Головна

НОВИЙ ЗАПОВІТ І СТРАХ БОЖИЙ

  1. Angry - Новий Рік
  2. C) Бюджетна система, включаючи державні позабюджетні фонди, фонди страхування, кредит, фінанси господарюючих суб'єктів.
  3. D. Всі операції, пов'язані зі страхуванням життя
  4. Автор Послання до Євреїв докладно зупиняється на сутності Нового Завіту.
  5. Аналіз ризиків при імпорті товарів в ВАТ «Сьомий Континент» і використовуваних методів їх страхування
  6. Аналіз структури і динаміки балансового прибутку страхової організації.
  7. Аналіз структури і динаміки витрат страховика.

Я вірю, що перш, ніж ми зможемо пред'являти права на будь-яке обітницю завіту, Бог повинен виконати в нас певну роботу. Що ж це за попередня робота, від якої залежать всі інші дії? Пророк Єремія говорить нам: «... І страх Мій дам їм у серце, щоб вони не відступали від Мене» (Єр. 32:40).Божа попередня робота завіту полягає в тому, щоб вкласти в наше серце Свій страх, завдяки дії Духа Святого.

Єремія говорить тут про положеннях Старого, але Божого Нового Завіту, і Бог ясно говорить, як буде відбуватися ця первісна робота завіту: «Я дам страх Мій в серця їх». Він дає нам зрозуміти, що ми не можемо порушити в собі святий страх. Ми не можемо отримати його через покладання рук або зусиллями своєї плоті. Ні - єдиний шлях для здійснення в нас цієї святої справи - це коли його здійснює Дух Божий.

Бог говорить нам через цей уривок: «Я збираюся зробити в вас дивовижні речі. Я пошлю Самого Мого Духа, Який буде жити у вас і дасть вам нове серце. Він дасть вам силу, щоб убити всю працю плоті, і він приведе вас в повну свободу від влади гріха. В кінцевому рахунку, Він буде виробляти в вас бажання виконувати те, що завгодно Мені і дасть вам силу для цього.

Але існує одна справа, яку Дух повинен зробити в вас колись будь-якого іншого. Він вкладе в вас істинний Божий страх щодо гріха. Він вселить вам глибоке благоговіння перед Моєю святістю, щоб ви не відступали від Моїх заповідей. В іншому випадку ваш гріх завжди буде вести вас від Мене ».

Говорячи просто, Дух Святий змінює наше ставлення до свого гріха. Він знає, що до тих пір, поки ми сприймаємо свою хіть легко, ми ніколи від неї не звільнимося, тому він показує нам, як глибоко це засмучує і дратує Його. Яким чином Дух Святий це робить? Він використовує обличающее Слово Боже - пекучі стріли святий істини.

Якщо ви хворі від свого гріха і жадаєте ходити в праведності, то приготуйтеся: Бог посилатиме в ваше серце викривальні стріли Євангелія. Ви відчуєте, як глибоко проникає їх палючий огонь в вашу совість, і вони будуть досягати до всякого таємного куточка вашого серця, виставляючи напоказ всяку пожадливість та не зупиняючись ні перед чим.

Багато плотські християни намагаються позбутися почуття провини, яке виробляють викривальні Божі стріли. Вони не хочуть боятися свого гріха, тому вони постійно проголошують цей вірш: «Тож немає тепер жадного осуду тим, хто ходить у Христі Ісусі ...» (Рим. 8: 1). Але вони не обтяжують себе, щоб дочитати цей вірш до кінця:«...(Хто) живуть не за тілом, а за духом ». Якщо ви продовжуєте залишатися в гріху, ви ходите по плоті, і не маєте ніякого права на Божу обітницю про «ніякому засудження».

Вина, яку ми відчуваємо в результаті викриття Духа Святого, в дійсності є дією Божої благодаті. Це означає розкрити нам оманливість гріха, чинного в нас; тому ми повинні просити, щоб Божий Дух постійно навантажував нашу совість почуттям провини, страху і засудження за гріх, але тільки до тих пір, поки нашим очам не відчиняться цілком його надзвичайна гріховність. Тільки тоді може Дух Божий спокутувати нас від усього цього, тому що це буде означати, що Його мета - наблизити нас до Його дивовижною благодаті - досягнута.

Страх Божий включає в себе повне розуміння небезпеки і наслідків гріха.

