Головна

ТЕКСТ 7

  1. A.S. Напівжирним, курсивом і підкресленням виділені ті аспекти тексту, які безпосередньо відповідають на відповідні підпункти питання.
  2. CloseGraph закриває графічний режим (звільняє пам'ять, розподілену під драйвери графіки и відновлює текстовий режим роботи екрана).
  3. HTML-документ - це гіпертекст
  4. I. Письмово переведіть текст на російську мову. Випишіть 20 слів на економічну тему з транскрипцією і перекладом. Вивчіть ці слова напам'ять.
  5. I. Письмово переведіть текст на російську мову. Випишіть 20 слів на економічну тему з транскрипцією і перекладом. Вивчіть ці слова напам'ять.
  6. I. Прочитайте текст і письмово переведіть перший абзац.
  7. I. РОБОТА НАД ТЕКСТОМ

Прайя мунайо Раджан нівртта відхі-шедхатах

наіргунйа-стха раманте сма гунанукатхане харех

Прайя - головним чином; мунайах - все мудреці; Раджан - про цар; ніврттах - вище; відхі - регулюють принципів; седхатах - обмежень; наіргунйа-стхах - займають трансцендентне положення; раманте - черпають задоволення в; сма - виразно; гуна-анукатхане - в описі слави; харех - Господа.

Про цар Парікшит, опис величі Господа приносить насолоду перш за все кращим з трансценденталистов, на яких не поширюється дія регулюють принципів і обмежень.

КОМЕНТАР: Кращий з трансценденталистов - це звільнена душа, тому на нього не поширюється дія регулюють принципів. Неофіт, який прагне досягти духовного рівня, повинен слідувати регулюючим принципам під керівництвом духовного вчителя. Його можна порівняти з пацієнтом, якому лікар наказує ті чи інші обмеження. Як правило, звільнені душі також відчувають задоволення, описуючи трансцендентні діяння Господа. Ми вже говорили про те, що оскільки нарайан, Харі, Особистість Бога, знаходиться поза матеріального творіння, Його форма і якості нематеріальні. Кращі з трансценденталистов, звільнені душі, осягають Його, проникаючи в глибини трансцендентної науки, тому бесіди про трансцендентної природі ігор Господа доставляють їм задоволення. У «Бхагавад-гіти» (4.9) Верховний Господь стверджує, що Його явище і діяння трансцендентні (дівйам). Звичайна людина, введений в оману матеріальної енергією, вважає цілком очевидним, що Господь подібний одному з нас, і тому відмовляється визнати, що тіло Господа, Його ім'я і т.д. трансцендентні. Кращих з трансценденталистов не цікавлять матеріальні речі, тому їх інтерес до діянь Господа служить незаперечним доказом того, що Господь відмінний від нас, що живуть в матеріальному світі. Ведичні писання також підтверджують, що Верховний Господь єдиний, однак, насолоджуючись іграми в суспільстві Своїх відданих, Він одночасно перебуває в серці кожної живої істоти як Сверхдуша, експансія Баладеви. Таким чином, досягти вищої досконалості в осягненні трансцендентного - не означає злитися з безособовим буттям Брахмана, до чого прагнуть імперсоналісти-намисто; вища трансцендентне блаженство полягає в насолоді, яке відчуває відданий, слухаючи про трансцендентні якості Господа і описуючи їх. Істинне трансцендентне насолоду живій істоті приносить тільки прославляння трансцендентного Господа, а не свідомість своєї єдності з Його безособовим аспектом. Однак є люди, які, не будучи трансценденталістам вищої категорії, не отримують задоволення від описів трансцендентних діянь Господа. Для них обговорення діянь Господа - це просто ритуал, виконуваний для того, щоб злитися з Його буттям.

 



ТЕКСТ 6 | ТЕКСТ 8

ЗВЕРНЕННЯ | ТЕКСТ 1 | ТЕКСТ 2 | ТЕКСТ 3 | ТЕКСТ 4 | ТЕКСТ 5 | ТЕКСТ 9 | ТЕКСТ 10 | ТЕКСТ 11 | ТЕКСТ 12 |

© um.co.ua - учбові матеріали та реферати