Головна

Повернення іудеїв з вавилонського полону і побудова другого храму

  1. Divide; Побудова характеристик насосів
  2. У сучасному праві багатьох європейських країн закріплена презумпція солідарності зобов'язань, пов'язаних з підприємницькою діяльністю.
  3. У структурі сценаріїв програм для дітей є один важливий драматургічний прийом, який, напевно, можна було б назвати «динамічним», або «мобільним побудовою програми».
  4. Увага. Побудова розділів наукового тексту
  5. Повернення в Назарет
  6. повернення геополітики

Іудеї були в полоні вавилонському сімдесят років. Цар перський Кир, в перший же рік свого панування над Вавилоном, дозволив юдеям повернутися з полону до своєї вітчизни і побудувати в Єрусалимі храм Господній. Сорок дві тисячі іудеїв вирушили в свою землю. Що залишилися в Вавилоні іудеї надали їм допомогу золотом, сріблом і іншим майном і понад те багатими пожертвами на храм. Цар віддав юдеям священні судини, які були взяті Навуходоносором з храму Соломонового.

Повернувшись до Єрусалиму, іудеї спочатку відновили жертовник Господу Богу, а потім, на другий рік, клали основу Господнього храму. Самаряни, дізнавшись про це, виявили бажання взяти участь в будівництві храму, але іудеї, щоб зберегти своє богослужіння в чистоті, відмовили їм у цьому. Через дев'ятнадцять років храм був закінчений. Новий храм був не таким багатим і прекрасним, як храм Соломона. Старці, які пам'ятали пишність колишнього храму, плакали про те, що цей другий храм біднішими і менше, ніж раніше.

Побудова другого храму Єрусалимського

але пророк Огій , Якого послав Господь до юдеїв, втішав їх. Він передбачив, що слава цього останнього дому, ніж колись, бо в цей храм прийде Бажаний усіма народами, Христос, Спаситель світу (Огій 2, 6-9).

пророк Захарія передбачив урочистий вхід Спасителя в Єрусалим на осляті (Захарія 9, 9).

пророк Малахія передбачив, що пришестя Спасителя наближається і що перед Ним посланий буде Предтеча , Тобто попередник, подібний пророку Ілії, щоб приготувати людей до прийняття Спасителя (Малахія 3, 1; 4, 5). Малахія був останнім пророком в Юдеї. Після нього чотириста з гаком років не лунало пророчих слів серед єврейського народу, до самого явища Предтечі Христового, Іоанна Хрестителя.



Попередня   75   76   77   78   79   80   81   82   83   84   85   86   87   88   89   90   Наступна

пророк Ілія | пророк Єлисей | пророк Іона | Бесіда про перебування пророка Іони у череві кита | пророк Ісая | пророк Єремія | пророк Єзекіїль | пророк Даниїл | Друзі пророка Даниїла - Ананія, Азарія і Мисаїл - в печі вавилонській | Падіння Вавилонського царства |

© 2016-2022  um.co.ua - учбові матеріали та реферати