Головна

А) вивчення токсичних властивостей ОР і СДОР

  1.  I. Вивчення нового матеріалу.
  2.  II. Психофізіологічні ПЕРІОД (об'єктно властивостей)
  3.  III. Вивчення нового матеріалу
  4.  III. Вивчення нового матеріалу
  5.  III. Вивчення нового матеріалу
  6.  III. Загальні хімічні властивості металів
  7.  Thrashing. Властивість локальності. Модель робочого безлічі.

б) дегазація

в) дезактивація

г) проведення радіаційної розвідки

д) проведення хімічної розвідки

Правильна відповідь а

3. Що є однією з п'яти основних завдань військової токсикології?

а) вивчення клінічних форм поразки, викликаних ОР і СДОР при різних шляхах проникнення в організм

б) дегазація

в) дезактивація

г) проведення радіаційної розвідки

д) проведення хімічної розвідки

Правильна відповідь а

4. Що є однією з п'яти основних завдань військової токсикології?

а) встановлення механізму дії ОР і СДОР, патогенезу і токсікодінамікі поразки

б) дегазація

в) дезактивація

г) проведення радіаційної розвідки

д) проведення хімічної розвідки

Правильна відповідь а

5. Що є однією з п'яти основних завдань військової токсикології?

а) всебічне дослідження морфологічних і функціональних змін наступаючих в організмі при ураженні ОР і СДОР

б) дегазація

в) дезактивація

г) проведення радіаційної розвідки

д) проведення хімічної розвідки

Правильна відповідь а

6. Що є однією з п'яти основних завдань військової токсикології?

а) пошук діагностичних прийомів і ефективних методів надання допомоги і лікування уражених на етапах мед. евакуації

б) дегазація

в) дезактивація

г) проведення радіаційної розвідки

д) проведення хімічної розвідки

Правильна відповідь а

7. Яка класифікація ОР і СДОР є ??найбільш поширеною в більшості країн світу?

а) фізична

б) хімічна

в) токсикологічна

г) тактична

д) медико-тактична

Правильна відповідь в

8. Що відноситься до засобів доставки (застосування) ОВ?

а) авіабомби

б) автомобільний транспорт

в) авіаційний транспорт

г) з \ д ешелони

д) все перераховане вище

Правильна відповідь а

9. Яка дата є офіційною датою появи хімічної зброї?

а) 1914р.

б) 1915р.

в) 1916р.

г) 1917 р.

д) 1918р.

Правильна відповідь б

10. Яке отруйна речовина була вперше застосована в якості хімічної зброї в 1-ій світовій війні?

а) хлор

б) фосген

в) іприт

г) синильна кислота

д) Ві-екс

Правильна відповідь а

11. У якому році з'являється нова група ОВ - психотоміметичної дії?

а) 1949р.

б) 1954 р.

в) 1960 р.

г) 1969 р.

д) 1971р.

Правильна відповідь г

12. До якої групи по клінічній класифікації СДОР відноситься хлор?

а) задушливого з вираженим дією припікання

б) задушливого зі слабким дією припікання

в) задушливого і загальотрутного з вираженим дією припікання

г) задушливого і загальотрутного зі слабким дією припікання

д) переважно загальноотруйної дією

Правильна відповідь а

13. До якої групи по клінічній класифікації СДОР відноситься фосген?

а) задушливого з вираженим дією припікання

б) задушливого зі слабким дією припікання

в) задушливого і загальотрутного з вираженим дією припікання

г) задушливого і загальотрутного зі слабким дією припікання

д) переважно загальноотруйної дією

Правильна відповідь б

14. До якої групи по клінічній класифікації СДОР відноситься оксид вуглецю?

а) задушливого з вираженим дією припікання

б) задушливого зі слабким дією припікання

в) задушливого і загальотрутного з вираженим дією припікання

г) задушливого і загальотрутного зі слабким дією припікання

д) переважно загальноотруйної дією

Правильна відповідь д

15. До якої групи по клінічній класифікації СДОР відноситься азотна кислота?

