Головна

ТЕКСТ 6

  1. A.S. Напівжирним, курсивом і підкресленням виділені ті аспекти тексту, які безпосередньо відповідають на відповідні підпункти питання.
  2. CloseGraph закриває графічний режим (звільняє пам'ять, розподілену під драйвери графіки и відновлює текстовий режим роботи екрана).
  3. HTML-документ - це гіпертекст
  4. I. Письмово переведіть текст на російську мову. Випишіть 20 слів на економічну тему з транскрипцією і перекладом. Вивчіть ці слова напам'ять.
  5. I. Письмово переведіть текст на російську мову. Випишіть 20 слів на економічну тему з транскрипцією і перекладом. Вивчіть ці слова напам'ять.
  6. I. Прочитайте текст і письмово переведіть перший абзац.
  7. I. РОБОТА НАД ТЕКСТОМ

етаван санкхйа-йогабхйам сва-дхарма-парініштхайа

джанма-лабхах парах пумсе анте нарайан-смртіх

етаван - всі ці; санкхйа - вичерпним знанням про матерію і дух; йогабхйам - володінням містичною силою; сва-дхарма - своїми обов'язками; парініштхайа - повним опануванням; джанма - народження; лабхах - нагорода; парах - вища; пумсе - людини; Анте - в кінці; нарайан - Особистість Бога; смртіх - пам'ять.

Вища досконалість людського життя, якого можна досягти, або пізнавши природу матерії і духу, або опанувавши містичними силами, або досконало виконуючи покладені на обов'язки, полягає в тому, щоб в кінці життя пам'ятати про Особистості Бога.

КОМЕНТАР: нарайан - це Особистість Бога, трансцендентна до матеріального творіння. Все, що створюється, підтримується і в кінці кінців знищується, знаходиться в межах махаттаттви (матеріальної субстанції) і називається матеріальним світом. Однак буття Нарайан, Особистості Бога, не підкоряється законам махат-таттви, і тому Його ім'я, форма і якості також не підкоряються законам матеріального світу. Вищої досконалості можна досягти, або займаючись емпіричної філософією, яка вчить, як відрізнити матерію від духу, або опанувавши містичними силами, що дозволяють зрештою потрапити на будь-яку планету у Всесвіті і за її межами, або виконуючи релігійні приписи. Однак в будь-якому випадку вищого удосконалюється тільки той, хто знаходиться на ступені нарайанасмрті, тобто постійно пам'ятає про Особистості Бога. А піднятися на цей ступінь можна, тільки спілкуючись з чистим відданим, який доведе до логічного кінця трансцендентну діяльність Джнані, йога або карми в рамках конкретних, визначених шастрами обов'язків. Історія знає чимало прикладів людей, які досягли духовної досконалості, один з них - Санакаді Тші і дев'ять прославлених Йогендра, які досягли досконалості тільки після того, як присвятили себе відданому служінню Господу. Але ніхто з відданих Господа ніколи не звертав зі шляху відданого служіння і не звертався до методів Джнані або йоги. Будь-яка людина хоче досягти досконалості в тій діяльності, якою займається. Тут сказано, що такою досконалістю є нарайан-смрті, і тому кожен повинен докласти всіх зусиль, щоб досягти його. Інакше кажучи, потрібно так перебудувати своє життя, щоб поступово набути здатності завжди пам'ятати про Особистості Бога.

 



ТЕКСТ 5 | ТЕКСТ 7

ЗВЕРНЕННЯ | ТЕКСТ 1 | ТЕКСТ 2 | ТЕКСТ 3 | ТЕКСТ 4 | ТЕКСТ 8 | ТЕКСТ 9 | ТЕКСТ 10 | ТЕКСТ 11 | ТЕКСТ 12 |

© um.co.ua - учбові матеріали та реферати