АКУШЕРСТВО | ТРАВМАТОЛОГІЯ | ХІРУРГІЯ | ОРГАНІЗАЦІЯ зравоохраненія |

загрузка...
загрузка...
На головну

ГІНЕКОЛОГІЯ

1. Ознаками нормального менструального циклу є

А. Овуляція

Б. Освіта жовтого тіла в яєчнику

В. Переважання гестагенів в другій фазі циклу

Г. Все перераховане

Д. Нічого з перерахованого

2. Гіпоталамус виробляє такі гормони

А. Гонадотропіни

Б. Естроген

В. Гестагени

Г. Рилізинг-фактори

Д. Все перераховане

3. Взаємодія гіпоталамуса, гіпофіза і яєчників в регуляції менструального циклу полягає в наступному

А. Одна ланка (вищерозміщений) стимулює функцію іншої ланки (нижчого)

Б. нижележащую ланка гальмує або регулює функцію вищого

В. Функція ланок синхронна

Г. Вимкнення однієї ланки порушує всю систему в цілому

Д. Вірно все перераховане

4. Естроген може секретироваться

А. Клітинами внутрішньої оболонки фолікула

Б. Жовтим тілом

В. коркового речовини надниркових залоз

Г. Всім перерахованим

Д. Нічим з перерахованого

5. ФСГ стимулює

А. Зростання фолікулів в яєчнику

Б. Продукцію кортикостероїдів

В. Продукцію ТТГ в щитовидній залозі

Г. Все перераховане

Д. Правильні відповіді Б. В

6. При нормальному менструальному циклі максимальний рівень естрогенної насиченості має місце

А. На 14-й день

Б. На 21-й день

В. С 14 по 21 день

Г. З 7 по 14 день

Д. Все перераховане невірно

7. Основна дія естрогенів на організм

А. Блокують рецептори до окситоцину

Б. Припиняють (послаблюють) проліферативні процеси в ендометрії

В. Викликають секреторні перетворення в ендометрії

Г. Вірно все перераховане

Д. Все перераховане невірно

8. Естроген, мають таку дію

А. Сприяють скороченню матки і труб

Б. Підсилюють процеси окостеніння

В. Стимулюють активність клітинного імунітету

Г. Вірно все перераховане

Д. Все перераховане невірно

9. Гестагени мають таку дію

А. Підвищують згортання крові

Б. Визначають розвиток первинних і вторинних статевих ознак

В. Підвищують тонус матки

Г. Вірно все перераховане

Д. Все перераховане невірно

10. У яєчнику відбувається біосинтез

А. естрогенів

Б. гестагенів

В. андрогенів

Г. окситоцину

Д. вірно А. Б. В

11. Фаза секреції в ендометрії може бути повноцінною тільки в тому випадку, якщо

А. Повноцінна фаза проліферації

Б. Відбулася овуляція

В. Функціонує повноцінне жовте тіло

Г. Вірно А. Б

Д. Вірно все перераховане

12. Тести функціональної діагностики дозволяють визначити

А. двофазним менструального циклу

Б. Рівень естрогенної насиченості організму

В. Наявність овуляції

Г. Повноцінність лютеїнової фази циклу

Д. Все перераховане

13. Про повноцінності лютеїнової фази менструального циклу свідчить

А. Підвищення базальної температури в першу фазу циклу

Б. Проліферативні процеси в ендометрії в другу фазу циклу

В. Позитивний симптом «зіниці» в другу фазу циклу

Г. Ні те, ні інше

Д. Все перераховане

14. Для ановуляторного менструального циклу характерно

А. Симптом "зіниці" (+++) у другу фазу циклу

Б. Однофазна базальна температура

В. В соскобе ендометрія в другу фазу циклу - пізня фаза проліферації

Г. Все перераховане

Д. Нічого з перерахованого

15. Первинна альгоменорея найчастіше обумовлена

А. інфантилізм

Б. Ретродевіаціей матки

В. Високої продукцією простагландинів

Г. Запальними захворюваннями органів малого тазу

Д. Всім перерахованим

16. Можливими причинами маткової аменореї є

А. Загибель базального шару ендометрія

Б. Відсутність матки

В. Рубцеві зміни в матці, освіта синехій

Г. Відсутність реакції ендометрію на гормональні стимули

Д. Всі перераховані фактори

17. Клінічні прояви передменструального синдрому

А. Головний біль, запаморочення

Б. Депресія, іноді агресивність

В. Хворобливе набухання молочних залоз

Г. Надбавка маси тіла на 1-2 кг

Д. Все перераховане

18. Методи дослідження, використовувані при дисфункціональному матковій кровотечі

