загрузка...
загрузка...
На головну

завдання №5

  1. Amp; Завдання №3 Імпорт таблиць
  2. Amp; Завдання №4 Створення таблиці за допомогою Конструктора.
  3. Amp; Завдання №5 Створити зв'язку встановленого типу. Друк Схеми БДБазаПочтаФамілія.
  4. Amp; Завдання №6 Заповнення таблиць БДБазаПочтаФамілія.
  5. XV. Надзавдання. НАСКРІЗНИМИ ДІЮ
  6. Автоматизація як мета і завдання
  7. У завданнях варіантів 1-25 обчісліті візначнік четвертого порядку

Щоб організувати власну торгову фірму, пані Іванова залишила роботу менеджера з окладом 2500 руб. / Міс. Половину необхідних складських приміщень вона орендує за 30000 руб. в рік, а в якості відсутніх площ пристосувала частину свого будинку. Придбання обладнання з терміном служби в 5 років обійшлася їй в 50000 руб. Річний фонд заробітної плати на її фірмі - 120000 руб. Для організації справи вона використовує 200000 руб. власних заощаджень, а відсутні для створення товарних запасів 450000 руб. бере в кредит під 20% річних, відсоток по вкладах - 10% річних. Річна виручка - 780 тис. Руб.

Визначте:

1. Яка її економічна прибуток?

2. Яке рішення вона приймає про продовження бізнесу (продовжувати або завершити його)?

Рішення. У цьому завданню необхідно розуміти різницю явних і неявних витрат і умови діяльності фірми в короткостроковому і довгостроковому періодах. Визначимо явні витрати:

30 (оренда) + 50/5 (амортизація) + 120 (зарплата) + 450 * 0,2 (відсоток по кредиту) + 450 (товари) = 700

Неявні витрати складаються з наступних елементів:

1) 2,5 * 12 = 30 - витрати втрачених можливостей отримання зарплати;

2) 30 - витрати втрачених можливостей отримання орендної плати за використання свого будинку;

3) 200 * 0,1 = 20 - витрати втрачених можливостей отримання відсотка за вкладом.

Таким чином, неявні витрати складають 80 = 2,5 * 12 + 30 + 200 * 0,1

Прибуток знаходимо за формулою:

Прибуток (П) = загальна виручка (TR) - загальні витрати (TC), де TC = явні (бухгалтерські витрати) + неявні витрати

П = 780-780 = 0

Пані Іванова компенсує всі свої економічні витрати, (TR = TC), значить, буде продовжувати бізнес в короткостроковому періоді. Але для ведення бізнесу в довгостроковому періоді необхідно, щоб дотримувалася умова: TR> TC.

 




завдання №3 | завдання №4 | завдання №5 | завдання №6 | Завдання № 7 | завдання №9 | Вставте пропущене слово або число | Розглянемо тестові завдання. | завдання №2 | завдання №3 |

загрузка...
© um.co.ua - учбові матеріали та реферати