загрузка...
загрузка...
На головну

CCAnt 13.105 Suharevo

  1.  CCAdi 7.92 Suharevo 110796.wav
  2.  CCAnt 1
  3.  CCAnt 1 Rostov 100695
  4.  CCAnt 1 Suharevo
  5.  CCAnt 16 Suharevo
  6.  CCM 10.131 Suharevo

питання: Хто такий Рагхунатха Дасаєв Госвамі, хто такі шість Госвамі і чому їх саме шість?

Відповідь: Ми зараз прочитали практично всі, що розказано про Рагхунатха Дасе Госвамі в Чайтанйа чарітамріте і до цього важко додати що то ще. Що ж ксается питання про те, що Госвамі саме шість, то Госвамі насправді було значно більше, але виділяються шість основних. Були й інші Госвамі, наприклад Локанатх Госвамі і Бугарбха Госвамі і в дійсності вони прийшли під Вріндаван першими, ще до шести Госвамі. Але ці шість Госвамі були дуже тісно пов'язані один з одним і спільними зусиллями вони возвдвіглі основні храми у Вріндаване.

Питання: Якщо батьки віддані Ісусу Христу але налаштовані рішуче проти Господа Крішни, то чи потрібно служити таким батькам?

Відповідь: Не слід занадто багато спілкуватися з тими хто проти Крішни. Якщо ви будете слухати якийсь богохульство і хулу на адресу свідомості Крішни, то самі ви від цього також постраждаєте. З такими людьми можна підтримувати доброзичливі відносини, але не слід спілкуватися з ними дуже близько. Необхідно також зрозуміти самим основні моменти подібності між свідомістю Крішни і християнством. Але в основному ті хто не приймає факт, що Господь Крішна є Верховною Особистістю Бога по справжньому не є християнами. Крішна - це одне з імен Бога. Бог то той же самий, просто Ісус Христос мав таким шірокомисліем і його метою було привнести елемент божественності в повсякденне життя людей. І він люто виступав проти «псевдодуховних» людей які своєю поведінкою підтверджували власне лицемірство. На жаль і в наш час досить людей подібних до тих хто свого часу паплюжив Ісуса Христа. Тому справжні послідовники Ісуса Христа будуть здатні зрозуміти, що інші люди хоча вони може бути і є прихильниками інших релігій також поклоняються все тому ж єдиному Богові.

Питання: Рагхунатха Бхатта Госвамі зовсім недовго спілкувався з Господом Чайтанйей, але тим не менше він виявляв дуже піднесені якості. Однак були віддані які жили по 18 років з Господом, але таких якостей не виявляли. Чому?

Відповідь: Питання стоїть не в тілесному спілкуванні. Суть полягає в тому, щоб в глибині свого серця зберігати вказівки Господа. Дехто примудрявся спілкуватися з Крішною безпосередньо і при цьому не брати його верховенства, такі це були страшенні демони. При цьому Шріла Прабхупада каже, що також було велтікое безліч відданих Господа які не жили в один час з Господом і не спілкувалися з ним, але завдяки тому що вони прийняли його настанови належним чином, вони досягли досконалості. Говориться також, що присутність гуру проявляється двояко через вані та вапу. І вані, тобто настанови дуже важливі. Взяти наприклад Шріли Прабгупади, він на відміну від своїх духовних братів не так вже й багато спілкувався зі своїм духовним вчителем але при цьому він куди більш за інших досяг успіху у виконанні волі свого духовного вчителя. Тому вся справа полягає в усвідомленні і відданості.

Питання: Якщо слухати Шрімад-Бхагават з вуст спіткала себе душі, то без сумніву досягається рівень досконалості. Але які досягнення якщо слухається Шрімад-Бхагават з вуст вайшнава яка не досягла досконалості?

Відповідь: Мало хто насправді досягає досконалості, але той хто йде неухильно повчанням Шріли Прабгупади досягає досконалості. Що ж стосується традиційних класів ІСККОН по Шрімад-Бхагават, то ми на них читаємо переклади віршів і коментарі написані Шрілою Прабхупадой. І якщо лектор просто переповідає все вказівки дані Шрілою Прабхупадой, то безумовно все слухають будуть удосконалюватися в духовному відношенні. Якщо ж ви виявили що хтось просто читає лекції і при цьому суперечить Шріли Прабгупади, то слід негайно припинити це. Якщо ви відвідуєте авторитетні лекції з Шрімад-Бхагават які проводяться в дусі ІСККОН, а в ІСККОН вони проводяться на належному рівні то тоді ви звичайно ж досягаєте досконалості.

Питання: В коментарі було сказано, що Рагхунатха Бхатта Госвамі не пройшов ґріхастга ашрам, але при цьому все таки досяг досконалості. Як це можна пояснити?

Відповідь: Ви думаєте, що для того щоб досягти досконалості потрібно обов'язково пройти через ґріхастга-ашрам? Шлях до досконалості - це виконання вказівок Шрі Чайтанйі Махапрабху, а саме це і робив Рагхунатха Бхатта Госвамі. Якби йому було сказано щоб він одружився і таким чином він досягне досконалості, то тоді він би одружився. Згадайте про курми брахманів який був сім'янином, але він хотів все кинути і піти зі Шрі Чайтанйей Махапрабху. Але Шрі Чайтанйа Махапрабху не прийняв його і сказав йому, що він повинен залишатися в своєму будинку і проповідувати свідомість Кришни і саме так він і досягне досконалості. Так що суть не в тому хто ви ґріхастга або санйасі, суть в тому, що ви прямуєте вказівок Господа. Серед послідовників Господа Чайтанйі, чистих відданих були і гріхастхі, і санйасі і брахмачарі.

Питання: Чи можна стверджувати, що віддані втрачають свою духовну силу тільки через вайшнава апарадх?