А. Тести функціональної діагностики

Б. Гистеросальпингография

В. Діагностичне вишкрібання матки

Г. Лапароскопия

Д. Вірно А. В

19. Принципи лікування дисфункціональних маткових кровотеч

А. Лікувально-діагностичне вишкрібання матки в репродуктивному і клімактеричному періодах

Б. Нормалізація менструальної функції в дітородному віці

В. Припинення менструальної функції в пременопаузі

Г. Вірно А

Д. Вірно все перераховане

20. Для клінічних проявів типовою форми клімактеричного синдрому найбільш характерно

А. Сухість слизових

Б. Болі в області серця

В. Остеопороз

Г. Ларингіт

Д. Вірно А. Б. В

Запальні захворювання статевих органів

21. Фактори, що сприяють інфікуванню верхніх відділів статевих органів і виникненню запальних захворювань все, крім

А. Зондування порожнини матки

Б. Огляд в дзеркалах

В. Гистеросальпингография

Г. Вишкрібання порожнини матки

Д. Введення внутрішньоматкової спіралі

22. До фізіологічних захисних механізмів геніталій в жіночому організмі можна адресувати крім

А. Кисле середовище вагінального вмісту

Б. Слизова пробка в цервікальному каналі

В. Десквамація функціонального шару ендометрія

Г. Переважання анаеробної флори в піхві

Д. Переважання в піхвовому флорі бацил Додерляйна

23. Статевий шлях передачі інфекції характерний в основному

А. Для хламідій

Б. Для вірусу простого герпесу

В. Для трихомонади

Г. Вірно А. В

Д. Вірно Б. В

24. У хворих з гострим вульвітов відзначаються такі типові скарги

А. Сверблячка і печіння в області вульви

Б. Наявність гнійних виділень з поверхні вульви

В. Підвищення температури тіла до 39-40 ° С

Г. Наявність нудоти і блювоти

Д. Вірно А. Б

25. Хворим з кістою бартолінової залози слід рекомендувати

А. Ультрафіолетове опромінення

Б. Оперативне лікування - вилущування кісти

В. Протизапальна лікування в стадію загострення процесу

Г. Вірно А. Б

Д. Все перераховане

26. Клінічними ознаками справжнього абсцесу бартолінової залози є

А. Підвищення температури тіла до 39 - 40 ° С, озноб

Б. Збільшення пахових лімфовузлів на стороні поразки

В. Визначення флуктуації в області збільшеною і болючою бартолиновой залози

Г. Вірно А. Б. В

Д. Наявність хворобливого освіти в товщі задньої третини великої статевої губи

27. Хворий зі сформованим гнійним запальним освітою придатків матки ніщо з перерахованого не показано, крім

А. Пункції освіти через задній піхвовий склепіння, спорожнення гнійної порожнини і введення в неї антибіотиків

Б. Хірургічного лікування

В. Терапії пирогеналом

Г. Терапії гоновакціной

Д. електрофорез цинку по брюшно-крижової методикою

28. Особливості взяття мазків на гонокок Нейсера

А. Мазки беруться, як правило, з уретри і цервікального каналу

Б. Мазки необхідно брати до призначення антибактеріальних препаратів

В. За 1 годину до взяття мазків хвора не повинна мочитися

Г. В день взяття мазків жінка не повинна підмиватися або спринцюватися

Д. Всі перераховані

29. Для встановлення діагнозу гонореї необхідно

А. Виявлення в мазках з виділень статевих шляхів диплококков

Б. Негативною забарвлення коків по Граму

В. Розташування бактерій всередині клітини

Г. Виявлення будь-якого з перерахованих ознак

Д. Поєднання всіх перелічених ознак

30. Вкажіть діагностичні тести, які свідчать про наявність бактеріального вагінозу

