Шріла Прабхупада і попередні ачарья | Пояснює як застосовувати знання відповідно до часу, місцем і обставинами; займає нас відповідним практичним служінням | служіння гуру | Учень повинен смиренно служити і слухати духовного вчителя, і якщо духовний вчитель буде задоволений, то логіка і аргументи духовного вчителя стануть зрозумілі учневі. | Слідувати повчанням гуру | Але з деяких питань звертатися краще до наставнику, ніж до духовного вчителя. Розберіть на прикладах. | Необхідно культивувати вкрай близькі і довірчі відносини | Так само неправильно і не слідувати повчанням | Значення імені Харе | Святе ім'я Крішни і Сам Крішна невідмінне один від одного |

загрузка...
загрузка...
На головну

Від слухання лекцій і кіртанов чистого відданого

  1. I. Розрахунок чистого приведеного доходу (ЧПД, NPV)
  2. Quot; Критика чистого розуму "- основні Ідеї.
  3. Аналіз чистого прибутку.
  4. АНАТОМІЯ. КУРС ЛЕКЦІЙ.
  5. ВСТУП ДО КУРСУ ЛЕКЦІЙ
  6. Візуальне супроводження лекцій
  7. Джерело: Іванов Вяч. Вс. Мистецтво і проблема світової гармонії // Наука про людину. Введення в сучасну антропологію. Курс лекцій. - М., 2004. - С. 126-158.

Коли мантру співає з любов'ю чистий відданий Господа, вона справляє надзвичайно сильний вплив на слухачів, тому, щоб досягти негайного ефекту, ми повинні слухати спів і повторення мантри з вуст чистого відданого Господа. Наскільки це можливо, необхідно уникати слухати, як співають і повторюють мантру невідданих. Молоко, якого торкнулися губи змії, стає отруйним. (Наука самоусвідомлення, Повторення мантри Харе Крішна)

уникаючи образ

«Мій дорогий Господь, хоча ти даруєш милість переможених обумовленим душам, даючи їм Свої святі імена, я так неудачлів, що роблю образи, навіть коли повторюю святе ім'я, і ??тому не досягаю прихильності до оспівування. (Чайтанья Чарітамріта, Антья 20.16)

- В якому умонастрої потрібно повторювати Святе ім'я?

Мін.

(Можна дати лекцію, перемежовуючи її одномінтуним індивідуальним повторенням мантри після кожного блоку з проханням медитації на ту чи іншу якість)

умонастрій:

Святі імена Господа слід повторювати в смиренному стані розуму, вважаючи себе нижче травинки. Потрібно стати терплячі дерева, повністю звільнитися від почуття помилкового престижу, і завжди бути готовим надати повагу іншим. Тільки в такому стані розуму можна повторювати Святе ім'я Господа постійно. (Чайтанья Чарітамріта, Aнтья, 20.21)

Важливість умонастрої:

Той, хто повторює Святі імена Господа - маха-мантру Харе Крішна, - як правило, спочатку допускає багато образ, які називаються нама-абхаса і нама-апарадха. Таке повторення маха-мантри не дає можливості знайти досконалу любов до Крішни. Тому необхідно повторювати маха-мантру відповідно до принципів, викладених в наведеному вище вірші: трінад апі су-нічена тарор верба сахішнуна. ... Тому автор "Шрі Чайтанья-чарітамріти", Крішнадаса Кавіраджа Госвамі, закликає кожного завжди носити цей вірш з собою як кулон на шиї. (Чайтанья Чарітамріта, Аді, 17.32, коментар)

смирення:

Трава в цьому вірші згадується тому, що всі топчуться по її, але вона цього ніколи не противиться. Цей приклад показує, що духовний вчитель або лідер будь-якого рангу не повинен пишатися своїм становищем. Йому слід завжди бути смиренніше звичайних людей, і він повинен, незважаючи ні на що, проповідувати вчення Чайтаньи Махапрабгу, повторюючи мантру Харе Крішна. (Чайтанья Чарітамріта, Аді, 17.31, коментар)

У тому відданого, в якому є любов до Бога, природним симптомом є те, що він не вважає себе зрадженим. Замість цього він завжди вважає, що у нього немає ні краплі любові до Крішни.

(Чайтанья Чарітамріта, Антья, 20.28, коментар)

терпіння:

Розвинути терпіння (тарор верба сахішнуна) дуже важко, але той, хто щиро повторює мантру Харе Крішна, природним чином стає терплячим. Людині, який за допомогою мантри Харе Крішна знайшов духовне свідомість, немає необхідності окремо виховувати в собі цю якість, - все чесноти самі приходять до відданому завдяки тому, що він регулярно повторює мантру Харе Крішна. (Чайтанья Чарітамріта, Аді, 17.28, коментар)

Чи не вимагати поваги до себе:

Не слід думати, що, якщо до тебе звертаються як до пана, або Прабху, ти насправді стаєш Прабху. Не слід забувати про своє смиренному положенні слуги, навіть якщо до тебе

звертаються як до Прабху. (Шріла Прабхупада, лист Нандарані, 28 листопада 1967)

Виявляти повагу до інших:

Отримавши від усвідомила себе душі істинне знання, ти ніколи вже не опинишся в полоні ілюзії, бо це знання допоможе тобі побачити, що всі живі істоти - частинки Всевишнього, іншими словами всі вони все вони в Мені. (Бхагавад Гіта 4.35)

- молитовний настрій

Мін.

(Можна в парах - попросити відданих уявити, що їх напарник - Крішна. Вони повинні звернутися до нього в якомога більшій покорі. Потім помінятися ролями.)

- Повторення мантри в молитовному настрої

Мін.

(Попросити кілька хвилин повторювати мантру, зберігаючи молитовний настрій, індивідуально)

- Як повторювати уважно?

Мін.

(Можна попросити відданих поділитися своїм досвідом того, як їм вдавалося уважно повторювати. Потім додати свої відповіді. Потім попросити повторювати мантру індивідуально 5 хвилин)



Інші форми обов'язково повинні супроводжуватися повторенням Святих імен | Просто продовжувати повторювати
загрузка...
© um.co.ua - учбові матеріали та реферати