Головна

Аль-Бухарі 757, Муслім 397 зі слів Абу Хурайри, нехай буде задоволений ним Аллах. 89

  1. XL. Якщо раб буде винен у крадіжці
  2. XL. Якщо раб буде звинувачений в крадіжці
  3. Аль-Бухарі 1400, Муслім 20. 88
  4. Аль-Бухарі 349 зі слів Анаса від Абу Зарра, хай буде задоволений ними обома Аллах.
  5. Аль-Бухарі 4777, Муслім 8-10, зі слів Абу Хурейра, нехай буде задоволений ним Аллах. 60
  6. Аль-Бухарі 7288, Муслім 1337 зі слів Абу Хурейра, нехай буде задоволений ним Аллах. 87

Доказ на пост: «О ті, які увірували! Приписано піст, так само, як це було приписано вашим попередникам, щоб ви налякалися »1. (40)

Потім Аллах Всевишній згадав доказ на закят: «виплачувати закят», тобто виплата закята для тих, у кого є право на це. А це ті люди, які згадав Всевишній Аллах в Своїх словах: «Пожертви призначені тільки для жебраків і бідних, для тих, хто займається їх збором і розподілом, і для тих, чиї серця хочуть завоювати, для викупу рабів, для боржників, для витрат на шляху Аллаха і для подорожніх. Таке розпорядження Аллаха. Воістину, Аллах - Знаючий, Мудрий »2. Згадав Всевишній вісім категорій, і обмежив їх часткою іннама (тільки), тому не можна витрачати закят ні на кого, крім цих восьми категорій. Та людина, яка витратила закят не так на ці вісім категорій, не рахується виплатив закят, навіть, якщо він витратив величезні суми, мільйони і мільярди, і назвав їх закятом. Вони будуть закятом тільки тоді, коли будуть спрямовані на вісім категорій, які обмежені Аллахом. Також закят повинен виплачуватися своєчасно, тобто в той час, коли це стає обов'язковим. Людина не повинна затягувати, спізнюватися і лінуватися, а також людина повинна ставитися до виплати закят з задоволенням. Тобто він не повинен вважати його втратою або збитком, але він повинен вважати його лише придбанням. Ці три справи є «правильною релігією» і згідно з правилами арабської мови під цим словосполученням розуміється «релігія правильної громади», тобто прямий громади. Це був доказ молитви, закят і тлумачення таухид.

(40) Піст обов'язковий тільки для мусульман. А що стосується невірних, якщо вони будуть постити, то їх пост не достовірний поки вони не засвідчать про те, що «Немає божества крім Аллаха» і що «Мухаммад посланник Аллаха», нехай благословить його Аллах і вітає. Поки вони залишаються невірними, їм не принесе користь поклоніння, ні пост і ні що-небудь інше. Тому Всевишній звернувся тільки до віруючих, так як саме вони є тими, хто відповідає на заклик. Вони є тими, від яких приймається пост і їх пост вважається дійсним.

Слова Всевишнього: «Вам наказаний пост», сенс слова наказаний, тобто є обов'язковим. Як це прийшло в словах Всевишнього: «Вам наказано бій» 3, тобто для вас стало обов'язковим бій. Сенс слова наказано, в Книзі Аллаха означає, стало обов'язковим.

Слова Всевишнього: «як це було приписано вашим попередникам», тобто, як він був обов'язковим для громад, які були до вас. Цей аят вказує на те, що пост був відомий попереднім громадам, і він був у старих шаріату, і на те, що не виділилась їм Шаріат, з яким прийшов Мухаммад, нехай благословить його Аллах і вітає. Пост буває важким для людської душі, так як в ньому придушення примхи і стримування пристрастей. Всевишній Аллах роз'яснив нам, що піст є Його Сунною в Його творіннях, і що це було приписано для всіх громад. І навіть за часів джахілії пост був відомий, вони постили в день 'Ашура.

Аль-Бухарі 1400, Муслім 20. 88 | Бакара 216. 90


Творець 28. 78 | Сод 5. 79 | Жінки 36 80 | Тобто закликати прокльони на того, хто не має рації. | Лицеміри 1-2. 82 | Прикраси 26. 83 | Те, що він з вашої середовища. 2 Тяжко для нього те, що ви страждаєте. 3 Він намагається для вас. 4 Він добрий до віруючих. 5 Він милосердний. | Худоба 33. | Світло 63. 86 | Аль-Бухарі 7288, Муслім 1337 зі слів Абу Хурейра, нехай буде задоволений ним Аллах. 87 |

© 2016-2022  um.co.ua - учбові матеріали та реферати