Багато християн не інформовані про жахливу небезпеку, в якій вони можуть перебувати, продовжуючи залишатися в гріху. Тільки вогняні стріли істини Духа Святого можуть пробудити їх душі до цього благочестивому страху, в якому вони потребують, щоб позбутися від гріха. Дозвольте мені поділитися з вами декількома палаючими стрілами реальності, які використовував Господь, щоб порізати мою душу:

1. Бог вважає приховані похоті і таємні гріхи християн настільки ж небезпечними і ненависними для Нього, як злі, явні гріхи, вчинені нечестивими грішниками.

Більшість віруючих думають, що їх таємний гріх не є серйозним, просто тому, що вони не роблять його. Але Бог вдивляється в серця Свого народу - і в Його очах гріх, який Він бачить в нашому серці, більш тяжкий, ніж гріх нечестивих грішників.

Безсумнівно, сьогодні людство бачить вбивства, геноцид і кричущі прояви гріха більше, ніж будь-яке попереднє покоління. Але Бог дивиться на все це так, що ніщо з цього не йде ні в яке порівняння з похотями, вкоріненими в серці віруючого. Наші злі похоті, ненависть і приховані гріхи є мерзотою в Його очах.

Ми бачимо приклад цього відношення в Одкровенні. Бог каже Лаодикії: «Я знаю діла твої ти не холодний, ані гарячий ... »(Одкр. 3:15). Він каже: «Я знаю тебе - і ти не той, за кого себе видаєш. Ти кажеш собі: «Я ні в чому не потребую». А Я кажу тобі, що ти стаєш теплим. Ревнощі, яку ти колись мав за Мною, поступово згасає. Всі дивляться на тебе, як на правильну, процвітаючу церква. Але Я дивлюся на твоє серце і знаю, що ти не той, за кого себе видаєш ».

Притчі говорять нам: "... з нього(Серця)джерела життя »(Пр. 4:23). Подібним же чином: «... Як у душі своїй його(Людини), Такий і він »(Пр. 23: 7). Ці вірші є гострими стрілами Духа Святого. Вони пронизують наше серце, говорячи нам: «Ви не можете сховатися від Господніх очей. Все таємне, що ховається у вашій душі, стане явним. Не має значення, робив ти це чи ні. Бог не простить твою таємну хіть, твої злі думки, твою прихильність до гріха ».

Ви будете готові до здійснення обітниць Нового Завіту в той момент, коли ви щиро попросіть Духа Святого вкласти в вас страх Божий, щоб ніколи більше не ставитися легковажно до гріха.

2. Чим довше ми залишаємося в гріху, тим більше небезпека озлоблення нашого серця.

Біблія попереджає, що якщо ми продовжуємо залишатися в гріху, ми неминуче стаємо нечутливими до картання «Стережіться, щоб не було в кого з вас злого серця невірства, не відступило від Бога Живого. Але заохочуйте один одного кожен день, доки зветься "нині", щоб хто з вас не запеклим через підступ гріха »(Евр.3: 12-13).

Можливо, колись ти тремтів, чуючи Слово Боже. Твоє серце плавилося, коли ти слухав проповідь, яка, ти знав, призначена була особливо для тебе. Ти мав вухо, щоб чути, що говорить Дух. Але ось уже деякий час ти заграєш з таємним гріхом - бавишся з ним, граєш з ним, подумки знову і знову повертаєшся до нього. І тепер, внаслідок того, що гріх зробив у тобі свою дію зваблювання, ти можеш висидіти бездушно будь-яку проповідь, як би не була вона помазана Духом Святим. Ти можеш читати Слово Боже і спілкуватися з зламаним, розкаявся віруючими, але нічого не відчувати. Твоє серце могло охолонути до такої міри, що ти більше не відчуваєш ніякого викриття.

Якби ти мав дар благочестивого страху, він швидко відкрив би тобі, що твоє серце повільно, але неухильно черствіє. Ти б зрозумів, що з кожним днем ??ти все більше грузне в гріху, твоя совість все більш стає спаленої. Але замість цього, з кожним днем, твій гріх стає все менш огидним для тебе, і скоро ти закінчиш повною сліпотою і хибним світом. Зрештою, твоя таємна хіть прорве кордону, які ти для неї встановив - і вільно виллється у всякого роду злом діянні.