а) задушливого з вираженим дією припікання

б) задушливого зі слабким дією припікання

в) задушливого і загальотрутного з вираженим дією припікання

г) задушливого і загальотрутного зі слабким дією припікання

д) переважно загальноотруйної дією

Правильна відповідь в

16. До якої групи по клінічній класифікації СДОР відноситься оксид азоту, сірководень?

а) задушливого з вираженим дією припікання

б) задушливого зі слабким дією припікання

в) задушливого і загальотрутного з вираженим дією припікання

г) задушливого і загальотрутного зі слабким дією припікання

д) переважно загальноотруйної дією

Правильна відповідь г

17. До якої групи по клінічній класифікації СДОР відноситься тетраетилсвинець?

а) метаболічні отрути з алкилирующим дією

б) викривляють обмін речовин

в) задушливого і нейротропного дії

г) діють на генерацію і проведення нервового імпульсу

д) психохимического дії

Правильна відповідь г

18. До якої групи по клінічній класифікації СДОР відноситься аміак?

а) метаболічні отрути з алкилирующим дією

б) викривляють обмін речовин

в) задушливого і нейротропного дії

г) діють на генерацію і проведення нервового імпульсу

д) психохимического дії

Правильна відповідь в

19. До якої групи по клінічній класифікації СДОР відноситься дихлоретан, етиленоксид?

а) метаболічні отрути з алкилирующим дією

б) викривляють обмін речовин

в) задушливого і нейротропного дії

г) діють на генерацію і проведення нервового імпульсу

д) психохимического дії

Правильна відповідь а

20. До якої групи по клінічній класифікації СДОР відноситься діоксин?

а) метаболічні отрути з алкилирующим дією

б) викривляють обмін речовин

в) задушливого і нейротропного дії

г) діють на генерацію і проведення нервового імпульсу

д) психохимического дії

Правильна відповідь б

21. Як позначається середньо смертельна шкірно-резорбтивних токсодоза?

а) LCt100

б) LCt50

в) LD100

г) LD50

д) ICt50

Правильна відповідь г

22. Як позначається середньо смертельна інгаляційна токсодоза?

а) LCt100

б) LCt50

в) LD100

г) LD50

д) ICt50

Правильна відповідь б

23. Яка одиниця вимірювання середньо смертельної інгаляційної токсодоза?

а) р хв \ л

б) мг. хв \ м3

в) мг. хв \ л

г) мг \ кг

д) мг. сек \ л

Правильна відповідь в

24. Яка одиниця вимірювання середньо смертельної шкірно-резорбтивна токсодоза?

а) р хв \ л

б) мг. хв \ м3

в) мг. хв \ л

г) мг \ кг

д) мг. сек \ л

Правильна відповідь г

25. Як позначається середньо виводить з ладу токсодоза?

а) LCt100

б) LCt50

в) LD100

г) LD50

д) ICt50

Правильна відповідь д

26. Що входить в поняття ОВ поліапплікаціонного дії?

а) проникають через всі можливі шляхи

б) проникають через шкіру і слизові

в) проникають через шлунково-кишковий тракт

г) через опікову і ранову поверхню

д) через органи дихання

Правильна відповідь а

27. Від чого залежить кількість проникаючого через легені ОВ?

а) концентрації ОР в повітрі

б) експозиції

в) величини легеневої вентиляції

г) фізичного навантаження

д) все перераховане вище

Правильна відповідь д

28. Які з ран (поранень) найбільш небезпечні при поразці ОР?

а) кровоточать

б) кровоточать

в) проникаючі

г) сліпі

д) дотичні

Правильна відповідь б

29. Якому органу належить найважливіша роль у знешкодженні ОВ?