А. Наявність липких сіруватих Белей в піхву

Б. Виявлення ключових клітин в мазках з піхви

В. Підвищення рН вагінального секрету

Г. Позитивний амінотест

Д. Все перераховане

31. Для лікування хламідіозу можна використовувати все перераховане, крім

А. Доксицикліну

Б. Еритроміцину

В. Сумамеду

Г. Тріхополоа

Д. Тетрациклина

32. При урогенітальному трихомоніазі уражається в основному

А. Піхва

Б. Уретра

В. Цервікальний канал

Г. Січовий міхур

Д. Вірно А. Б. В

33. Сверблячка зовнішніх статевих органів може бути симптомом

А. вульвовагиніти

Б. крауроза вульви

В. Цукрового діабету

Г. психоневроз

Д. Все вище перераховане

34. Синдром Рейтера - одне з клінічних проявів

А. генітального ендометріозу

Б. Туберкульозу статевих органів

В. гонореї

Г. хламідіоз

Д. Сифілісу

Аборт його ускладнення. методи контрацепції

35. Аборт - це

А. Мимовільне переривання вагітності

Б. Переривання вагітності за медичними показаннями

В. Переривання вагітності в терміні до 12 тижнів

Г. Переривання вагітності в терміні до 22 тижнів

Д. Всі відповіді вірні

36. З метою переривання вагітності в терміні до 12 тижнів найчастіше проводиться

А. Інтраамніональное введення гіпертонічного розчину

Б. Мале кесарів розтин

В. Вишкрібання порожнини матки

Г. Введення простагландинів

Д. Введення утеротоников

37. Для переривання вагітності в пізні терміни не можна використовувати

А. Вишкрібання порожнини матки

Б. Мале кесарів розтин

В. Інтраамніональное введення гіпертонічного розчину

Г. Введення простагландинів

Д. Правильні відповіді Б. В

38. Можливі ускладнення штучного аборту

А. Перфорація матки

Б. Кровотеча

В. Безпліддя

Г. Запалення матки і придатків

Д. Всі відповіді правильні

39. Чревосечение при перфорації матки під час штучного аборту показано

А. При встановленні вилучення через шийку матки петлі кишечника або сальника

Б. При перфорації матки кюреткою або абортцангом

В. При перфорації матки зондом і відсутності больової реакції і кровотечі

Г. Вірно А

Д. Вірно А. Б

40. Найбільш ефективними контрацептивними засобами є

А. Комбіновані оральні контрацептиви

Б. Внутрішньоматкові засоби

В. Бар'єрні засоби

Г. Сперміциди

Д. Правильні відповіді А. Б

41. Протипоказаннями до призначення комбінованих оральних контрацептивів є

А. Запальні захворювання геніталій

Б. Аномалії розвитку матки

В. Анамнез раку молочної залози

Г. Нерегулярні менструації

Д. Правильні відповіді А. Б. В

42. Протипоказаннями до призначення внутрішньоматкової спіралі є

А. Варикозна хвороба

Б. Порушення менструального циклу

В. Запальні захворювання геніталій

Г. Аномалії розвитку матки

Д. Правильні відповіді Б. В. Г

пухлини матки

43. Відмінною рисою інтраепітеліальний раку шийки матки є все перераховане, крім

А. Відсутності інвазії в підлягає строму

Б. Збереження базальної мембрани

В. Клітинного атипизма у всьому шарі епітелію

Г. вогнищевих проникнення групи клітин в строму

Д. Відсутність метастазів

44. При інтраепітеліальний раку шийки матки у молодих пацієнток методом вибору лікування є

А. Викорінення матки з придатками

Б. Викорінення матки без придатків

В. Кріодеструкція

Г. електроконізація

Д. Розширена екстирпація матки

45. При внутрішньоепітеліальним раку шийки матки у жінок старше 50 років з лікувальною метою доцільно проводити

