Головна

ТЕКСТ 14

  1. A.S. Напівжирним, курсивом і підкресленням виділені ті аспекти тексту, які безпосередньо відповідають на відповідні підпункти питання.
  2. CloseGraph закриває графічний режим (звільняє пам'ять, розподілену під драйвери графіки и відновлює текстовий режим роботи екрана).
  3. HTML-документ - це гіпертекст
  4. I. Письмово переведіть текст на російську мову. Випишіть 20 слів на економічну тему з транскрипцією і перекладом. Вивчіть ці слова напам'ять.
  5. I. Письмово переведіть текст на російську мову. Випишіть 20 слів на економічну тему з транскрипцією і перекладом. Вивчіть ці слова напам'ять.
  6. I. Прочитайте текст і письмово переведіть перший абзац.
  7. I. РОБОТА НАД ТЕКСТОМ

йаван на джайета параваре 'Смін

вішвешваре драштарі бхакті-йогах

Тават стхавійах пурушасйа рупам

крійавасане прайатах смареть

йават - поки; на - ні; джайета - розвинув; пара - трансцендентного; аварі - в матеріальному; асмін - в цій формі; Вішва-Ішваре - в Господі всіх світів; драштарі - в тому, хто бачить; бхактійогах - віддане служіння; Тават - до тих пір; стхавійах - матеріаліст; пурушасйа - Вірата-пуруши; рупам - вселенську форму; Крій-авасане - завершивши виконання своїх запропонованих обов'язків; прайатах - з належною увагою; смареть - слід згадувати.

Поки матеріаліст не розвине прагнення до любовному служінню Верховному Господу, чий погляд охоплює трансцендентний і матеріальний світи, завершуючи виконання приписаних обов'язків, він повинен медитувати на вселенську форму Господа.

КОМЕНТАР: Своїм поглядом Верховний Господь охоплює обидва світу: матеріальний і трансцендентний. Інакше кажучи, у всіх світах Верховний Господь - вищий насолоджується і повелитель усього сущого. Це підтверджується і в «Бхагавад-гіти» (5.29). Духовний світ являє собою прояв Його внутрішньої енергії, а матеріальний - зовнішньої. Живі істоти також представляють собою Його енергію - прикордонну енергію Господа: за своїм бажанням вони можуть жити або в трансцендентному, або в матеріальному світі. Матеріальний світ - невідповідний для живих істот місце, оскільки духовно вони єдині з Господом, а в матеріальному світі вони потрапляють під владу законів матеріальної природи. Господь хоче, щоб всі живі істоти - Його невід'ємні частки - жили з Ним у трансцендентному світі. Мета всіх Вед і Богом відкрите писань в матеріальному світі - просвітити обумовлені душі, тобто закликати їх повернутися додому, назад до Бога. На жаль, незважаючи на безперервні троїсті страждання матеріального життя, обумовлені живі істоти не поспішають повертатися до Бога. Причина цього - їх неправильний спосіб життя, в якому гріх перемішаний з чеснотою. Добродійні намагаються відродити свої відносини з Господом, але і вони не здатні осягнути Його особистісний аспект. Справжня мета життя - відновити відносини з Господом і служити Йому. Служіння Господу - природний стан живих істот. Однак імперсоналісти і тим, хто не здатний з любов'ю служити Господу, радять медитувати на Його безособовий аспект, Вірата-РУПу (вселенську форму). Але в будь-якому випадку, той, хто хоче знайти справжнє щастя і повернутися в своє природне, необумовлене стан, повинен спробувати відродити свої забуті відносини з Господом. Медитуючи на безособовий аспект (Вірата-РУПу), вселенську форму Господа, що не володіють великим розумом неофіти поступово розвивають якості, необхідні для особистого спілкування з Ним. Цей вірш радить медитувати на Вірата-РУПу, описану в попередніх розділах. У такій медитації людина усвідомлює, що планети, моря, гори, річки, птахи, звірі, люди, напівбоги і все, що ми бачимо навколо, суть різні частини форми Вірата Господа. Роздуми про це також є одним з видів медитації на Абсолютну Істину, і як тільки людина приступає до неї, в ньому починають розвиватися божественні якості, і тоді весь світ представляється йому щасливої ??і тихою обителлю. Без медитації на Бога в Його особистісному або безособовому аспекті хибні уявлення людини про своє початковому положенні затуляють його хороші якості, і оскільки він позбавлений цього вищого знання, весь світ перетворюється для нього в пекло.

 



ТЕКСТ 13 | ТЕКСТ 15

ТЕКСТ 1 | ТЕКСТ 2 | ТЕКСТ 3 | ТЕКСТ 4 | ТЕКСТ 5 | ТЕКСТ 6 | ТЕКСТ 7 | ТЕКСТ 8 | ТЕКСТ 11 | ТЕКСТ 12 |

© um.co.ua - учбові матеріали та реферати