТІ

(Уривки з книги «Анкета-33»)

Продовжуючи розмову на тему: «Духовна влада в церкві». Сьогодні я хотів би поговорити про «дар позиції». Що таке дар позиції? Хто дає повноваження людині, яка стоїть в дарі позиції? Якщо все в церкві будуть проти людини, що знаходиться в «дар позиції», на чиєму боці буде Бог?

Коли в старозавітне час ізраїльський народ йшов по пустелі до обітованої землі, було три великих поразки в народі - за три прогріхи перед Богом:

Перше - це нарікання народу на Бога, бо народу захотілося єгипетських страв, захотілося м'яса, цибулі і часнику (Числа 11: 1-6).

Друга поразка - за гріх розпусти, коли глави деяких поколінь Ізраїлю, а з ними і інші люди, почали звідусіль на розпусту з жінками навколишніх народів, коли він згрішить, тим самим, перед Богом.

І, нарешті, третій гріх, і третьої поразки народу - це непокірність, непослух, або бунт, народу Ізраїлю. І найдивніше, що той, кому неслухняні були Ізраїльтяни, був не Бог, а людина. Вони були неслухняні Мойсеєві, розгнівали Бога проти його керівництва ними. Приблизно в такій же бунт впали брат і сестра Мойсея - Аарон і Маріам.

Тепер давайте подивимося уважніше, що ж таке «дар позиції»?

«І нарікали Маріями Аарон Мойсеяза дружину кушитянку, що вінвзяв; бо вінвзяв кушитянку;

І сказали: Чи тільки з Мойсеєм Господь говорив? Чи ж не казав Він і нам? І почув це Господь ».

Числа 12: 1-2

Бачите, дружина - ефіоплянка. Це був тільки привід, щоб обуритися Мойсеєм, його лідерської позицією в суспільстві. Потрібно було покопатися в його особистому житті, щоб знайти привід не підкорятися йому. А мета така: «Чи тільки з Мойсеєм Господь говорив? Чи ж не казав Він і нам? ».

Мета - поставити Мойсея на один рівень з собою, щоб применшити його служіння, звести його до незначного. А раз так, то і коритися Мойсеєві в усьому буде не обов'язково.

Чи не спостерігаємо ми схожою позиції і сьогодні в сучасних церквах? Чи не намагаються чи деякі віруючі звести владу пастора і служителів нанівець. Щоб потім не в усьому коритися і слухатися, а вибірково: що хочу, що мені подобається - то роблю, а що не подобається - то не роблю.

Хто він такий - цей пастор? Чому це він тут командує? Хто його поставив?

Ось точно так же сказали Маріам і Аарон: хто він такий, цей Мойсей? Бог з нами теж говорить! І ми чуємо Бога!

Давайте згадаємо, чим все закінчилося:

«І зійшов Господь у стовпі, і став при вході скинії, та й покликав Аарона й Маріям і вийшли вони обидва ...

вустамик уст говорю Я з ним,и явно, а не у ворожіннях, і образ Господа він бачить,як І чому не боялися дорікати раба Мого, Мойсея?

І запалав гнів Господній на них, і Він відійшов ... А ось Маріям покрилася проказою, як снігом ... ».

Числа 12: 5, 8-10

Чому ж Бог так покарав Маріам? Давайте спробуємо розібратися. Чим же відрізнялася позиція Мойсея від позиції Маріам і Аарона?

«Але кожному дається виявлення Духа на користь: Одному дається Духом слово мудрости, а другому слово знання ...

А іншому роблення чуд, а іншому пророкування ...

... Все це творить один і той же Дух, уділяючи кожному осібно, як Він хоче »

1-е до коринтян 12: 7

Тут ми читаємо опис дарів Духа Святого. Біблія говорить нам, що всі віруючі можуть рухатися, скажімо, в дарі пророцтва. Все це можливо зараз, за ??часів Нового Завіту (1 Кор. 14:31).

Аарон і Маріам, та й інші люди з ізраїльського народу, могли рухатися в дарі пророцтва, в якому в Новому Завіті може рухатися будь-який віруючий, хрещений Духом Святим, але з Мойсеєм було не так. Бог сказав про нього:

«Але не так раб мій Мойсей, - він вірний у всьому дому Моєму.

Устами до уст кажу Я з ним, і явно, а не у ворожіннях, і образ Господа він бачить, як І чому не боялися дорікати раба Мого, Мойсея? »

Числа 12: 7-8

Відмінність Мойсея від Аарона і Маріам полягало в тому, що Мойсей стояв в «дар позиції», на яку ставить тільки Бог. Мойсей був несправедливий князю Ізраїлів, його пророк і пастор. Навіть серед пророків він був виділений Богом, бо Господь спілкувався з Мойсеєм устами куст, а не через сни і бачення.

Аарон же і Маріам просто рухалися в дарі пророцтва, тобто в тому дарі, в якому в Новому Завіті може рухатися кожен, хрещений Духом Святим, віруючий.

Однак і сьогодні, в сучасних церквах можна почути стосовно пастора наступні слова: «Я теж чую Бога, мені теж Дух Святий говорить, тому, пастор, я можу щодо твого служіння мати своє особливу думку, ти мені не указ».

Тому, як і за часів Старого Завіту, за подібні гріхи була поразка народу, так і зараз ще багато християн ходять в своєму житті в проблемах і поразках. І не розуміють, що це з ними трапляється за їх же бунт, за непокору служителям, хто стоїть в «так ре позиції», і духовним властям.

Повноваження служителям, хто стоїть в «дар позиції», дає тільки Бог. Бог обирає, оснащує, посилає, здійснює через «дар позиції» Свою волю на землі.

Тому, звичайно ж, якщо навіть всі люди в церкві або поза нею, повстануть проти людини, що знаходиться в «дар позиції», Бог завжди буде на боці цього чоло століття, тому що Сам Бог його поставив в цю позицію. І людей, які повстають проти нього, Він вважає неслухняні ми бунтівниками і грішниками.

«Отже, непокірний, зневажає нелюдині, але Богу, який і дав нам Духа Свого Святого ».

1-е Солунян 4: 8



 І, згідно з даною нам благодаттю, маємо різні дари, то маєш пророцтво в міру віри, маєш служіння, перебувай у служінні; коли вчитель - на навчання, |  небезпечна телеманія

 глава 15 |  Глава 1 |  Пастор - людина, і мені хочеться його виправляти. |  Правда про Гаррі Поттера |  Глава 6 Віртуальні вбивці |  солом'яний дружина |  триповерховий лексикон |  Гомеопатія |  Християнство і прикмети |  Християнство і нетрадиційні методи лікування |

© um.co.ua - учбові матеріали та реферати