а) нирки

б) шкіра

в) легкі

г) кишечник

д) печінку

Правильна відповідь д

30. Якому органу належить головна роль у виведенні ОВ?

а) нирки

б) шкіра

в) легкі

г) кишечник

д) печінку

Правильна відповідь а

31. Від чого залежить розмір і характер вогнищ хімічного ураження?

а) коштів та спосіб застосування

б) метеоумов

в) фізико-хімічних властивостей

г) рельєфу місцевості

д) все перераховане вище

Правильна відповідь д

32. Які розрізняють типи вогнищ хімічного ураження по часу вражаючої дії?

а) стійкі, швидкодіючі

б) нестійкі, уповільненої дії

в) стійкі і нестійкі

г) стійкі, уповільненої дії

д) швидкодіючі, уповільненої дії

Правильна відповідь в

33. Які розрізняють вогнища ураження ОР і СДОР за часом прояви клініки ураження?

а) стійкі, швидкодіючі

б) нестійкі, уповільненої дії

в) стійкі і нестійкі

г) стійкі, уповільненої дії

д) швидкодіючі, уповільненої дії

Правильна відповідь д

34. До якої групи ОВ відноситься хлорциан?

а) ОР задушливої ??дії

б) ОВ дратівної дії

в) ОВ загальнотоксичної дії

г) ОВ психохимического дії

д) ОР шкірнонаривної дії

Правильна відповідь в

35. Яке СДОР відносяться до задушливим з нейротропним дій?

а) аміак

б) хлор

в) фосген

г) дихлоретан

д) тетраетилсвинець

Правильна відповідь а

36. Яке СДОР відносяться до метаболічних отрут з алкилирующим впливом?

а) аміак

б) хлор

в) фосген

г) дихлоретан

д) тетраетилсвинець

Правильна відповідь г

37. Яке речовини відносяться до СДОР викривляють обмін речовин?

а) діоксин

б) сірковуглець

в) дихлоретан

г) тетраетилсвинець

д) сірководень

Правильна відповідь а

38. Яка речовина відноситься до СДОР задушливої ??і загальноотруйної дії з вираженим дією припікання?

а) фосген

б) хлор

в) азотна кислота

г) синильна кислота

д) хлорпікрин

Правильна відповідь в

39. Які ОВ відносяться до стійких по температурі кипіння?

а) менее100 градусів

б) понад 120 градусів

в) понад 140 градусів

г) понад 160 градусів

д) понад 180 градусів

Правильна відповідь в

40. Які ОВ відносяться до нестійким уповільненої дії?

а) Cs

б) хлорциан

в) люізіт

г) Bz

д) Vx через шкіру

Правильна відповідь г

41. Які ОВ відносяться до стійких швидкодіючим?

а) Cs

б) хлорциан

в) люізіт

г) Bz

д) Vx через шкіру

Правильна відповідь а

42. Які ОВ відносяться до нестійким швидкодіючим?

а) синильна кислота

б) зарин, зоман

в) Vx

г) фосген

д) люізіт

Правильна відповідь а

43. Які ОВ відносяться до стійких швидкодіючим?

а) Vx через шкіру

б) Vx інгаляційно

в) хлорциан

г) синильна кислота

д) іприт

Правильна відповідь б

44. Які ОВ відносяться до стійких уповільненої дії?

а) Vx інгаляційно

б) CR

в) іприт

г) синильна кислота

д) зарин

Правильна відповідь в

45. Які ОВ відносяться до стійких уповільненої дії?

а) Vx інгаляційно

б) CR

в) Vx через шкіру

г) синильна кислота

д) зарин

Правильна відповідь в

46. ??Які ОВ по часу вражаючої дії відносяться до стійких?