А. викорінення матки з придатками

Б. викорінення матки без придатків

В. Кріодеструкцію

Г. електроконізація

Д. Розширену екстирпацію матки

46. ??Діагностика раку шийки матки здійснюється за допомогою

А. гінекологічного огляду

Б. цитологічне дослідження мазків з екзоцервікса і ендоцервіксу

В. кольпоскопія

Г. гістологічного дослідження біоптату шийки матки

Д. Всього перерахованого

47. кольпоскопічного картини, підозрілі на передрак та рак шийки матки

А. атипова зона перетворення

Б. Атипические судини

В. Наявність іоднегатівних ділянок

Г. Вірно А. Б. В

Д. Вірно А. Б

48. Інвазивний рак шийки матки Іб стадії лікується методом

А. Комбінованим

Б. поєднується-променевим

В. хіміотерапевтичних

Г. Гормонотерапевтіческім

Д. Вірно А, Б

49. Основними симптомами аденокарциноми тіла матки є

А. Бели

Б. Болі

В. Циклічні маткові кровотечі

Г. Ациклические маткові кровотечі

Д. Порушення функції сусідніх органів

50. Профілактика виникнення раку ендометрія полягає

А. В усуненні порушень овуляції

Б. У своєчасному лікуванні діабету, ожиріння і гіпертонічної хвороби

В. В застосуванні гормональної контрацепції

Г. Вірно А. Б

Д. У всьому перерахованому

51. Про наявність гіперпластичних процесів в ендометрії можна судити на підставі

А. цитологічне дослідження аспірату з порожнини матки

Б. гістеросальпінгографію

В. Роздільного діагностичного вискоблювання матки

Г. гістероскоп

Д. Всього перерахованого

52. При раку ендометрія I стадії виробляють

А. Просту екстирпацію матки з придатками

Б. викорінення матки з придатками і верхньої третю піхви

В. викорінення матки з придатками, верхньої третю піхви і лімфаденектомію

Г. Розширену екстирпацію матки з придатками з Вертгейму

Д. Вірно все перераховане

53. Методи лікування хворих на рак ендометрія

А. Хірургічний

Б. Променевої

В. Комбінований

Г. Гормональний

Д. Всі перераховані

54. При III стадії раку ендометрія застосовується

А. поєднує-променева терапія

Б. Гормональна терапія

В. Комбінована терапія

Г. Хіміотерапія

Д. Симптоматичне лікування

55. За допомогою цитологічного дослідження мазків можна

А. Запідозрити злоякісну пухлину

Б. Підтвердити діагноз ракового захворювання

В. Виявити і підтвердити діагноз ракового захворювання

Г. Зняти передбачуваний діагноз ракового захворювання

Д. Виявити рак і призначити відповідне лікування

56. Міжнародна класифікація за системою TNM позначає

А. Т - пухлина (тумор)

Б. N - регіонарні лімфатичні вузли тазу

В. М - метастази

Г. G - диференціювання пухлини

Д. Вірно все перераховане

Доброякісні і злоякісні пухлини яєчників

57. До пухлиноподібних процесів в яєчнику відносяться всі, крім

А. Фолікулярна кіста

Б. Кіста жовтого тіла

В. Ендометріоз

Г. Дермоидная кіста

Д. Піосальпінкс

58. Пухлина Крукенберга

А. Є метастазом раку шлунково-кишкового тракту в яєчник

Б. Як правило, вражає обидва яєчники

В. Має солідне будова

Г. Всі відповіді правильні

Д. Всі відповіді помилкові

59. Симптоми, властиві маскулінізірующім пухлин яєчників

А. Аменорея і сплощення молочних залоз

Б. Гіпертрофія клітора і хрящів гортані

В. Сильні болі в животі

Г. Правильні відповіді А. Б

Д. Всі відповіді правильні

60. До якої групи диспансерного обліку слід віднести хвору з підозрою на рак яєчників?

А. Іа

Б. Іб

В. II

Г. III

Д. IV

61. Злоякісні пухлини яєчників, особливо епітеліальні, відрізняються

А. Агресивним плином

Б. Обширним метастазированием

В. асцит

Г. Набряком передньої черевної стінки

Д. Вірно А. Б. В

62. Для гранулезоклеточной пухлини яєчника характерно все, крім

А. Порушення менструального циклу

Б. "Омолодження" жінки в постменопаузі

В. Гіперплазія ендометрія

Г. Гідроторакс

Д. Кровотеча в постменопаузі

63. Обсяг хірургічного лікування при доброякісних пухлинах яєчників у молодих жінок