Я на власні очі бачив жах одного Божого чоловіка, який попустив свого серця озлобитися. Він був моїм другом-служителем, пастором великої церкви. Бог потужно благословляв цю людину, помазуючи його проповіді вогнем і силою Духа Святого. Але у цього служителя був таємний сексуальний гріх. Через деякий час він почав вдаватися до йому - і в кінцевому підсумку був застигнутий при вчиненні перелюбу.

Бог був милостивий до мого друга. Побожні старійшини і керівники церкви піддали цього пастора дисциплінування, і через час він знову був допущений до служіння. У той час, коли в його серці піднімалася хіть, Дух Святий незмінно викривав його про це. Але ця людина ніколи не сприймав свій гріх всерйоз. Проповідники один за іншим ставали за його кафедру, вимовляючи викривальні проповіді про прихований гріх. Я знаю це, тому що в числі їх був і я. Але цей пастор ніколи не нахиляв своє серце, щоб слухати голос Духа.

Я був там в той вечір, коли він знову був викритий. П'ять жінок, вийшовши наперед, зізналися, що мали з ним зв'язок. Деякі говорили, що навіть мали з ним інтимні стосунки за якісь години до того, як він виходив за кафедру проповідувати.

Один мій друг запитав пізніше цю людину: «Як твоя совість могла дозволяти тобі так чинити? Як ти міг, провівши час у ліжку з чужою жінкою, потім мчати до кафедри, щоб проповідувати святе Боже Слово? ». Пастор зі сміхом відповів: «Потрібно бути хорошим актором».

Возлюблені, таке тверде, черстве серце. Ніщо не могло зачепити цю людину. Він настільки зачерствів, що міг, загрузнувши в перелюбстві, відкрити свою Біблію і проповідувати без всякого ознаки провини.

Просіть Духа Святого зробити в вас цю попередню роботу, щоб вселити в вас благочестивий страх, щоб зберігати ваше серце відкритим і розташованим до прийняття Божого Слова. Коли ви це робите, Дух Святий обіцяє дати вам м'яке серце, серце, яке легко піддавалося б дії Його руки.

3. Якщо ми Своєю впертістю в гріху, нас очікує Божа різка.

Псалмоспівець пише наступне про одне з головних обітниць Божого завіту: «Коли ж його діти покинуть Закона Мого, і не будуть держатись наказів Моїх; якщо ізневажать Мої наказів Моїх: тоді палицею беззаконня їх, і ударами - їхні провини; А ласки Моя не відхилиться від нього, і не зраджу вірності,. Чи не зламаю Свого заповіту, і не зміню того, що вийшло з уст Моїх »(Пс. 88: 31-35).

Ми радіємо, читаючи це чудове новозавітне слово. Бог обіцяє ніколи не відняти у нас Своєю милістю, як би сильно ми ні впали. Однак багато віруючих легко обходять серйозне застереження, що міститься в цьому уривку: якщо ми залишаємо Божий закон і відмовляємося виконувати Його заповіді, Він відвідає наші гріхи Своїм божественним жезлом.

Просто неможливо як-небудь пом'якшити це суворе слово. Бог говорить нам ясним і простою мовою Нового Завіту: «Якщо ти будеш продовжувати грішити, Я суворо розправитися з цим. Я прощу і помилую тебе, але покараю за твій гріх, і ти відчуєш на своїй спині удари Мого бича ».

Біблія говорить нам, що кого Бог любить, того і карає. Ми бачимо яскраву ілюстрацію цього в житті Давида. Подивіться, як Бог чинив з цією людиною, Своїм вірним слугою, який знайшов Господнє благовоління. Одного разу в своєму житті Давид зробив жахливий гріх, приховав його, і продовжував протягом декількох місяців приховувати і виправдовувати його. Зрештою, Бог сказав: «Досить», - і послав пророка викрити Давида в гріху. Натан, щоб виключити будь-яке вибачення з боку Давида, використовував притчу, поки, зрештою, цар не визнав: «Так, я згрішив. Я винен".

Але простого визнання гріха недостатньо. Бог не тільки викрив Давида - Він також доклав Свою божественну тростину до спини Свого раба. Звичайно ж, ми знаємо, що Господь завжди робить це з любов'ю. Але життя Давида ясно показує нам, що відчуття від Божої виправній різки далеко не з приємних. Удари її болючі і болісні, і наслідки від них можуть тривати все життя. І часто ця різка падає не тільки на нас, але і на наших коханих та близьких.