а) нищівну силу ОВ в осередку зберігається протягом 1 хвилини і більше

б) нищівну силу ОВ в осередку зберігається протягом 10 хвилин і більше

в) нищівну силу ОВ в осередку зберігається протягом 1 години і більше

г) нищівну силу ОВ в осередку зберігається більше 1 доби

д) нищівну силу ОВ в осередку зберігається більше 1 тижня

Правильна відповідь в

47. Які ОВ по часу вражаючої дії відносяться до нестійким?

а) нищівну силу ОВ в осередку зберігається менше доби

б) нищівну силу ОВ в осередку зберігається менше 12 годин

в) нищівну силу ОВ в осередку зберігається менше 6 годин

г) нищівну силу ОВ в осередку зберігається менше 3 годин

д) нищівну силу ОВ в осередку зберігається менше 1 години

Правильна відповідь д

48. Які ОВ за часом виникнення основних симптомів відносяться до швидкодіючим?

а) клініка ураження з'являється протягом 1 години

б) клініка ураження з'являється протягом 5-10 хвилин

в) клініка ураження з'являється протягом 30 хвилин

г) клініка ураження з'являється протягом 12 годин

д) клініка ураження з'являється протягом доби

Правильна відповідь а

49. Які ОВ за часом виникнення основних симптомів відносяться домедленнодействующім?

а) клініка ураження виникає пізніше 5-10 хвилин

б) клініка ураження виникає пізніше 30 хвилин

в) клініка ураження виникає пізніше 1 години

г) клініка ураження виникає пізніше 12 години

д) клініка ураження виникає пізніше 1 доби

Правильна відповідь в

50. До якого типу відносяться осередок хімічного ураження при застосуванні Cs?

а) вогнище ураження нестійкими швидкодіючими ОВ

б) вогнище ураження стійкими швидкодіючими ОВ

в) вогнище ураження стійкими ОВ уповільненої дії

г) вогнище ураження нестійкими ВВ уповільненої дії

д) осередок ураження середньої стійкості, уповільненої дії

Правильна відповідь б

51. До якого типу відносяться осередок хімічного ураження при застосуванні Bz?

а) вогнище ураження нестійкими швидкодіючими ОВ

б) вогнище ураження стійкими швидкодіючими ОВ

в) вогнище ураження стійкими ОВ уповільненої дії

г) вогнище ураження нестійкими ВВ уповільненої дії

д) осередок ураження середньої стійкості, уповільненої дії

Правильна відповідь г

52. До якого типу відносяться осередок хімічного ураження при застосуванні іпритів?

а) вогнище ураження нестійкими швидкодіючими ОВ

б) вогнище ураження стійкими швидкодіючими ОВ

в) вогнище ураження стійкими ОВ уповільненої дії

г) вогнище ураження нестійкими ВВ уповільненої дії

д) осередок ураження середньої стійкості, уповільненої дії

Правильна відповідь в

53. До якого типу відносяться осередок хімічного ураження при застосуванні зарину?

а) вогнище ураження нестійкими швидкодіючими ОВ

б) вогнище ураження стійкими швидкодіючими ОВ

в) вогнище ураження стійкими ОВ уповільненої дії

г) вогнище ураження нестійкими ВВ уповільненої дії

д) осередок ураження середньої стійкості, уповільненої дії

Правильна відповідь б

54. До якого типу відносяться осередок хімічного ураження при застосуванні синильної кислоти?

а) вогнище ураження нестійкими швидкодіючими ОВ

б) вогнище ураження стійкими швидкодіючими ОВ

в) вогнище ураження стійкими ОВ уповільненої дії

г) вогнище ураження нестійкими ВВ уповільненої дії

д) осередок ураження середньої стійкості, уповільненої дії

Правильна відповідь а

55. До якого типу відносяться осередок хімічного ураження при застосуванні фосгену?

а) вогнище ураження нестійкими швидкодіючими ОВ

б) вогнище ураження стійкими швидкодіючими ОВ

в) вогнище ураження стійкими ОВ уповільненої дії

г) вогнище ураження нестійкими ВВ уповільненої дії

д) осередок ураження середньої стійкості, уповільненої дії

Правильна відповідь г

56. Що характерно для вогнищ хімічного ураження швидкодіючими ОР і СДОР?