А. Видалення придатків на стороні поразки

Б. Резекція яєчника з максимальною збереженням тканини органу

В. Надпіхвова ампутація матки з придатками на стороні поразки

Г. Вірно А. Б

Д. Вірно Б. В

64. Обсяг хірургічного лікування при злоякісних пухлинах яєчників

А. Надпіхвова ампутація матки з придатками

Б. Викорінення матки з придатками і резекція великого сальника

В. Влагалищная викорінення матки з придатками

Г. Розширена екстирпація матки

Д. Вірно все перераховане

65. Лікування хворих з доброякісними пухлинами яєчників

А. Хірургічне

Б. Гормональне

В. Променеве

Г. Комбінована

Д. Можливо спостереження

66. Передракових захворюванням шийки матки є

А. Справжня ерозія шийки матки

Б. Вроджена ектопія

В. Набута ектопія

Г. Дисплазія

Д. Проста лейкоплакія

67. Передракових захворюванням тіла матки є

А. Железистая гіперплазія ендометрію

Б. Залозисто-кістозна гіперплазія ендометрію

В. Слизові поліпи

Г. Атипова гіперплазія ендометрію

Д. Фіброміома матки

68. Для виявлення передраку і раку шийки матки необхідно використовувати

А. Цитологічне дослідження

Б. Гістологічний метод

В. Кольпоскопію

Г. Огляд шийки матки на дзеркалах

Д. Комплексне обстеження

69. Основним методом виявлення передракових захворювань і раку ендометрія є

А. бімануального дослідження

Б. Роздільне діагностичне вишкрібання

В. Ультразвукове ісследовнія

Г. Цитологічне дослідження аспірату з порожнини матки

Д. Гистероскопия

70. атипова гіперплазія ендометрію морфологічно найбільш подібна

А. С железисто-кістозної гіперплазією

Б. З ендометріального поліпом

В. С метроендометріта

Г. З високодиференційовані раком

Д. З низькодиференційованих раком

71. Клінічні прояви гіперпластичних процесів у жінок в репродуктивному періоді

А. Ациклические кровотечі

Б. Підвищення температури тіла

В. Болі в животі

Г. Вірно А. Б

Д. Вірно все перераховане

72. Важка дисплазія шийки матки характеризується морфологічними змінами в епітелії

А. Всіх верств

Б. Тільки в поверхневому шарі

В. Тільки в окремих клітках

Г. В усіх прошарках, крім поверхневого

Д. Тільки в глибоких шарах

73. До фонових захворювань ендометрія відносяться

А. Железистая гіперплазія

Б. ендометріального поліп

В. Залозисто-кістозна гіперплазія

Г. атипова гіперплазія

Д. Вірно А. Б. В

74. При лікуванні железисто-кістозної гіперплазії ендометрію у жінок в репродуктивному віці застосовуються

А. Естроген-гестагенні препарати

Б. Протизапальне лікування

В. Андрогени

Г. Тиреоидин

Д. Вірно Б. В

75. Для лікування хворих передраком шийки матки застосовують

А. електроконізація

Б. ножових ампутацію

В. Лазерну конизацию

Г. Кріодеструкцію

Д. Вірно А. Б. В

76. Перевагами поперечного надлобкового розрізу передньої черевної стінки в порівнянні з ніжнесредінная є всі перераховані, крім

А. Меншого ризику евентрації при запальних післяопераційних ускладненнях

Б. Кращого косметичного ефекту

В. Технічної простоти виконання

Г. Можливості раннього вставання і більш активної поведінки хворий в післяопераційному періоді

Д. Меншою ймовірності розвитку післяопераційних гриж

77. Найбільш сприятливі дні для проведення планової гінекологічної операції

А. У дні менструації

Б. У перший тиждень після припинення менструації

В. В дні очікуваної овуляції

Г. Напередодні менструації

Д. Вибір дня менструального циклу не має значення

78. Протипоказаннями до зондування матки є

А. Гострий запальний процес статевих органів

Б. Підозра на маткову вагітність

В. Водозреніе на наявність підслизового вузла міоми

Г. Вірно А. Б

Д. Все перераховане

79. До складу хірургічної ніжки кісти яєчника входить все перераховане, крім

А. підвішують зв'язки яєчника

Б. Власної зв'язки яєчника

В. Круглої зв'язки матки

Г. Маткової труби

Д. Мезоваріума

80. У хворої при лапароскопії виявлена ??фолікулярна кіста правого яєчника діаметром 5 см. Нічого з перерахованого проводити не слід, крім

А. Вилучення правих придатків матки

Б. Видалення правого яєчника

В. Вилучення кісти яєчника

Г. лапаротомією, видалення уражених придатків і резекції другого яєчника

Д. Пункції кісти яєчника

81. У хворої при лапароскопії з приводу підозри на апоплексію яєчника виявлена ??невелика кровотеча з яєчника. необхідно провести

А. Лапаротомію і ушивання яєчника

Б. Діатермокоагуляція яєчника під контролем лапароскопії

В. Лапаротомію і резекцію яєчника

Г. Лапаротомію і видалення придатків матки на боці ураження

Д. Рекомендувати гемостатичну терапію і спостереження

82. Протипоказаннями для пластичних операцій на шийці матки є

А) вагітність

Б) підозра на злоякісний процес в області шийки матки

В) гострий запальний процес геніталій

Г) все перераховане

Д) нічого з перерахованого

83. Переваги нижнесрединной лапаротомії складаються

А. У можливості продовження розрізу догори (обходячи пупок зліва)