Подивіться, як позначився гріх Давида на тих, хто оточували його: незаконна дитина, якого він мав від Беер-Шеви, помер. Тисячі ізраїльтян впали в битві. Він накликав ганьбу на свою країну, зробивши Ізраїль посміховиськом в очах ворогів. І, як ніби цих мук було недостатньо, Давид відчував нескінченні особисті болісні страждання за свій гріх: бунтівний син Авесалом захопив престол Ізраїлю, його армія переслідувала Давида, як дикого звіра. Він повинен був бігти в пустелю від сина, якого так сильно любив, і він невтішно ридав, коли Авесалом був убитий.

Кожне хворобливе подія, пережите Давидом, було болісним нагадуванням про наслідки його гріха. Він висловлював свою безперервну біль в Псалмах, кажучи, що його душа відчуває невпинну муку, що він повалений в сум'яття, що його ліжко стала ложем сліз. Я кликав: «Боже, навіщо Ти залишив мене?». І слізно, в страху, благав: «Дух Святий, не віддаляйся».

Навіювання Духом Святим благочестивого страху призначене зробити послух через підпорядкування, а, не вдаючись до дисциплінування.

4. Якщо ми продовжуємо залишатися в гріху, ми будемо відчувати, як виснажується наша сила і йде внутрішній світ.

Давид писав: «... Знемогла від гріхів моїх сила моя, і кості мої висохли» (Пс. 30:11). Подібно отвору в бензиновому баку автомобіля, твій гріх поступово виснажить всі твої ресурси. Твій світ, радість і сила буквально по краплині будуть йти до тих пір, поки не підуть зовсім.

Давид зізнавався: «... Немає спокою в костях моїх від гріхів моїх» (Пс. 37: 4). Він каже: «Вся моя сила пішла внаслідок мого гріха. Моє тіло ослабло і знемагає через зробленого мною. Моє беззаконня не дає мені спокою ».

Давид на собі відчував, що означає бути уражається Божими стрілами. Він писав: «Бо стріли Твої пройняли мене, і рука Твоя тяжко спустилась на мене» (Пс. 37: 3). Але цей коханий слуга був научайтесь Божому страху, і частиною його болісного уроку було те, що він втратив Божий світ. Тепер він волав: «В дорозі Він виснажив сили мої ...» (Пс. 101: 24).

Я знаю християн, які живуть, відчуваючи крайнє сум'яття, бо продовжують вдаватися до гріха. Ці спустошені душі завжди сумні, слабкі, вічно борються, але нічого не домагаються. Також я знаю служителів, які не можуть сидіти спокійно внаслідок свого гріха. Вони постійно зайняті, завжди в русі, але ніколи не входять в Господній спокій.

Не має значення, хто ви - якщо ви даєте місце таємного гріха, ви будете відчувати постійну турботу у вашому житті, у вашому будинку, у вашій родині, на вашій роботі. Все, до чого ви торкаєтеся, буде в цілковитому безладді. Ви все більше будете відчувати занепокоєння, сум'яття, терзання внаслідок нескінченних страхів і тривог. Усякого миру і сила поступово віддалені ті, хто вас.

Новозавітний страх Божий є протиотрутою проти несерйозне ставлення до колись затинається гріхів. Цей дарований Духом Святим страх є відкритими дверима для надприродного світу і сили. Дорогоцінний страх Божий готує серце до отримання будь-якого іншого благословення завіту.

5. Одним із найсумніших наслідків триваючого перебування в гріху є втрата корисності для Божого Царства.

Я бачив людей, які були могутньо використовувані Духом Святим, але згодом відкинутих Богом як негідних. Господь сказав їм: «На жаль, син Мій, незважаючи на те, що Я люблю тебе, прощаю тебе і не позбавляю тебе Своєю милістю, Я не можу використовувати тебе».

Для мене це одна з найстрашніших речей, які могли б коли-небудь статися. Однак, це сталося з Саулом, царем Ізраїлю. Біблія говорить нам: «І сказав Самуїл до Саула: Ти зробив, що Не послухав ти наказів Господа Бога твого, що дана тобі, бо тепер Господь міцно поставив би аж навіки твоє царство над Ізраїлем назавжди; але тепер не встояти царство твоє ... »(1 Цар. 13: 13-14).

