На головну

FS 05 Основні принципи

  1.  FH 05 Основні принципи
  2.  FH 10 10 Організаційні принципи роботи національних товариств здоров'я.
  3.  FL 01 05 Е Основні принципи.
  4.  FL 01 10 Е Основні положення.
  5.  FL 01 25 Е Основні цілі та діяльність.
  6.  I. 2.4. Принципи та методи дослідження сучасної психології

Служіння управління ресурсами - призначення тих, хто прийняв Христа як свого Господа і йде по життєвому шляху з Богом, управляючи всіма справами на Землі як Його довірені представники.

Служіння почалося з того моменту, коли Бог створив Адама і Єву за Своїм образом і подобою, одночасно створивши глибоко особисті відносини і союз з людством, які повинні були розвиватися в спільному тісному спілкуванні з Ним. Усвідомлення себе як образу і подоби Божої є основоположним для розуміння духу і рушійної сили біблійного служіння розпорядження ресурсами.

Бог створив Адама і Єву, щоб вони панували над Землею (Бут. 1: 26-28). Цим актом Бог зробив їх співучасниками в управлінні, довіривши їх піклуванню цілий світ і дозволивши їм разом з Ним управляти цим світом. Саме в Едемському саду людство вперше виступило в ролі керуючих і довірених представників Бога на Землі. Тим самим Бог встановив відносини взаємозалежності між Собою і людством. Вселяє благоговіння думка про те, що Бог тісно пов'язує Себе з людством, є ключовою в усвідомленні нами нашої повної залежності від Нього.

Втілившись у світ, гріх зруйнував і спотворив творіння Бога і відділив людський рід від Нього. Союз з Богом був розірваний, Його образ був спотворений, людство відмовилося від спільного управління Землею, яка в результаті перетворилася на притулок гріха.

В Ісусі Христі Бог відновив Свої тісні взаємини з людиною і Своє царювання на Землі. Євангеліє Христа відкрило шлях до примирення між Богом і людством. Христос став другим Адамом, повернувши людству втрачене їм право на довірену розпорядження ресурсами. Сьогодні управління ресурсами починається з визнання верховенства Бога як Творця, Спасителя, Вседержителя і Власника. (423)

Через втілення Христос повністю ототожнив Себе з людством. Близькість Бога до людства втілена в Ісусі Христі, Боголюдини. Його життя і смерть є основою для поновлення відносин з Богом. Живу присутність Ісуса уможливлює відновлення реальної тісному зв'язку, що існує між Богом і людиною завдяки служінню Святого Духа.

Являючи Собою приклад служіння Богу, Ісус Христос демонструє

нам образ життя людини, що поєднала себе з Богом. Своїм служінням Христос зводить з Собою на небеса все людство (Еф.2: 6) і відроджує тісну співпрацю і взаємозв'язок людства з Богом. У цьому союзі чоловік виступає як управитель, а вся повнота влади знаходиться в руках Бога. Зведений мучить Божого на престол свого власного життя, віруючий піднімається Богом на Його престол і отримує можливість сидіти на ньому разом з Ним. Вся сила Божа надана в розпорядження Його служителів в їх повсякденному житті.

Відновлення образу Божого в людстві є частиною процесу спокутування. Цей процес починається тут, на Землі, і завершиться лише при Другому приході Христа. Святий Дух вносить в життя віруючого прийняли обітницю присутність Христа (Івана 14: 16-20), внаслідок чого він стає новим творінням (2Кор.5: 17). Грішне людство, врятоване милістю Божою, знову знаходить образ Божий (2Петр.1: 4). Владою Христа віруючий, який прийняв цей дар, відновлює свій тісний союз з Богом.

Зведений Богом на престол в небесній обителі разом із Христом, віруючий, проте, повністю і кожну мить залежить від Нього. Але і Сам Бог також залежить від людства. Він погодився на залежність від віруючих в Нього, щоб найбільш дієвим чином явити світові Свою силу і характер. У Своєму союзі з людством Бог пропонує йому вступити в рівноправні партнерські відносини з Собою. Ця оновлена ??взаємозалежність віруючого і Бога є зразком для взаємин віруючого з іншими людьми. Прийняте визначення Церкви як Тіла Христового на чолі з Самим Христом висловлює досконалий рівень партнерства та служіння. Кожна частина цього Тіла Христового, взята окремо або в сукупності з іншими частинами, зростає і вдосконалюється завдяки відносинам взаємозалежності. Перебуваючи у відносинах взаємозалежності з Богом, члени Його Тіла так само залежать один від одного. Спочатку індивідуум або навіть ціла група цілком залежать від інших членів Тіла. У міру зростання і (424) змужніння індивідуум або група накопичують сили, поки не знайдуть здатності допомагати, зі свого боку, всьому Тіла. Служіння управління ресурсами - важлива діяльність, спрямована на створення сприятливих умов для духовного зростання і зміцнення відносин взаємозалежності.

Стаючи учнями Бога, слуги Божі визнають Його панування і повністю підкоряються Йому у всіх сферах свого життя. Учнівство (постійне прагнення до Бога) проходить під керівництвом Святого Духа, у міру того як Він відновлює віруючого за образом Божим. Вірне служіння - це спосіб життя християнина і благословенний результат його відносин з Ісусом Христом, відносин, заснованих на впевненості в Ньому.

Проблема часу і грошей є найважливішою в служінні управління ресурсами, так як це два найбільш швидко змінюються життєвих фактора. Уміння оперативно і ефективно вирішувати ці проблеми є показником духовного життя індивідуума і надає на неї великий вплив. Бог створив Суботу як вінець тижні створення світу. Він встановив, що людина, перш ніж приступити до будь-яких справах на майбутньому тижні, повинен відпочити і по хилитися Йому в знак того, що прийняв Його як свого Творця і Володаря. З цією метою Бог встановив також систему десятин і приношень. Повертаючи десятину, ми демонструємо своє визнання Бога як свого Господа і поклоняємося Йому. Ми визнаємо, що все, чим ми є, і все, чим володіємо, належить Богу. Бог просить віруючого віддати Йому першу частку свого часу і першу частку свого матеріального майна в знак підтвердження того, що він приймає такі договірні відносини з Богом. Потім Бог запрошує кожного до кінця свого життя жити з партнерстві з Ним.

Служіння управління ресурсами, таким чином, охоплює всі сфери життя індивідуума і Церкви. Воно становить основу церковного служіння і свідчення. Наявність тісних взаємин з Богом визначає життєві пріоритети і цілі віруючих. Спостерігаючи за їхнім духовним зростанням в цьому партнерстві, Святий Дух підводить їх до усвідомлення необхідності надавати фінансову підтримку Церкви як Тіла Христового.

Місія Відділу управління ресурсами - всією своєю діяльністю свідчити про прихильність Ісуса Христа як нашого Господа, підвищувати роль і значення Євангелія в формуванні християнського (425) способу життя, заохочувати вірне служіння і розвивати партнерські відносини з Богом на всіх рівнях, від індивідуума до керівника і всієї спільноти віруючих.




 Адміністративні функції Визначення. |  адміністративні процедури |  Розвиток і використання фондів |  Звітність літературних євангелістів |  територіальний облік |  Максимальна винагорода |  FP 41 25 Е Компетенція Ради філії ниж. |  FP 41 40 Е Структура цін на друковану продукцію в Уніоні. |  FR 02 Е МЕТА ТА ЗАВДАННЯ |  ШКОЛИ І ОСОБИСТОГО СЛУЖІННЯ |

© um.co.ua - учбові матеріали та реферати