Відповідь: Він може втрачати свою духовну силу не тільки з цієї причини, але також і здійснюючи інші образи щодо Святого Імені. Однак вайшнава-апарадха відноситься безсумнівно до найсерйозніших гріхів і тому вона в цьому списку знаходиться під номером один. Вайшнава-апарадху також ще називають «образою скаженого слона». Якщо пустити в сад скаженого слона то він дуже скоро все зрівняє з землею.

Питання: Ми повинні постійно перебувати в свідомості Крішни. Яким чином можна і потрібно контролювати свою свідомість для того щоб постійно перебувати в свідомості Крішни?

Відповідь: Перебувати в свідомості Крішни означає слухати про Крішни і говорити про Крішни. найдієвіший очищення свідомості - це повторення мантри Харе Крішна. Чим уважніше ми її повторюємо тим більше у нас шансів зосередити свій розум на Крішни. крім того ми повинні постійно займатися відданим служінням. Завжди робити що то для Крішни. Таким чином можна постійно бути зануреним у свідомість Крішни.

Питання: Ви говорите, що шлюб це поступка тим хто не може впоратися зі своїми почуттями. Чи існують жінки які можуть впоратися зі своїми почуттями і чи потрібно їм виходити заміж як це рекомендує Шріла Прабхупада?

Відповідь: Це не я сказав що шлюб це поступка для тих хто не може впоратися зі своїми почуттями, а Шріла Прабхупада. Дійсно Шріла Прабхупада говорив, що жінка повинна вийти заміж. Справа в тому, що жінка за своєю природою потребує захисту і Шріла Прабхупада сказав, що чоловік може відправитися куди то один, але для жінки така подорож таїть в собі небезпеку. Але звичайно якщо говорити теоретично, то якась жінка духовно просунута і захищена, і забезпечена матеріально цілком може і не виходити заміж якщо вона не потребує такого захисту. Але якщо чесно говорити, то така ситуація зустрічається дуже рідко.

Питання: Якщо у відданого недостатньо здоров'я для того щоб жити в ашрамі, то він автоматично опиняється поза ашрамів і храмів. Чи варто такому відданому заводити сім'ю якщо мови про дітей і бути не може і швидше це стане просто союзом двох відданих. Або краще йому залишатися одному поза ашрамів?

Відповідь: Це потрібно вирішувати в кожному окремому випадку. Якщо людина нездатна утримувати своїх дітей, то йому і не варто їх заводити. Якщо ж людині вдасться знайти якусь Матаджи яка згодна жити з ним не обзаводячись дітьми в свідомості Крішни, то це цілком можливо. Взагалі ж в наш час дуже важко точно визначити хто до якого Ашрам відноситься. І хоча ми і радимо відданому примкнути до того чи іншого ашрам це не найголовніше, а найголовніше це розвивати в собі свідомість Крішни. І саме це і повинно бути в центрі нашої уваги, а не питання одружитися чи не одружуватися. Це насправді вже другорядна проблема. Найголовніше неупереджено підійти до оцінки того повторюються чи кола кожен день з належної зосередженістю, чи є достатньо служіння і читаються щодня книги Прабхупади. І якщо ви здатні все це дотримуватися і слідувати цьому кожен день свого життя, то тоді цього цілком достатньо незалежно від того чоловік ви чи жінка. Шлюб - це другорядне захід яке необхідно для того щоб деякі віддані могли заспокоїти свій розум і зосередивши його на Крішни служити повноцінно.

Питання: Був випадок коли Чхотта Харідас подивився з пожадливістю на молоду дівчину і Господь Чайтанйа відкинув його, але з іншого боку один з відданих Господа Чайтанйі потрапив в руки секти «Батахарі» удостоївся того, що Господь послав його за матір'ю Шачи. Як це пояснити?

Відповідь: Насправді все було трохи не так. Цей Кала Крішна дас був слугою Господа Чайтанйі і коли він попався в руки «Батахарі», то Господь Чайтанйа його буквально за волосся приволік назад тому що йому потрібен був секретар і хто то повинен був виконувати ці обов'язки. Однак після повернення в Пурі Господь Чайтанйа також прогнав Кала Крішна Дасаєв. І тоді Господь Нітйананда і інші віддані прийшли просити Господа Чайтанйю щоб він дав якийсь служіння Кала Крішна дасу. І Господь Чайтанйа сказав, що вони можуть робити з ним, що хочуть. Він не доручав йому сам особисто ніякого служіння і випало воно йому тільки по милості відданих. А що стосується Харідаса молодшого, то він взагалі прийняв зречення від світу. А оскільки він був в стані санйаси, але порушив правила то Господь Чайтанйа відкинув його. Але по суті він відкинув і того і іншого.

Питання: Чи можна допомогти померлим предкам і чи можуть вони просити нас про допомогу?

Відповідь: Якщо вони вже померли, то вже важко що то вдіяти. Якщо хочете то можете повісити на стіну їх фотографії і заспівати їм кіртан. І зовсім вже малоймовірно, що вони будуть просити вас про допомогу. У будь-якому випадку повторення мантри Харе Крішна благотворно для вас самих, для тих хто вже мертвий, для птахів, звірів, рослин і всіх інших

 




 BG 2.21 Ekaterinburg 290695 |  SB 4.1.58 Ekaterinburg 300695 |  SB 2.7.32 Tbilisi 020795 |  SB 2.7.33 Tbilisi 030795 |  CCM 19 Kiev 040795 |  BG 4.30 Minsk 060795 |  SB 3.15.45 Riga 090795 |  SB 4.1.21 Riga 070797 |  CCM 11.93 Riga 070797 |  CCAnt 16 Suharevo |

загрузка...
© um.co.ua - учбові матеріали та реферати