На головну

ЯК ЦЕ ПРАЦЮЄ | ПЕРШИЙ КРОК | ДРУГИЙ КРОК | ТРЕТІЙ КРОК | ЧЕТВЕРТИЙ КРОК | П'ЯТИЙ КРОК | ШОСТИЙ КРОК | СЬОМИЙ КРОК | ВОСЬМИЙ КРОК | ДЕВ'ЯТИЙ КРОК |

ОДИНАДЦЯТИЙ КРОК

  1. СОН ОДИНАДЦЯТИЙ

"Шляхом молитов і роздумів ми намагалися поліпшити свій усвідомлений контакт з Богом, як ми Його розуміли, Молячись лише про знання Його волі, яку нам належить виконати і дарування сили для цього ".

Перші десять кроків затвердили основу для поліпшення нашого свідомого контакту з Богом, як ми Його розуміли. Вони заклали фундамент для досягнення довгострокових позитивних цілей. Вступаючи на цей етап нашої духовної програми після проходження попередніх десяти кроків, більшість з нас із задоволенням вдаються до занять молитвою і медитацією. Наше духовне стан є базисом для успішного одужання, яке передбачає необмежене зростання.

Багато хто з нас починають дійсно цінувати наше одужання, коли доходять до Одинадцятого Кроку. На XI Кроці наше життя набуває більш глибоке значення.

66.

Відмовившись від контролю, ми набуваємо велику силу.

Природа нашої віри визначає нашу особисту форму молитви медитації. Нам треба переконатися в тому, що у нас є система вірувань, що працює на нас. Результати позначаться на одужання. Як тільки ми прийшли в Анонімні Наркомани і визнали нашу хворобу, здавалося, що наші молитви працюють, але живучи по кроках ми отримуємо прямий результат - усвідомлений контакт з Вищою Силою, описаний в цьому кроці. Ми застосовуємо той крок для підтримки і поліпшення нашого духовного стану.

Коли ми вперше прийшли до програму, ми отримали допомогу від Сили, могутнішої, ніж наша власна. Це сталося завдяки тому, що ми висловили готовність працювати за програмою. Мета Одинадцятого Кроку - поглибити усвідомлення цієї Сили і поліпшити нашу здатність використовувати Її як джерело нашого нового життя.

Чим більше ми покращуємо свідомий контакт з нашим Богом шляхом молитви і медитації, тим простіше стає сказати: "Так виповниться Твоя воля, а не моя". Ми можемо попросити допомоги у Бога, коли це необхідно і наше життя покращиться. Той досвід медитації та релігійної віри, про який деякі розповідають, не завжди підходить нам. Наша програма духовна, а не релігійна. На той час, коли ми приступаємо. Об одинадцятій Кроку, недоліки характеру, які були причиною наших минулих проблем, пророблялися в попередніх десяти кроках. У них ми намічаємо свій майбутній образ, за ??образом і подобою своєю Вищої Сили. Не біда, що найчастіше, наш кругозір буває настільки обмежений, що ми можемо бачити лише свої безпосередні, миттєві бажання і потреби.

67.

Звичайно, найлегше знову повернутися до нашого колишнього способу життя. Щоб забезпечити сталість духовного зростання і одужання, нам треба навчитися спиратися на здорову духовну основу. Бог не буде нам нав'язувати свою великодушність і доброту, але якщо ми Його попросимо, то отримаємо їх. Ми зазвичай відчуваємо, що в даний момент щось змінюється, але не відразу бачимо суттєві зміни в нашому житті. Коли ми, врешті-решт, позбавляємося від власних егоїстичних мотивів, ми знаходимо мир і спокій, які колись вважали недосяжними. У нав'язаної моралі немає тієї сили, яка приходить до нас, коли ми вибираємо духовне життя. Багато з нас моляться, коли нам погано. Ми дізнаємося, що якщо ми молимося регулярно, ми вже не страждаємо так часто і так сильно.

