Головна

Гідність, або Внутрішня безтурботність

  1.  I. Зовнішня і внутрішня обстановка Жовтневої революції
  2.  VII. Росія в XVII столітті: соціально-економічний і політичний розвиток. Внутрішня і зовнішня політика
  3.  Валютний ринок в Росії і його специфіка. Внутрішня і зовнішня конвертованість ріс. рубля.
  4.  Зовнішня і внутрішня підприємницьке середовище
  5.  Зовнішня і внутрішнє середовище організації.
  6.  ЗОВНІШНЯ І ВНУТРІШНЯ середу ПІДПРИЄМНИЦТВА
  7.  Зовнішня і внутрішнє середовище підприємства

Тут можуть низько надійти,
 Принизити нас - вони не можуть

Шекспір

Д

ушевно здорова людина принижений і ображений бути не може. Воля будь-якого сказати щось на нашу адресу, наша ж воля - прийняти це або не прийняти.

· Раджнеш розповідає красиву притчу про Будду. Коли Будда ходив, проповідуючи своє вчення, в одному селі його зустріли погано і закидали лайливими словами. Він сказав: "Спасибі". Люди здивувалися: "За що ти дякуєш нас?" Будда відповів: "У селі перед вами люди зустріли мене квітами і фруктами, але я їх не взяв, я в них не потребую. Ви кидаєте мені лайливі слова, але вони не потрібні мені також. Спасибі, я їх не беру".

Якщо вам це не потрібно або у вас немає підстав вірити цим людям - з якого дива ви впускаєте їх слова або погляди собі в душу? Якщо ви знаєте собі ціну, чому вірите випадковим словами іншого? Те, що говориться про вас, або правда, або брехня. На правду ображатися нерозумно, на брехню - нерозумно подвійно.

· Прекрасну ситуацію спостерігав я у своїх дітей. Шурику 3 роки, Вані - 4. Шура варто в шубі, Ваня йому: "У тебе не шуба!" Шурик в сльози: "Шуба, шуба, що він каже, що не шуба!" ...

І якщо вам кажуть, що ви дурень, але ви знаєте, що це не так - вам же не три роки, навіщо ж засмучуватися?

Якщо ж вас "зачепили", зверніть увагу на свої комплекси, на хворі точки своєї душі, а не кривдника. Якщо вас "зачепили" - значить, в світі два хворих: він, який зачепив вас в силу свого душевного нездоров'я, і ??ви, який в силу свого душевного нездоров'я виявився зачепленим. Хворобою кого з цих двох хворих вам, на ваш погляд, варто зайнятися? Що простіше? Потрібніше? Перспективніше?

Душевне здоров'я ЛЮДИНА принижений і ображений БУТИ НЕ МОЖЕ

 




 Практична психологія на кожен день |  Козлов Н. І. |  Психологія міжособистісних відносин) ... 67 |  додаток |  Ключі від квартири |  Що робить людей рідними |  Наскільки близькі близькі люди? |  Душа, відкрийся! - Нетушкі ... |  Кому говорять правду? |  Ні краплі холодного, гострого, злого! |

© um.co.ua - учбові матеріали та реферати