Б. У технічній простоті виконання

В. В меншому ризику евентрації при запальних післяопераційних ускладненнях

Г. В можливості раннього вставання хворої з ліжка

Д. Вірно А. Б

84. До консервативним операцій, виробленим на матці, відносяться

А. Отсечение подбрюшінного міоматозного вузла на ніжці

Б. Вилущування інтерстиціальних міоматозних вузлів

В. Видалення подслизистого вузла міоми під контролем гістероскопії

Г. Емболізація маткових судин

Д. Всі перераховані

85. До складу анатомічної ніжки кісти яєчника не входить

А. підвішують зв'язки яєчника

Б. Власна зв'язка яєчника

В. Маткова труба

Г. Мезоваріум

86. Причиною гострого живота в гінекології можуть бути

А. Порушена позаматкова вагітність

Б. Ішемія міоматозного вузла

В. Пельвіоперитоніт

Г. Перфорація матки під час медаборта

Д. Всі відповіді правильні

87. Порушення позаматкової вагітності за типом трубного аборту протікає з наступною симптоматикою

А. Мізерні кров'янисті виділення зі статевих шляхів

Б. Переймоподібні болі внизу живота і в клубової області

В. При піхвовому дослідженні - збільшення і болючість придатків

Г. Вірно все перераховане

Д. Вірно Б. В

88. Порушення позаматкової вагітності за типом розриву маткової труби протікає, як правило, з наступною симптоматикою

А. Раптовий напад болю в одній з клубових областей

Б. Іррадіація болю в плече

В. Непритомний стан

Г. Вірно все перераховане

Д. Вірно А. В

89. Трубний аборт необхідно диференціювати

А. С самовільним викиднем малого терміну

Б. З синдромом хронічних тазових болів

В. С дисфункціональним маточним кровотечею

Г. З усім перерахованим

Д. Вірно А. В

90. Розрив вагітної труби треба диференціювати

А. С гострим апендицитом

Б. З апоплексією яєчника

В. С перекрутив ніжки пухлини яєчника

Г. С харчової інтоксикацією

Д. З усім перерахованим

91. З приводу перервалася трубної вагітності проводиться операція в обсязі

А. сальпінгектомія

Б. Консервативно-пластичні операції на трубі

В. сальпінгектомія і резекція яєчника (за показаннями)

Г. Надпіхвова ампутація матки з придатками (на стороні ураження)

Д. Вірно А. Б. В

92. Апоплексия яєчника - це

А. Гостро виникло кровотеча з яєчника

Б. Розрив яєчника

В. Гостре порушення кровопостачання яєчника

Г. Правильні відповіді А. Б

Д. Всі відповіді правильні

93. Для апоплексії яєчника характерно все перераховане, крім

А. Болей внизу живота, що виникають на тлі повного благополуччя

Б. Відсутності зовнішньої кровотечі

В. Негативних біологічних реакцій на вагітність

Г. Різко вираженого наростання числа лейкоцитів в крові

Д. Симптомів подразнення очеревини

94. Апоплексия яєчника частіше настає

А. В період овуляції

Б. У стадію васкуляризації жовтого тіла

В. В період дозрівання граафова фолікула

Г. В період атрезії фолікулів

Д. Вірно А. Б. В

95. При апоплексії яєчника можливі наступні прояви

А. Гострий початок, поява іноді дуже сильних болів внизу живота

Б. Нерідко нудота і блювота на тлі нападу болю

В. Симптоми внутрішньої кровотечі

Г. Можливо цілком задовільне самопочуття хворий, відсутність ознак значного кровотечі в черевну порожнину

Д. Все перераховане

96. При операції з приводу перекручення ніжки кісти яєчника

А. перекручений ніжку пухлини яєчника треба обов'язково розкрутити, щоб розібратися в анатомії

Б. Провести ампутацію матки з придатками

В. Видалити обидва яєчника

Г. Все перераховане невірно

Д. Вірно А. Б

97. Перитоніт - це запалення

А. Вісцеральної очеревини

Б. парієтальноїочеревині

В. Клітковини малого таза

Г. Вірно А. Б

Д. Всього перерахованого

98. При ускладненому септическом аборті можлива операція в обсязі

А. Викорінення матки з придатками

Б. Надпіхвова ампутація матки з придатками

В. Викорінення матки з трубами

Г. Надпіхвова ампутація матки з трубами

Д. Все перераховане невірно

99. Найбільш характерні клінічні симптоми перитоніту

А. Блювота, суху мову

Б. Затримка стільця і ??газів

В. Здуття і напруга живота

Г. Симптоми подразнення очеревини

Д. Все перераховане

100. Фактори ризику розвитку перитоніту після порожнинних операції у гінекологічної хворої