а) послідовне поява ознак ураження

б) евакуація уражених з вогнища на етапи мед. евакуації в кілька районів у міру їх виявлення

в) наявність резерву часу для коригування основного плану організації робіт по ліквідації вогнища

г) ймовірність часткового виходу з ладу (ураження) медичного складу

д) все перераховане вище

Правильна відповідь г

57. Що характерно для вогнищ хімічного ураження ОР і СДОР уповільненої дії?

а) послідовне поява ознак ураження

б) одномоментність поразки значного числа особового складу

в) ймовірність часткового виведення з ладу (ураження) мед. складу

г) відсутність резерву часу у мед. служби для істотної зміни раннє прийнятої організації робіт по ліквідації вогнища

д) все перераховане вище

Правильна відповідь а

58. Яке з ОВ добре розчиняється в воді?

а) зарин

б) іприт

в) "CS"

г) "BZ"

д) фосген

Правильна відповідь а

59. Яке з ОВ добре розчиняється в воді?

а) синильна кислота

б) іприт

в) "CS"

г) "BZ"

д) фосген

Правильна відповідь а

60. Який орієнтовний термін надання 1-ої мед. допомоги ураженим швидкодіючими ОВ несмертельної дії?

а) не більше 1-3 хв.

б) не більше 3-5 хв.

в) не більше 5-10 хв.

г) не більше 10-15 хв.

д) не більше 30-60 хв.

Правильна відповідь в

61. Який ймовірний термін надання долікарської допомоги тяжелопораженним швидкодіючим ОВ несмертельної дії?

а) протягом 5-10 хв.

б) протягом 10-20 хв.

в) протягом 20-30 хв.

г) протягом 30-60 хв.

д) протягом 1,5-2 годин

Правильна відповідь г

62. Який орієнтовний термін надання невідкладної лікарської допомоги тяжелопораженним ОВ несмертельної дії?

а) до 30-60 хв.

б) до 1,5-2 години

в) до 2-3 годин

г) до 2-4 годин

д) до 6-8 годин

Правильна відповідь г

63. Протягом якого часу повинна бути надана кваліфікована мед. допомога ураженим з моменту застосування швидкодіючих ОВ?

а) до 30-60 хв.

б) до 1,5-2 години

в) до 2-3 годин

г) до 2-4 годин

д) до 6-8 годин

Правильна відповідь д

64. Скільки радіометричних груп посилення входять до складу ОСМП?

а) 1

б) 2

у 3

г) 4

д) 5

Правильна відповідь а

65. Скільки токсико-радіологічних груп входять до складу ОСМП?

а) 1

б) 2

у 3

г) 4

д) 5

Правильна відповідь б

66. Якому в середньому кількості уражених може надаватися кваліфікована мед. допомога 1 терапевтичної бригадою за 1 годину роботи?

а) 5-6

б) 6-8

в) 8-10

г) 10-12

д) 12-14

Правильна відповідь г

 




 Тема №3: ??Отруйні і сильнодіючі отруйні речовини шкірнонаривної дії. Клініка, діагностика і лікування |  Тема №4: Отруйні і сильнодіючі отруйні речовини загальноотруйної дії. Клініка, діагностика і лікування |  Тема №5: Отруйні і сильнодіючі отруйні речовини задушливої ??дії. Клініка, діагностика і лікування |  Тема №6: Отруйні речовини подразнюючої дії. Клініка, діагностика і лікування |  Тема №7: Отруйні речовини психотоміметичної. Клініка, діагностика і лікування |  Б) синестезія |  Б) діетіламід лізергінової кислоти |  Б) через легені |  Г) атропін |  Б) Антисеротонінові |

© um.co.ua - учбові матеріали та реферати