Головна

Гнів невиправданий - завжди

  1. C) Земля існувала вічно. Види також існують завжди.
  2. THORN; Програма цілорічна - вакансії є ЗАВЖДИ!
  3. Було так, якщо вірити чуткам, Або не було зовсім, Лейтенанти - завжди в голові, Маркітанти - в обозі. Йшла піхота. Рівняння на «ять»!
  4. У разі невиправданої паузи більше 5 секунд при виконанні вправи, воно припиняється і не оцінюється.
  5. У щасливих сім'ях у батьків завжди є час для своїх дітей
  6. У таких випадках завжди потрібно виявляти справжні мотиви і причини поведінки дітей.
  7. Погляд з майбутнього завжди спокійний.

Ви прочитаєте:

"Ви чули, що було стародавнім наказане: Не вбивай, а хто вб'є, підпадає він судові. А я кажу вам, що кожний, хто гнівається на свого брата, підпадає вже судові, а хто скаже на брата свого" рака"- Підпадає верховному судові, а хто скаже" божевільний ", підлягає геєні вогненної".

(Матвій, V, 22)

Варте тут слово "марно" виявляється головним, ключовим, бо робить все висловлювання слизьким і дивно зручним для вживання в будь-яку сторону. Ну так от, слова "марно" в текстах Євангелія до V століття немає ... Нє !!! Для зручності його приписали пізніше!

· Так хочеться побачити цю компанію, яка, примірявши Текст до себе і побачивши невідповідність, вирішила підредагувати, але не себе, а Євангеліє ...

Але ж Христос говорив, що будь-який гнів невиправданий. Люди придумують виправдання для гніву, а Христос все виправдання відкидає. Одне з найпоширеніших виправдань у людей свого гніву - переконання, що інший "пропащий або божевільна людина", а Христос на це заповідає: ніколи не говори і не роби так.

· Дивне непереведеного єврейське слово "раку" означає просто-напросто людини, якого не слід вважати за людину. Рака - значить людина пропащий, людина-пусте місце.

І тоді заповідь Христа звучить так: живи в мирі з усіма людьми, не гнівайся, що не лайся і не лайся. Не смій кого-небудь вважати дурнем або порожнім місцем і ніколи не виправдуй цим свої лайливі слова. Твій гнів - завжди невиправданий.

· А той, хто свій гнів прикриває словом "справедливий", має повне право на нього - але не на звання християнина.

Про суд

"Не судіть, щоб не суджено й, не засуджуйте, і не будете засуджені".

(Лука, VI, 37)

Цю фразу кожен з нас чув багато десятків разів. І не розумів. Виявляється, це не про побутовий лихослів'ї.

· Хоча можливо, що може бути застосовано і до лихослів'я. Але точний, буквальне значення - зовсім не про лихослів'ї, а про судовий осуд, про вирок.

Дійсно, ви ніколи не замислювалися, як моральна ідея християнства співвідноситься з законнической ідеєю судочинства?

Ще раз цитую Христове: "Чи не противитися злу". Мета судів ж - противитися злому. Христос наказує: робити добро за зло. Суди віддають злом за зло. Христос каже: Не розбирати добрих і злих. Суди тільки те й роблять, що цей розбір. Христос каже: прощати всім. Прощати не раз, не сім разів, а без кінця. Любити ворогів. Робити добро тим, хто ненавидить нас. Суди ж не прощають, а карають, роблять не добро, а зло тим, яких вони називають ворогами суспільства ...

Може бути, ви переконані, що суди - це добре, принаймні необхідно. Можливо, я погоджуся з вами. Проблема тільки в тому, що в Євангелії Христос висловлює протилежну думку. Він - проти судів. І написано це прямо в Євангелії, якщо не спотворювати текст самим грубим чином.

"Судіть" і "засуджуйте" в грецькому оригіналі Луки передано словами "crinw[8]"І"catadicazw". Так ось, слово"crinw", Маючи багато різних значень, часто вживається в значенні" засуджувати у судовому порядку "і навіть" стратити ", але ніколи не має значення" злословити ". А слово"catadicazw"Взагалі ніколи не має ніякого іншого значення, як тільки" засуджувати через суд до покарання "або" стратити ".

· Отже, читачі Святого канонічного Євангелія перебувають в грубому обмані.

Перші християни відповідно категорично заперечували суд - тобто помста, звану людським правосуддям. Сучасні ж християни починають судові процедури з того, що клянуться на Євангелії - то є на книзі, яка прямо забороняє це.

· Власне, кожен може не погоджуватися з програмою, запропонованої Ісусом Христом. Особисто у мене, повторю, вона викликає масу сумнівів. Але якщо ви не згодні з нею - навіщо тоді називати себе християнином? ..

 



Чи не противитися злу | Про присяги

серце християнства | Дерево Добра і Зла | Якщо не бути наївними ... | загадка Біблії | Всесвітня повінь | Вавилон | Як працював Менеджер Людства | Петельки блакитного кольору | загальні міркування | Любов до Бога або любов до Людям? |

© um.co.ua - учбові матеріали та реферати