Визначення числового коду символу
Г | х |. ІФ|а| Я | «| Н | а | ^ ІЛ
| Запустити текстовий ре тор MS Word 2002. Вве сти команду [Вставши ка-Символ ...]. На екрані з'явиться діалогова па нель Символ. Централь ву частину діалогового вікна займає таблиця символів для виразно го шрифту (наприклад, Ti mes New Roman).
Символи розташовуються послідовно зліва направо і через підрядник, починаючи з символу пропуск в лівому верхньому кутку і кінчаючи буквою «я» в правому нижньому кутку таблиці.
Вибрати символ і в списку, що розкривається з: тип кодування. У текстовому полі Код знака: з'явиться його числовий код.
лр Введення символів за числовим кодом
1.Запустити стандартну програму Блокнот. За допомогою додаткової цифрової клавіатури, утримуючи клавішу {Alt} ввести число 0224, відпустити клавішу {Alt}. У документі з'явиться символ «а». Повторити процедуру для числових кодів від 0225 до 0233. У документі з'явиться послідовність з 12 символів «абвгдежзій» в кодуванні Windows (CP1251).
Файл правка Пошук С_правка | За допомогою додаткового котельної цифровий клавіатури при натис тієї клавіші {Alt} вве сти число 224, в доку мент з'явиться символ «р». повторювали рить процедуру для числових кодів від 225
до 233, в документі з'явиться послідовність з 12 символів «рстуфхцчшщ» в кодуванні MS-DOS (CP866).
глава 2 | Інформація. Двійкове кодування інформації | глава 2 | А .. д а н і я | глава 2 | Інформація. Двійкове кодування інформації | Арифметичні операції в позиційних системах числення | глава 2 | глава 2 | Подання чисел в форматі з плаваючою комою. |
|