Головна

Енохіанская магія і апокаліпсис

  1. " МАГІЯ В ТЕОРІЇ І НА ПРАКТИЦІ "У ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ТРАДИЦІЇ
  2. " МАГІЯ В ТЕОРІЇ І НА ПРАКТИЦІ "У ТВОРЧОСТІ КРОУЛІ
  3. VI. Магія і домашнє господарство
  4. VII. Магія і лікування
  5. VIII. Жінки і магія в області датського права
  6. Серпень. Майже що апокаліпсис
  7. Біла магія 1 сторінка

У християнському мілленарізма є дві головні лінії. Одна лінія, яка називається постмілленарізм, є в значній мірі утопічною. Вона розглядає міленіум як початок періоду поступового вдосконалення людства на Землі; основний принцип полягає в тому, що світ повинен бути приведений до досконалості, і Місто Бога повинен бути побудований на Землі перш, ніж Христос повернеться, і тільки після другого пришестя Христа світ закінчиться. Двома десятиліттями після Ді мілленарісти цього спрямування стали рушійною силою тих британських релігійних груп, які очолили колонізацію Америки. Власна думка Ді містить багато постмілленарістскіх ідеалів; в пошуках Енохіанской мудрості він ставив собі за мету знайти кошти, щоб привести земні уряду і суспільства у відповідність з проектом Бога, і, таким чином, наблизити друге пришестя Христа.

Інша лінія, яка називається премілленарізм, відрізняється великою катастрофізм і різноманітністю. За цією версією, типовий сценарій кінця світу полягає в тому, що Христос повертається, і після цього всі діючі "злі" суспільства будуть зруйновані світовими лихами. У той час як обраних Бог вбереже від загибелі. Після того ж, як світ зруйнований, Христос з'єднається з відданим йому в Граді Божому, щоб управляти Землею протягом тисячі років.

При всьому мілленаристські ароматі, всі заяви ангелів мають постмілленарістскій характер. Ангели розділили світ на чотири еону. Перший з них розпочався з творіння і закінчився потопом. Другий закінчився першим пришестям Христа. Відкриття Liber Loagaeth завершило третій еон і перепровадили світ в останню епоху, в якому світ буде приведений до досконалості, і в якому вдруге до людей прийде Христос.

Запити та Дошки були, в свою чергу, призначені служити засобами, які можуть сприяти це вдосконалення. Один специфічний пасаж показує це ясно.

11 лютого 1584 Ді і компанія досягли Польського маєтку Альберта Ласки, і мали час, щоб затриматися на кілька днів і провести деяку магічну роботу. Цей день відкривав нову серію робіт після паузи. І під час сеансу ангел Nalvage, здавалося, вперше представив себе і заявив про свою мету.

Сесія починається з дискусії на латині між злим духом, який знаходиться за лівим плечем у Келлі, і добрим духом, який знаходиться за його правим плечем. Після деякої дискусії обговорення добрий дух виганяє злобного. Він проводить пару параграфів, що вихваляють Доктрину, яку він збирається представити, потім каже:

Ангел Nalvage:

"Це - останні дні, і для збору врожаю потрібні Працівники. Кінець світу наближається, але все в руках Божих, який лише один знає час кінця подій, відомих Миру. Кінець, коли Світ прийде до нього у Славі. Так, що ця Доктрина, таїнство слова Бога, запечатана спочатку, тепер дана людині, для Перетворення, яке в кінці повинно привести до Єдності. [Підкреслено в оригіналі] Головна частина того Круга, який представляє Таємниці Високого в його пророків, апостолів і міністром, проявиться ".

"Суть нашої доктрини в тому, що Бога треба прославити. Для себе ми не шукаємо слави: Але ми служимо Вам для вашого блага, викладаючи Вам Волю Бога, як той же самий Христос, який був замучений, відданий і убитий Патріархом, учинений Миру його Учнями, і тепер викладає Вам про звільнення від гріхів ... найбільший в світі, в кінці всіх речей. Головний ключ і проникнення в таємна таємних Бога, (по відношенню до його планам на Землі) винагородить вічною славою, яка є найбільшим скарбом ".

Хоча мова цього ангела не надто зрозуміла, проте, деякі речі очевидні. Ангел Nalvage - постмілленаріст. Тобто, він вважає, що світ повинен бути приведений до стану досконалості і святості перш, ніж Христос повернеться; Град Божий повинен бути встановлений людиною, і лише потім настане кінець світу. Запити та Дошки (які він почне давати двома місяцями пізніше) - інструмент, який може створити передумови для цього вдосконалення Землі і людства.

   Із зауваженнями та побажаннями звертайтесь за адресою: camp@oto.ru  Створення сайту - Леонтьєв Євген, 2000.


Бенджамін Роу | Деякі замітки про природу Енохіанской мови.

Період три: Енохіана | Дошка Бога | запитів | Великий Стіл | Liber Scientiae | Використання | Історія Використання | Еліас Ешмол | Алістер Кроулі | Церква Сатани Ла Вея і Храм Сета Аквіно |

© um.co.ua - учбові матеріали та реферати