А. Фон вторинної анемії до операції

Б. Зниження імунітету

В. Тривалість і травматичність операції

Г. Наявність патогенної флори в статевих шляхах

Д. Всі перераховані фактори

101. При ановуляторних маткових кровотечах в періоді статевого дозрівання у дівчат має місце

А. Відсутність овуляції і лютеїнової фази циклу

Б. Персистенція фолікула

В. Атрезія фолікула

Г. Все перераховане

Д. Нічого з перерахованого

102. Основними причинами затримки статевого розвитку центрального генезу є

А. Порушення регулюючої функції гіпоталамуса

Б. Спадкова неповноцінність гіпоталамуса і гіпофіза

В. Інфекційно-токсичні захворювання (хронічний тонзиліт, ревматизм, піелонефріт)

Г. Стресові ситуації

Д. Всі перераховані

103. Лікування затримки статевого розвитку яєчникового генезу

А. Замісна терапія естрогенами

Б. Замісна терапія гестагенами

В. Застосування глюкокортикоїдів

Г. Вірно А. Б

Д. Вірно Б. В

104. Відсутність статевого розвитку обумовлено

А. перенесені інфекційні захворювання в ранньому дитинстві

Б. перенесеного запальними процесами органів малого тазу

В. хромосомні аномалії

Г. Всім перерахованим

Д. Нічим з перерахованого

105. Для профілактики порушень менструальної функції у дівчаток в пубертатному віці особливо важливе значення мають

А. Систематичне заняття ранковою гімнастикою з подальшими водними процедурами

Б. Достатній сон

В. Правильний режим праці і відпочинку

Г. Повноцінне харчування

Д. Все перераховане

106. Дисфункциональное маткова кровотеча пубертатного періоду необхідно диференціювати з

А. Порушеною вагітністю

Б. тромбоцитопатія

В. Травмою статевих шляхів

Г. Всі відповіді правильні

Д. Вірно Б. В

107. Ретродевіація матки нерідко розвивається як наслідок впливу таких несприятливих факторів в дошкільному та ранньому шкільному віці дівчаток як

А. Систематична і тривала затримка стільця

Б. Систематична і тривала затримка сечовипускання

В. Важка фізична праця

Г. Вірно А. Б

Д. Все перераховане

108. Причини вирильного синдрому у дівчини

А. Вроджена дисфункція кори надниркових залоз

Б. Маскулінізірующіе пухлини кори надниркових залоз

В. Маскулінізірующіе пухлини яєчників

Г. Все перераховане

Д. Вірно Б. В

109. У дівчаток найчастіше зустрічаються такі форми запалення геніталій

А. Ендоцервіцит

Б. Ендометріт

В. Сальпингоофорит

Г. Вульвовагинит

Д. Всі перераховані форми

110. Вишкрібання матки у дівчинки (дівчата) проводиться

А. При альгоменорее

Б. При аменореї

В. При ановуляторних менструальних циклах

Г. При профузном кровотечі і відсутності ефекту від консервативної терапії

Д. При всьому перерахованому

111. Серед злоякісних пухлин яєчників у дівчаток на відміну від дорослих найбільш часто зустрічаються

А. Епітеліальні

Б. Ліпідоклеточние

В. Пухлини строми статевого тяжа

Г. Герміногенние

Д. Вірно А. Б

112. Причиною помилкової аменореї у дівчат пубертатного віку може бути

А. Хмарно дівоча пліва

Б. Аплазія піхви

В. Аплазія матки

Г. Вірно А. Б

Д. Все перераховане

113. Ендометріоз шийки матки зустрічається у жінок після

А. абортів

Б. діатермокоагуляцію шийки матки

В. Кріодеструкція шийки матки

Г. Всього перерахованого

Д. Вірно А. Б

114. Термін аденоміоз застосовується

А. У всіх випадках виявлення ендометріозу незалежно від локалізації

Б. При ендометріозі шийки матки

В. При ендометріозі, який супроводжується утворенням кіст яєчника

Г. При проростанні ендометрію в міометрій

Д. Тільки при ретроцервікального ендометріозі

115. Виражений больовий синдром спостерігається при всіх перерахованих локалізаціях генітального ендометріозу, крім

А. Истмико-цервікального відділу матки

Б. Яєчників

В. Шейки матки

Г. Маткових труб

Д. ретроцервикальним області

116. До внутрішнього генитальному ендометріозу відносяться такі локалізації

А. Яєчники

Б. Маткові труби

В. Серозний покрив прямої і сигмовидної кишки

Г. Широкі, крижово-маткові і круглі зв'язки

Д. Жодна з перерахованих локалізацій

117. Для діагностики ендометріозу яєчників використовують такі додаткові методи дослідження