Які сумні слова! Бог сказав цьому царю: «Саул, ти міг би мати в своєму житті Моє постійне благословення. Я вже був готовий затвердити твоє царювання в Ізраїлі навіки. У Мене були для тебе великі плани, щоб потужно використовувати тебе. Але ти не покінчив зі своїм гріхом, а тільки став ще більш злим та розлюченим. Так що тепер Я залишаю тебе ». Негайно Дух Божий покинув царя - і в ту ж мить Саул став непотрібним для Царства. Письмо відкриває нам, що, починаючи з цього моменту, всі, що робив Саул, було по плоті. Він скінчив тим, що довірився чаклунки за лічені години до своєї смерті.

Ось чому все закінчується, якщо ви упорствуете в гріху: ви стаєте абсолютно порожніми і марними.

Слово Боже говорить, що страх Божий є джерелом життя (див. Пр. 14:27), І що цей страх допомагає уникнути капканів смерті. В Пр. 3: 7 ми читаємо:«... Бійся Господа, та ухиляйся від злого». А в Євр. 12:28 нам наказано «... Служити Богові з побожністю і страхом». Бажають ходити в страху Божому скоро увійдуть в повноту одкровення про обітуваннях і умовах Нового Завіту.

Можливо, Бог виявляє тебе в твоєму гріху прямо зараз. Він послав у твоє серце Свої викривальні стріли, і ти відчуваєш почуття провини за свій гріх. Чи не впадай у відчай - це дар Божий. Він приносить тобі Свою божественну силу, навчаючи тебе: «Тільки Мій святий страх допоможе тобі втекти від гріха».

Переконавшись в надзвичайної гріховності твого гріха, ти будеш готовий прийняти розраду від Духа Святого. Книга Діянь оповідає нам: «А Церква по всій Юдеї, Галилеї і Самарії мала мир, будуючись і ходячи в страсі Господньому, і, при втіхою Духа Святого, примножувалися »(Діян. 9:31). Ви бачите, що тут мав на увазі автор? Так як ці перші християни ходили в страху Божому, вони отримували розраду від Духа Святого.

Але що ж у точності означає - ходити в страху Господньому? Говорячи коротко, це означає нагадувати собі про Його застереження і дозволяти Духу Святому відкривати вам ваші гріхи, щоб ви визнали їх наявність і відкинули їх від себе. Роблячи це, Він закладає основи для виконання у вашому житті всіх Божих заповітних обітниць.

Потім, коли ви будете сповнені страху Божого, ви будете боятися гріха і його наслідків. У вас буде діяти благочестивий страх, і ви будете ходити в ньому щодня. Зрештою, ви побачите, що весь цей час Бог являв вам Своє милосердя, роблячи те, що обіцяв - позбавляючи вас від влади і рабства гріха. Старий Завіт закінчив свою роботу - і тепер ви можете сподіватися на те, що Бог введе вас в усі положення та благословення Нового Завіту.

 



НОВИЙ ЗАПОВІТ І ВНУТРІШНЯ СИЛА СВЯТОГО ДУХУ | глава сьома

вступ | Чи не зламаю Свого заповіту, і не зміню того, що вийшло з уст Моїх »(Пс. 88:35). | Автор Послання до Євреїв докладно зупиняється на сутності Нового Завіту. | ЗВІЛЬНЕННЯ ВІД ПАНУВАННЯ ГРІХА | І дам вам нове серце, і нового духа дам у ваше нутро і вийму з вашої серце кам'яне, і дам вам серце із м'яса »(Єз. 36:26). | ХРЕСТ І НОВИЙ ЗАПОВІТ | ВХОДЖЕННЯ У НОВИЙ ЗАПОВІТ У ВИГЛЯДІ СМЕРТІ | ХРИСТОС, НАШ ПЕРВОСВЯЩЕНИК НОВОГО ЗАВІТУ | НОВИЙ ЗАПОВІТ РУЙНУЄ Сатанинські твердинею | І другові не довіряйте, не покладайтеся на приятеля; від лежачої на лоні твоєму лежить, пильнуй двері уст своїх »(ст.5). |

© um.co.ua - учбові матеріали та реферати