Поза Анонімних Наркоманів існують різні групи, які використовують медитації. Всі ці групи пов'язані з певною релігією або філософією. Схвалення будь-якого з цих методів буде порушенням наших традицій і обмеженням права кожного на своє розуміння Бога. Медитація допомагає нам розвиватися духовно по-своєму. Те, що в минулому не могло допомогти нам, може допомогти сьогодні. Ми бачимо щодня по-новому, без упереджень. Ми знаємо, що якщо ми молимося про знання Божої волі, ми отримуємо найкраще, навіть якщо це не відповідає нашим уявленням про те, чого б нам хотілося. Це знання засноване на нашій вірі і досвіді видужуючих наркоманів.

Молитва підтримує наше спілкування з Силою, могутнішої, ніж наша власна. Іноді, коли ми молимося, відбуваються дивні речі; ми знаходимо кошти, способи і енергію для виконання завдань, які раніше здавалися нам не під силу. Ми отримуємо

68.

необмежену силу, через нашу щоденну молитву і готовність працювати за програмою, до тих пір, поки ми зберігаємо віру і оновлюємо її.

Для деяких молитва - це звернення до Божої допомоги, а медитація - це вислуховування Його відповіді. Ми вчимося бути обережними в молитовних проханнях. Ми молимося про те, щоб Бог вказав нам Його волю і щоб Він допоміг нам виконати її. У деяких випадках Його воля виявляється настільки очевидною, що нам нескладно зрозуміти її. В інших випадках наше "Я" настільки сконцентровано на собі, що ми не приймемо Божу волю для нас без боротьби і смирення. Нам легше концентруватися на молитві, якщо ми просимо Бога про те, щоб нам нічого не заважало. Ми набуваємо досвіду молитви, і нам треба пам'ятати, що досвід приходить з часом. Нам довелося докласти багато зусиль, щоб навчитися молитися. Шляхом молитви, ми шукаємо свідомого контакту з нашим Богом. Під час медитацій ми досягаємо цього контакту, і Одинадцятий Крок допомагає нам підтримувати його.

До приходу в Анонімні Наркомани ми могли перебувати під впливом багатьох релігій і різних способів медитацій. Через це деякі з нас були духовно спустошені і повністю заплуталися. Ми були впевнені в тому, що Божа воля для нас полягала в тому, щоб вживати наркотики і досягати більш високого рівня свідомості. Практикуючи ці методи, багато хто з нас в результаті заплуталися. Ми не підозрювали про те, що корінь наших проблем знаходиться в руйнівному впливі нашої залежності. Щоб повернути нормальний стан, в розпачі ми готові були хапатися за будь-яку соломинку.

У тиші медитації воля Бога може стати очевидною для нас. Заспокоєння розуму шляхом медитації приносить внутрішній спокій, який

69.

приводить нас до контакту з Богом всередині нас. Головною передумовою медитації служить той факт, що важко або зовсім неможливо домогтися усвідомленого контакту до тих пір, поки розум не заспокоїться. Звичайна нескінченна низка думок повинна перерватися для того, щоб був можливий прогрес. Тому мета підготовки полягає в тому, щоб заспокоїти розум і дозволити думкам, які виникають в нашій голові, померти природною смертю. Ми залишаємо наші думки в минулому в міру того, як медитативна частина Одинадцятого Кроку, стає реальністю для нас.

Емоційну рівновагу є одним з перших результатів медитації, і наш досвід підтверджує це. Деякі з нас приходили в програму, будучи надламаними, і йшли в пошуках Бога або порятунку в той чи інший релігійний культ. Наркоману легко переконати себе в тому, що його проблема не в наркотиках, а в нестачі віри.

Кажуть, що ми починаємо цінувати медитацію, якщо її результати помітні в повсякденному житті. Це і мається на увазі в словах: "... про знання Його волі для нас і про дарування сили виконати її". Для тих з нас, хто не молиться, медитація є єдиним способом роботи з цього кроку.

Ми починаємо молитися тому, що це приносить нам мир, дає нам впевненість в собі і мужність. Це допомагає нам жити життям, вільної від страху та недовіри. Коли ми звільняємося від егоїстичних намірів і молимося про знання Його волі, ми приходимо до спокою і умиротворення. Ми починаємо співпереживати іншим людям, що до роботи з цього кроку було неможливим.