А. Лапароскопію

Б. Ультразвукове дослідження

В. Пункцію кістозного освіти через задній піхвовий склепіння

Г. Вірно А. Б

Д. Вірно все перераховане

118. Для діагностики внутрішнього ендометріозу зазвичай застосовують

А. гістеросальпінгографію

Б. Ультразвукове дослідження

В. Гістероскопію

Г. Лапароскопію

Д. Вірно А. Б. В

119. При виборі методу терапії у хворих на ендометріоз необхідно керуватися

А. Віком хворий

Б. Локалізацією ендометріозу

В. Ступенем поширеності процесу

Г. Наявністю супутніх захворювань

Д. Всім перерахованим

120. Для гормональної терапії у хворих на ендометріоз можна застосовувати

А. Гестагени

Б. Комбіновані естроген-гестагенні препарати

В. антігонадотропіни

Г. Вірно А. Б. В

Д. Вірно Б. В

121. Основні завдання при лікуванні хворих з генітальним ендометріозом

А. Усунення больового синдрому

Б. Позбавлення пацієнток від наслідків ендометріозу у вигляді рубцово-передаються статевим шляхом малому тазі

В. Нормалізація репродуктивної функції (у жінок репродуктивного віку)

Г. Нормалізація психо-неврологічних реакцій

Д. Вірно все перераховане

122 Шлюб вважається безплідним, якщо при наявності регулярного статевого життя без застосування контрацептивів вагітність не настає протягом не менше

А. Трьох місяців

Б. Шести місяців

В. Одного року

Г. Двох років

Д. Трьох років

123. Сперматозоїди в криптах шийного каналу можуть зберігати здатність до пересування (граничний термін) протягом

А. 6-12 годин

Б. 24-48 годин

В. 3-5 доби

Г. 7 діб

Д. 10 діб

124. Після овуляції яйцеклітина зберігає здатність до запліднення протягом

А. 6 годин

Б. 12-24 годин

В. 3 доби

Г. 5 діб

Д. 10 діб

125. Причини безпліддя жінок в шлюбі Всі

А. Запальні захворювання статевих органів

Б. Інфантилізм і гіпоплазія статевих органів

В. Загальні виснажливі захворювання і інтоксикації

Г. Вірно А

ГІНЕКОЛОГІЯ (відповіді)

 1 - Г  2 - Г  3 - Д  4 - Г  5 - А  6 - А  7 - Д  8 - Г  9 - Д  10 - Д
 11 - Д  12 - Д  13 - Г  14 - Г  15 - В  16 - Д  17 - Д  18 - Д  19 - Д  20 - Д
 21 - Б  22 - Г  23 - Г  24 - Д  25 - Б  26 - Д  27 - Б  28 - Д  29 - Д  30 - Г
 31 - Г  32 - А  33 - Д  34 - Г  35 - Г  36 - В  37 - А  38 - Д  39 - Д  40 - Д
 41 - В  42 - Д  43 - Г  44 - Г  45 - А  46 - Д  47 - Г  48 - Д  49 - Г  50 - Д
 51 - В  52 - А  53 - Д  54 - А  55 - А  56 - Д  57 - Г  58 - Г  59 - Г  60 - А
 61 - Д  62 - Г  63 - Б  64 - Б  65 - А  66 - Г  67 - Г  68 - Д  69 - Б  70 - Г
 71 - А  72 - А  73 - Д  74 - А  75 - Д  76 - В  77 - Б  78 - Г  79 - В  80 - В
 81 - Б  82 - Г  83 - Д  84 - Д  85 - В  86 - Д  87 - Г  88 - Г  89 - Г  90 - Д
 91 - А  92 - Г  93 - Г  94 - А  95 - Д  96 - Г  97 - Г  98 - В  99 - Д  100 - Д
 101 - Г  102 - Д  103 - Г  104 - У  105 - Д  106 - Г  107 - Б  108 - Г  109 - Г  110 - Г
 111 - Г  112 - Г  113 - Г  114 - Г  115 - У  116 - Д  117 - Г  118 - Д  119 - Д  120 - Г
 121 - Д  122 - У  123 - У  124 - Б  125 - Д  
   

 



АНЕСТЕЗІОЛОГІЯ І РЕАНІМАТОЛОГІЯ | ЗАГАЛЬНА ХІРУРГІЯ
загрузка...
© um.co.ua - учбові матеріали та реферати