У міру того, як ми шукаємо особистий контакт з

70.

Богом, ми починаємо розкриватися, як квітка на сонці. Ми починаємо бачити, що любов Бога існувала завжди, лише чекаючи, поки ми приймемо її. Ми протоптує свій шлях, приймаємо те, що завжди вільно пропонує нам повсякденність. Покладаючись на Бога, ми отримуємо полегшення.

Під час нашої першої приходимо до Програми, ми зазвичай просимо багато про що, що здається нам важливим і необхідним. У міру того, як ми ростемо духовно і знаходимо Силу, більш могутню, ніж наша власна, ми починаємо усвідомлювати, що при задоволенні наших духовних потреб, наші життєві проблеми зменшуються настільки, що відновлюється комфорт. Коли ми забуваємо, в чому полягає наша сила, то швидко опиняємося у владі старих стереотипів мислення і дій, які і послужили головною причиною того, що ми прийшли в програму. Зрештою, ми знову переосмислюємо наші переконання і уявлення, і приходимо до того, що нам просто необхідно зрозуміти, в чому воля Бога для нас, і знайти силу для її виконання. Ми здатні залишити в стороні свої особисті вигоди, тому що ми довідалися, що ми хочемо того ж, що хоче для нас Вища Сила. Це відбувається часто інтуїтивно і словами цього адекватно не виявив.

Ми готуємося до того, щоб приймати людей такими, якими вони є, не засуджуючи їх. Потреба контролювати йде. Якщо спочатку нам важко було розуміти і приймати людей, то сьогодні це вдається.

Ми знаємо, що б не приніс нам сьогоднішній день, Бог дав нам все необхідне для нашого духовного благополуччя. Це нормально для нас - визнавати безсилля, тому, що Бог всемогутній, щоб допомогти нам залишитися чистими і радіти духовному зростанню. Бог допомагає нам утримувати наш

71.

будинок в порядку.

Ми починаємо ясніше бачити те, що є в реальності. Відповіді, які ми шукаємо, приходять нам за допомогою постійного контакту з Вищою Силою. Ми набуваємо здатність робити те, що колись не могли. Ми поважаємо вірування інших. Ми рекомендуємо вам шукати силу і керівництво, відповідні вашим переконанням.

Ми вдячні цього кроку за те, що ми починаємо отримувати найкраще. Раніше ми молилися про те, щоб наші бажання були виконані, а коли отримували те, що хотіли, виявлялися в пастці. Ми могли молитися і отримувати щось, потім молитися про те, щоб позбутися від цього, тому що не могли впоратися з цим.

Ми сподіваємося, що, пізнавши силу молитви і відповідальність, яку молитва несе в собі, ми зможемо використовувати Одинадцятий Крок в якості керівництва в повсякденному житті.

Ми починаємо молитися тільки для того, щоб пізнати волю Бога для нас. Таким чином, ми отримуємо тільки те, з чим в змозі впоратися, тому що Бог допомагає нам підготуватися до цього. Деякі з нас простими словами дякують Богові за Його милість.

Охоче ??і смиренням ми знову і знову звертаємося до цього кроку. Ми отримуємо в дар знання і силу від Бога, як ми його розуміємо. Десятий Крок виправляє помилки сьогодення, щоб ми могли працювати по одинадцятий Кроку. Без цього кроку малоймовірно випробувати духовне пробудження і застосовувати духовні принципи в нашому житті або ділитися досвідом, щоб залучати інших до одужання. У Анонімних Наркоманів є духовний принцип - ми зберігаємо те, що маємо, лише віддаючи. Допомагаючи іншим залишатися чистими, ми користуємося перевагою

72.

духовного благополуччя, яке ми придбали. Ми вільно і з вдячністю віддаємо те, що було вільно і з вдячністю дано нам.



ДЕСЯТИЙ КРОК | ДВАНАДЦЯТИЙ КРОК
© um.co.ua - учбові матеріали та реферати